dimecres, 1 de maig del 2013

CONVOCATÒRIA DE LA 37ena XXR




Un tomb per la Serralada de Marina...  o

“Porta la bossa i emporta’t la brossa”



Data: Dijous 9 de maig

Tipus: El Raid xino-xano que us proposem pel dijous 9 de maig transcorrerà molt a prop de Barcelona, concretament pels turons que estan envoltats per Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Montcada. Gaudirem d’unes vistes privilegiades de la Ciutat Comtal i per molts de nosaltres certament inèdites.

Recorregut: Visitarem el Poblat Ibèric de Puig Castellar, l’Ermita de Sant Climent, la de Sant Onofre i el Monestir de la Murtra.
I Dificultat: No es pot dir que la excursió sigui fàcil, perquè el camí no és pla, però les rampes de pujada son molt assequibles. A més, el transport (urbà integrat, per descomptat) ens enfilarà fins molt a prop del cim.
I Més Dificultat: Però tampoc es pot dir el mateix de la baixada des de Sant Onofre fins la Murtra, cal reconeixer que és un descens força trenca cames i que és del tot recomanable portar els bastons per allò de que tres o quatre “cames” aguanten més que dos. No cal dir que el dibuix de les soles de les nostres botes hauran d’estar en condicions de superar la ITV, o pot ser la ITS (Inspecció Tècnica de Sabates).

Ocasió de fer la Bona Acció: Us preguntareu de que ve el subtítol, és molt fàcil.
El bosc que trepitjarem, típicament mediterrani, per la seva proximitat a l’àrea metropolitana de Barcelona i sobre tot per l’influencia de la seva gent està molt degradat. La facilitat de desplaçament, la comoditat de llençar la brossa a terra i el incivisme ha fet que estigui farcit de papers, llaunes i ampolles.
El que us proposo és fer la B.A. del dia portant una bossa d’escombreríes i arreplegant la brossa que veiem pel camí. En acabar el Raid llençarem les bosses al primer contenidor que trobem d’entrada al nucli urbà.



El Poblat Ibèric de Puig Castellar és un espai museizat amb plafons d’interpretació per assistir-nos en la comprensió històrica del costums dels Ibers, però tindrem a més l’ajuda d’en Pep Arisa que ja ens ha promès un cop de ma en la lectura de la documentació que ens aporta la xarxa. Pel que fa al Monestir de la Murtra, ens espera una visita guiada per un professional.

El recorregut total del raid és de 10,16 quilòmetres incloent els que farem durant les visites del Poblat i del Monestir i s’estima que el temps total de caminar o estar drets en visita, serà de quatre hores i un o dos quarts.

Dinar: Acabarem el tomb al nucli urbà de Santa Coloma per anar a restaurar-nos a un bar fonda de sempre: Ca n’Armengol com diuen ells “casa de menjars i begudes des de 1923”    www.canarmengol.net . Allà un cop dringades i begudes les “birres” tradicionals podrem gaudir del menú dels dies feiners envoltats dels parroquians habituals.

El pressupost per persona és de: 
2 trams de tarja metropolitana integrada       1,96  €
Visita guiada al Monestir de la Murtra             3,      €
Canya                                                                    1,40  € (depèn de la marca)
Menú                                                                    10,75 € (depèn de l'IVA)
Cafè                                                                       1,      € (depèn de la modalitat)
Total aproximat                                                  18,11 €


Equip necessari: Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Maria i la Montse la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre. També cal recordar que des de la passada sortida de primavera hem encarregat a en Joan Simarro el proveïment de una farmaciola per si les caigudes.
Roba i barret adequat al temps, calçat i bastons (molt recomanable) adient al recorregut. No oblideu la protecció solar si fa sol (que segurament farà), però sobre tot no oblideu portar la bossa per la brossa, no cal que sigui massa gran ( només recollirem la que veiem pel camí, la amagada no).

Lloc i hora de trobada: L’hora de trobada, per als xinoxanaires que sortirem de Barcelona, serà a les 8h:15 a la sortida  Plaça de la Vila de l'estació Santa Coloma de la línia 1 del Metro.
Aquí agafarem el Bus que passa a les 8:37 que ja haurà recollit els companys del Maresme (esperem-ho).

El sector Maresmeny de la colla, hauran de lliurar-se pel tren de Rodalies o pels seus mitjans a l'Estació de Rodalies de Sant Adrià i prendre al les 8:10 el Bus B14 a l'origen de la línia.


EN TOT CAS, UNS I ALTRES HEM D'ESTAR A CAN FRANQUESA (final de la línia B14) a les 9:00


Inscripcions: Us prego que confirmeu la vostra assistència. Disposeu de temps fins el vespre del dilluns 6 de maig, trucant o escrivint un correu-e a en Joan Miquel, que soc el que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de  confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 37ena XXR

Aquest dijous 9 a l’hora de començar la Xino xano, les 9:00 al cap de munt de Can Franquesa tindrem núvols i clarianes, però cap a migdia el cel estarà força ennuvolat per efecte del vent allevantat de força 3-4 que amb l’humitat arrosegada de la Mediterrània anirà tapant el sol.


Això vol dir que no serà tant necessària la protecció solar que havíem suggerit i que quan aconseguim la primera fita del dia, que és la torre de güaita a sobre de Singuerlin, les clarianes encara ens permetran d'albirar gran part de l’àrea metropolitana.

La temperatura d’inici del dia, 15º que anirà pujant fins els 19º a l’hora de dinar, combinada amb la brisa humida del llevant ens farà molt confortable l’excursió.

Conclusió: No patirem soleiada, però tampoc plourà. Encara que mai se sap. 


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.

ACTUALITZACIÓ A LES 17:30 UTC 8/5/2013

No esperem canvis significatius al pronòstic anterior excepte que el sol no es taparà tant com estava previst. Amb això les temperatures pujaran fins als 22º i per tant la sensació ja no serà tant confortable.

O pot ser si.
J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada