dimecres, 19 de gener del 2011

NOU CALENDARI D'ACTIVITATS PER AL 2011


JUSTIFICACIÓ


Diverses circumstàncies i algun problema d’agenda (que s’ha detectat a temps) ens han aconsellat modificat el CALENDARI D’ACTIVITATS proposades per a enguany. Disculpeu-nos.
Hem procurat no canviar gaire el que us vàrem anunciar a finals del passat desembre, de tota manera us recomanem anoteu a les vostres respectives agendes aquelles dates i activitats a les que preveieu i vulgueu assistir.
Sabem que a les Xino-Xanos, en dies feiners, no hi podeu venir tots... i que només les podem gaudir uns pocs privilegiats/des... però en la mesura que pugueu us hi estem esperant.
Si que ens agradaria poder compartir, si es possible, amb el màxim nombre de tots vosaltres aquelles activitats organitzades en hores o dates no laborables (Sopar d’estiu, Sortides de Primavera i de Tardor, etc.).
És amb aquest objectiu que us comuniquem la nova “versió” del:



CALENDARI D’ACTIVITATS PER AL 2011 (Revisat)

Febrer.- Dijous 10, 13ena. Sortida Xino-Xano a Castellnou de Bages, “Ruta dels maquis”. Coordinador Llorenç Cabrol.


Març.- Dijous 3, 14ena. Sortida Xino-Xano a Alpens, Puig Cornador. Coordinador Josep Lluís Lirola.


Abril.- Dijous 7, 15ena. Sortida Xino-Xano a Montserrat. Coordinador Josep Maria Serena.


Maig.- Dijous 12, 16ena. Sortida Xino-Xano. Lloc i coordinador a concretar.


Maig.- Divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29, Sortida de Primavera. Lloc i coordinador a concretar. Estem valorant diferents indrets:
  • Valls d’Andorra.
  • L’Avetosa de la Mata de València – el bosc d’avets més important de la península ibèrica, d'una bellesa salvatge i amable alhora- (Vall d’Aneu-Pallars Sobirà) amb alguna escapada a la Bonaigua-Montgarri-Alt Aran.
  • Les Avellanes-Vall d’Àger (La Noguera) i els ametllers florits (possible excursió, des d’Àger, a l’ermita de la Pertusa).

Juny.- Dijous 2, 17ena. Sortida Xino-Xano a les Gorges de Carançà (Thüès entre Valls). Coordinador Josep Maria Serena.


Juny.- Divendres 17, Sopar d’estiu. Lloc a concretar.


Juliol.- Dijous 7, 18ena. Sortida Xino-Xano a Ribes de Freser (el Ripollès), ermita de Sant Antoni i La Casassa. Coordinador Pep.


Agost.- Mitjans del mes (dia a concretar). Trobada de recapta al Mirador Mar i Muntanya de Llançà. Coordinador Joan Miquel (veure Glossari al final d’aquesta entrada).

Setembre.- Dijous 15, 19ena. Sortida Xino-Xano. Lloc i coordinador a concretar.


Octubre.- Dijous 6, 20ena. Sortida Xino-Xano. Lloc i coordinador a concretar.

Octubre.- Divendres 21, dissabte 22 i diumenge 23, Sortida de Tardor. Lloc i coordinador a concretar. Estem valorant diferents indrets com:


  • Per la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, bosc de Poblet, Montblanc,...
  • El Lluçanès (Osona): Alpens, Oristà, Lluçà,...
  • Collsacabra: Rupit, Pruit, Cabrera, el Far,...(comarques d’Osona-La Selva).
  • La Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, la Coma, la Pedra, Fonts del Cardener,..) (El Solsonès).
  • Per la Terra Alta: Bot, Santuari de la Fontcalda-serra de Pàndols, Horta de Sant Joan (Sant Salvador d’Horta, Roques de Benet,...). En Josep Mª proposa adelantar la sortida, si és que es decideix anar a aquest lloc a mitjans de setembre per tal de fer-la coincidir amb la verema de la zona.

Novembre.- Dijous 3, 21ena. Sortida Xino-Xano. Lloc i coordinador a concretar.

Desembre.- Dijous 1, 22ena. Sortida Xino-Xano. Lloc i coordinador a concretar.


Nota.- Fora de “programa” -com l’any passat- es poden convocar trobades puntuals, viatges, concerts i recitals, visites a exposicions, dinars, “suquets”, etc. Només cal que ens ho feu saber amb un mínim de temps.
Haureu observat que hi ha cinc Xino-Xanos que no tenen coordinador adjudicat. No cal us digui que els cinc xinoxanaires que no esteu "nominats", us heu de posar les piles per tal que no recaigui tot l’esforç sempre en els mateixos.
Hem institucionalitzat l’àpat de plats a compartir del mes d’agost, es farà a la terrassa de l’apartament dels Corteses a Llançà. El tall està garantit. Els entrants, beguda (vi i/o cava), postres i “contornos” seran de recapta, com ja és tradicional.


Glossari:

Xino – Xano Raid. Es diu de l’excursió de baixa dificultat reservada preferentment al col·lectiu desvagat (jubilats, pre-jubilats, aturats i invàlids) en el que el objectiu principal és el cultiu de l’amistat i el tiberi.Sortida de Primavera o de Tardor. Es diu del Cap de setmana més o menys confortable preferentment d’hostal o pensió i poca caminada, oberta a tota la colla en el que l’objectiu principal és el tiberi i el cultiu de l’amistat.Trobada de recapta. Es diu del àpat en que tot i conreant l’amistat, l’objectiu principal tal com s’adjectiva en el seu títol és la compartició dels plats que preparats pel comensals s’aporten a la trobada alimentària.