O la crònica fotogràfica del sisè esmorzar de forquilla.
4 de juny de 2019
4 de juny de 2019
El Xiringuito La Ona a la platja de Premià |
Vàrem començar a fer
esmorzars de forquilla en
petit comitè. Comitè definit pel nucli dur dels remenadors de cireres, és a dir
el COMECLOG.* La raó expressada, tot i que no ens calen raons per seure al
voltant d’una taula, era que la comissió necessitava reunions per organitzar
les sortides xino xano i les
altres activitats del Clan. Així varen ser les primeres, algunes sense
que fossin relatades en aquest blog com a tal esmorzar. Després vàrem trobar-li
la gràcia i ho disfressarem de matinal cultural, i finalment ens vàrem descarar
i ja són esmorzars sense embuts.
El darrer abans
d’avui va ser especial perquè celebràvem la re-trobada amb en Xus Gasulla.
Trobada al lloc habitual |
Com que ja havien passat tres mesos i ja som a l’estiu, i en Lirola és assidu de la Ona, ens va convocar a un esmorzar de forquilla. El temps atmosfèric que és propici, els bocates “fantàstics”, les tapes, i sobretot la morralla del lloc ens ha convençut i ens hem aplegat fins a catorze.
"Papá ven en tren" |
Després del tunel de Mongat ve el de Premià |
Breu passejada des de l'estació |
Llavors en “Pepeluí”, organitzador del esdeveniment, ens ha anunciat una sorpresa. No ens ha dit d’entrada quina era la sorpresa, ha esperat que tothom hagués triat el que menjaria i llavors ens l’ha presentat. Havia aconseguit que l’Oscar del Valle, un dels històrics” del grup escolta, vingués a fer la cervesa amb nosaltres.
Oscar del Valle, ahir |
Si, aquell scout que era de la “quinta” del Lirola, del Llorenç i del Josep Blanc, si aquell que va ser membre cofundador del Clan i el seu primer cap, si, si, aquell que tot just aterrat procedent de Méxic es va posar en contacte amb en Beltran i se’ns va aplegar a nosaltres -fent-nos “dentetes” explicant-nos els recursos i l’organització dels scouts d’allà- al mític local de la Gran Via.
La seva pista s’havia
esvaït, perquè els estudis de medicina i després, les seves obligacions
professionals, el van allunyar de nosaltres, però no podem dir que l’haguéssim
perdut. En Pep Arisa i en Josep
Lluís Lirola el tenien localitzat.
Realment va ser un esmorzar de forquilla |
Bé de forquilla i dits!! |
I una llarga sobretaula |
El temps ens va acompanyar |
A la Ona, com sempre el
“jalar” molt bé, la cervesa fresqueta, el lloc ideal i l’ambient perfecte.
Un esmorzar, doncs i en aquest cas, “de
forquilla i dits” de categoria !!!
Joan Miquel
* Nota pels que ja tenim números del Alhzeimer:
COmissió de la MEmòria del CLan del Os Gris (A que mola).
El vídeo de l'esmorzar:
I el poema per acabar:
Asseguts a la vora de la mar
Asseguts a la vora de la mar
en bona i llarga taula ens hem aposentat
i a l'Ona de Premià hem degustat
en bona i llarga taula ens hem aposentat
i a l'Ona de Premià hem degustat
d'un bon esmorzar.
El bon solet ens ha acompanyat
El bon solet ens ha acompanyat
i els que en l'àpat hem participat
la bona sintonia amb la brisa de la mar
a tothom ens ha encisat.
Que sí morralla, que sí xipirons, que sí musclos
que sí calamars, que sí croquetes,
que sí entrepans
que sí formatge, tot ens ha delectat
i amb fresca i bona cervesa, i amb bon vinet blanc
tot ha estat ben regat.
Bona pensada de l'amic Josep Lluis
Lirola
eficient amfitrió i gentil organitzador
hem d'agrair-li aqueixa entranyable trobada
Als xinos-xanos de la bona conversa s'ha afermat
Als xinos-xanos de la bona conversa s'ha afermat
la grata sorpresa ha estat que l'amic Oscar del Valle
s'ha presentat, que molts de nosaltres
d'antuvi que no el vèiem.
Cal felicitar-nos tots, de gaudir de tant bonic matí
Asseguts a la vora de la mar
entre Ona i ona els somriures han abundat.
Asseguts a la vora de la mar
entre Ona i ona els somriures han abundat.
Premià de Mar, dimarts 4 de juny de 2019
Fotos: J.M.C. i Jaume Llobera i Arxiu del Clan
Vídeo: Llobera's Filmets
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada