dimecres, 9 de setembre del 2015

Convocatòria de la 60ena. XX

El Castell del Boix
TARADELL, LA CERCA D'UN CAMPAMENT
AL QUE NO ENS HAN CONVIDAT

El passat dia 2 ens vàrem reunir una versió reduïda del COMECLOG. La raó d’aquest quasi fiasco és perquè em vaig oblidar de que teníem una reunió convocada des de la darrera trobada i no vaig fer un recordatori de la reunió. Només un whatsapp d’última hora em va fer tornar a la realitat post-vacacional.

Vagin per davant les meves excuses més sinceres.

A la reunió vàrem assistir en Llorenç, l’Enric, en Josep Maria i jo.


La propera sortida XX tal com era previst serà el dijous 17 de setembre. Com que tampoc ho havia preparat i per acord anterior em tocava a mi d’organitzar, vàrem quedar que el proper dimarts 8 l’Enric i potser en Josep Maria m’ajudarien a trobar el lloc del campament de Taradell per fer la sortida del 17 relacionada amb aquest mític campament.

Bé doncs el fiasco no es va acabar el dia 2, el dia 8 vàrem sortir els comissionats per trobar el lloc munits de indicis, suposicions, fotografies telèfons espavilats i tauletes amb GPS sense poder trobar amb certesa l'emplaçament del campament.
De tots els possibles llocs del mític campament de Taradell el més probable, encara que no segur, és una finca privada probablement d'un urbanita i per tant encerclada per tanques.
Com que no és de rebut anar a invadir propietats privades, com a alternativa farem la sortida a Taradell amb cotxes, aparcarem al pàrquing municipal i pujarem a  l’Enclusa i al Castell del Boix, i en acabat baixarem a dinar al restaurant Nou Montseny.
L'Enclusa de Taradell

Data.- 17 de setembre del 2015

Tipus d’itinerari.- Recorregut circular de gaire bé 9 quilòmetres, de poca dificultat que parteix des dels 611 metres de Taradell fins els 864 metres de l'Enclusa, són per tant 253 de desnivell, però com que pel camí farem diverses pujades i baixades, ens trobarem amb 348 metres de desnivell acumulat (amunt i avall).

Recorregut.- Visitarem l'ermita de Sant Quirze de Subiradells, romànica del segles XI i molt restaurada. Tot seguit trobarem la Font de Ravató (ideal per esmorzar-hi), el camí no té pèrdua doncs correspon al sender de Taradell (PR-C 42) senyalitzat amb marca groga i blanca que seguirem fins al Castell d'En Boix.
Les marques ens duran fins al collet on podrem veure i admirar les vistes del Montseny, les Guilleries, Tavertet, Rupit, el Far, Cabrera i el Pla d'Aiats. Continuarem per visitar la cuina d'en Rocaguinarda, unes baumes i coves fumades pel foc diuen d'en Perot de Rocaguinarda quan s'hi amagava per allà el 1.610.
Pujarem fins dalt de la carena per veure unes fantàstiques vistes de la plana de Vic, amb Taradell en primer terme i Tona més enllà. Després anirem caranejant fins a trobar L'Enclusa, el punt més alt de la ruta on una gran estelada ens mostra un altre mirador; aquest cop sobre els 360º. Llavors cal recular una mica per trobar el camí de baixada que ens portarà al Castell d'en Boix.
El Castell d'en Boix o de Taradell està situat en una gran roca no és molt gran, però té restes significatives i ben restaurades. A partir d'aquí deixem el sender de Taradell i baixem directes fins l'Avinguda del Montseny de Taradell per dinar.

Dinar.- Ens esperen a dinar a les dues de la tarda a l'esmentat restaurant www.elnoumontseny.com El  preu del menú és de 13 euros(amb begudes –aigua i vi- i cafè inclòs). Les cerveses del ritual són a part.


Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Hem de pensar, com ja és tradicional, que –si poden venir- en Llorenç, l’Antonio, en Zac i en Pepe Luí portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola.
Roba i calçat adequats al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui dur). No oblideu portar roba d’abric, guants, “bragues” per al coll, barretines i barrets per al fred. Cremes protectores per a la cara i els llavis i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.- Farem l’ “aproximació”, fins al lloc on iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar concretant per Internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que necessitem i la distribució i “repartiment” dels xino-xaners/es en els mateixos. Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és el cas- la disponibilitat de vehicle per tal de que el coordinador organitzi la logística de transport, els “punts de concentració” a Barcelona i l'hora de trobada (per als qui sortim de Travessera/Llepant serà a les 7h 30’ del matí). El "repartiment" final en els diferents cotxes, l'anirem comunicant directament als assistents per correu electrònic.

Inscripcions.- Tots aquells que voleu confirmar la vostra assistència ho podeu fer, fins a darrera hora del dilluns 14 de setembre, contestant ("respondre a tots") al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Joan Miquel, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de poder confirmar al restaurant (dimarts al matí) el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.El tema cotxes, ja el tindrem d’haver resolt uns dies abans (anem, doncs, coordinant, aquests propers dies–per correu electrònic o per telèfon-, la logística del transport.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL


PRONÒSTIC PER LA 60ena XXR


Amb totes les incerteses amb que es pot elucubrar el temps atmosfèric a una setmana vista, sembla ser que el dijous 17 és probable que tinguem una jornada de sol.
Cal no oblidar que estem a la tardor i que per tant correspon que el temps sigui molt variable. Això ho veiem en el mapa previst per les agències meteorològiques que ens mostra una situació de pantà baromètric entre un munt de zones de baixes pressions que ens envoltaran, el més fàcil sobre tot per un meteoròleg afeccionat, és dir la veritat: NO SÉ QUE PASSARÀ, però els indicis, la fe en els que saben més, i per descomptat les ganes de que passi em fan dir que:
A la plana de Vic el dijous 17 veurem el sol, la temperatura serà entorn dels 25º, el vent serà molt fluixet o inexistent fins el punt que serà molt difícil establir de quin cantó bufa i que en suma el temps serà força agradable.

Caldrà anar-ho actualitzant.

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M.

ACTUALITZACIÓ

Del dilluns 15 de setembre


























No s'entreveuen grans variacions al pronòstic anterior, en tot cas, es possible que al hora d'encotxar a Barcelona caigui alguna gota mal comptada, però un cop allà tindrem clarianes. La temperatura anirà des dels 14º al arribar a Taradell fins els 24º a l'hora de dinar. El vent, encara que molt fluix serà principalment de ponent.

Temps agradable, però agafem les capalines per si tot fallés.

J.M.

ACTUALITZACIÓ

Del dimecres 16 de setembre a les 22:00
Definitivament demà gaudirem del sol. El vent però serà protagonista. Efectivament de ponent tal com havíem pronosticat, però més fort. Sembla ser que arribarà en algun moment fins força 4. Però no serà emprenyador.

J.M. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada