A SANT SALVADOR DE LES ESPASES DES D’OLESA
Data.- Dijous
7 de febrer del 2013.
Tipus d'itinerari.- El recorregut que proposem per
aquesta Sortida, per una de les serres (la del Cairat) que amb el massís de
Montserrat encaixonen el Llobregat al
seu pas per la Puda, barreja natura i patrimoni. Els companys/es ens havien
demanat una mica més de “canya” en les sortides. Per això, el coordinador d’aquesta,
ha triat un itinerari amb una mica més de desnivells que les que darrerament
hem anat fet, no creiem –amb tot- que tingui una especial dificultat per a la
majoria dels xixoxaners/es.
Sortirem,
del barri de Les Planes d’Olesa, situat a una alçada aproximada de 150 m. Amb
molt bones vistes sobre la vall del Llobregat i la muntanya de Montserrat ens
enfilarem -progressivament- fins els 435 m del Pla Fideuer i, encara, un pel
més amunt fins als 489 m del Collet de la carena que voreja el Puig Cendrós.
Des d’aquest punt baixarem fins els 454 m del Coll de Bram on, per un esglaonat
corriol arribarem, primer baixant i després pujant, – havent caminat, des
d’on hem deixat els cotxes, uns 5,7 km- a l’ermita, situada dalt d’un
impressionant espadat, de SANT SALVADOR DE LES ESPASES a 413 m
d’alçada.
Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns
11,5 quilòmetres i el temps
estimat per a fer-lo d’unes 4
hores. El desnivell
acumulat és d’uns +/- 340 m. La dificultat de la sortida és baixa-moderada (més
pels desnivells que per la llargada o complicació del recorregut). Un 85 % de l’itinerari es fa per pistes de terra (aptes per a circular-hi
en 4x4) la resta és per corriols o camins de muntanya.
Anirem en els cotxes fins al pavelló
municipal “Salvador Boada” que hi ha al barri de les Planes d’Olesa. Allà
deixarem els vehicles per a iniciar la caminada a peu. El retorn el farem
desfent el camí pel mateix recorregut d’anada.
Dinar.- El
dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “La Estación” del carrer Ferrocarrils Catalans, 48.Tel. 902
091 466 (extensió 7860) d’ OLESA DE MONTSERRAT. El preu del menú és de 10 euros
(IVA inclòs).
Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom
calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és
tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”,
en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el
cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i
bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si en JM anuncia
pluja- paraigües o capelina.
Lloc i hora de trobada.- Farem les “aproximacions”, fins al lloc on
iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar
concretant per internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que
necessitem i la distribució i “repartiment” dels i les xino-xaners en els mateixos.
Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és
el cas- el servei de xofer. L’hora de trobada-sortida des dels diferents “punts de concentració”, a
Barcelona, serà les 8h del matí.
Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la
vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimarts 5
de febrer, trucant o escrivint un correu a en Llorenç,
el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de poder coordinar
la “logística” del transport i confirmar, al restaurant, el nombre de comensals
que serem a dinar.
EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL
PRONÒSTIC PER LA 34ena XXR
Nubolositat i presió atmosfèrica a les 9:00 |
Aquest dijous es veu que tindrem a sobre un anticicló espatarrant. Tots els serveis meteo que he consultat ens senyalen que gaudirem del sol tot el dia, i només presenten algunes discrepàncies en petits detalls com la precisió de la temperatura i si bufarà més fort o més fluix el vent.
Resum: No caldrà agafar paraigües ni capalina... encara que mai se sap.
Això és tot amics, i com és habitual:
NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.
ACTUALITZACIÓ A LES 00:00 UTC 6/2/2013
No hi han variacions del pronòstic.
J.M.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada