Crònica
d'un sopar anunciat
Amb força puntualitat, ens vàrem anar aplegant a La
Pomarada, la majoria a la porta i d'altres després ja a la sala.
Sorpresa!
Atenent a "multitud de peticions" tenim una taula gegantina,
exactament de 1 MT (Megataula *,
neologisme que espero que faci fortuna), però ves per on, érem 21 i per tant a
les puntes ens trobàvem estrets.
Un cop va arribar tothom ens varen anar servint sense
solució de continuïtat les conegudes entrants-tapes ja tradicionals d'aquest
restaurant sidreria. La fam d'alguns i l'eficiència en menjar el que ens tocava
a cadascú va fer que en els primers compassos no badéssim boca (per parlar,
s'entén) i no va ser fins l'espera dels segons plats que es fes palès que
contràriament al que havíem esperat, aquesta disposició de taula tampoc
permetia la conversa de tots amb tots.
I és que la taula sense entrebancs havia de facilitar
l'objectiu de la trobada, però el soroll d'ambient i el fet de no estar en una
sala independent va jugar en contra. Algunes de les "noies" que tenia
jo a prop van comentar que pot ser la taula gran era per a què després un
"boy" preferiblement dotat amb una bona pastilla de xocolata al pit
pogués fer un número de "strip", però com que no ho van dir cridant
que era el que les dimensions de la taula requerien, el comentari es va quedar
en petit comitè.
En tot cas vàrem poder celebrar que un cop més des del
sopar del any passat va venir en Jordi Tallada, acompanyat de la seva germana
Montse, a ella ja la tenim més vista perquè s'ha convertit en una assídua de
les sortides Xino Xano.
També vàrem donar la benvinguda a la Rosa, l'esposa d'en Josep
Fitó que es va aplegar a nosaltres per primera vegada.
I per últim ens vàrem
sorprendre amb el "restyling" del aspecte d'en Antonio Terrones amb
la seva tupida barba.
Llavors van arribar els segons plats, afortunadament en
Pep portava a la butxaca còpia de la comanda de cadascú perquè jo no recordava
el que havia demanat (i crec que no vaig ser l'únic). I amb els segons va
arribar la decepció per alguns, el bacallà era dolç! i el salmó a la sidra era
insípid! No he rebut comentaris dels que van optar per la carn, però de ben
segur que el xai era bo perquè en Zacaries se'l va cruspir tot. Un, conscient
de que va a una sidreria, demana salmó que és un peix que neix en aigua dolça
(per exemple en Astúries) va a la mar i torna per a fresar al mateix lloc d'on
ha sortit, i és clar que el demana a la sidra perquè és una sidreria. Però el
salmó és insípid (de piscifactoria) i no està nedant en una salsa de sidra, ans
li posen per sobre una mena de poma ratllada.
Pot ser si que, com diu en Pep Arisa, "va ser una setmana molt xafogosa sobre
tot el divendres,
Pot ser si, però quan fem record del sopars d'Estiu
celebrats fins ara, només recordem un que va estar un autèntic èxit: El que
vàrem fer a Llavaneres que el va organitzar en Josep Surdé.
LA CONTRA DE MI MATEIX
El que em sembla és que ens cal canviar d'estratègia.
Durant aquests anys que dura el renaixement del Clan, hem tractat d'apropar els
antics membres amb la celebració del sopar d'Estiu, com a reclam fàcil per
aquells que no poden, no gosen, o no els il·lusiona fer una caminada mensual.
Però el resultat és que els que s'apleguen a les sortides de primavera o tardor
i els que venen al sopar d'Estiu som a la fi els mateixos de les Xino Xanos. Tants
caps tants barrets, barret amunt, barret avall.
No sé com ho veieu, però jo proposaria dues coses:
- Fer una consulta (Ull! No vinculant) a tots els antics membres que tenim censats, per preguntar-els-hi que els mouria a trobar-nos tots plegats un cop a l'any (o un cop cada cinc anys). O si per contra prefereixen que ens anem tots a fer punyetes (o una activitat semblant).
- La Xino Xano corresponent al juliol de cada any, convertir-la en una passejada i dinar de dissabte a fi de que les parelles dels xinoxanaires que no son habituals de les excursions i els membres que encara cotitzen (i per tant no poden els dijous), puguin gaudir de la trobada.
Aquesta darrera proposta seria com una mena de cloenda de les Xino Xanos del curs, lliurament d'Óscars (o de Foulards o qualsevol altre trofeu) i fins i tot el dinar podria consistir en un jalar de recapte (en Lirola segur que ja sap a on es pot fer).
Per la meva part, ja demano des d'aquesta tribuna, la convocatòria del consell remenador de cireres, COMECLOG, amb dret a cerveses en comptes de cafè i pastes.
Joan Miquel
*
Una Megataula equival a cinc taules de quatre. (1MT = 5T4 = 20 places)
Opino que no cal insistir altre cop sobre el mateix, totes les activitats que fem estan suficienment explicades i anunciades per que aquell que vulgui participar i participi.
ResponEliminaQue voleu que anem abuscar.los a casa seva un per un per que participin? No cal.
La darrera proposta la trobo força correcte i estic segur que serem els mateixos de sempre i no ens cal ningú més per pasar.s´ho bé. El que bulgui estar amb nosatres sempre ser`ben vingut.