dissabte, 12 de novembre del 2022

Ha mort en Antonio Duelo, "Tono", antic component del nostre agrupament scout

 

(Foto PP. ARANA)

HA MORT L' ANTIC SCOUT, MEMBRE DEL "SANTISSIM RECEMPTOR", ANTONIO DUELO, "TONO"


Un WhatsApp de l'Enric, poc després de 2/4 de 9 d'aquest matí, en ha donat la notícia:

Era dels més joves del nostre Agrupament, quan la majoria de nosaltres ja erem "ganapies" del Clan. Company d'en Quique (com li deiem aleshores) Cots, en Ferran Carrión, en José Figueredo, en Conrad Homs, en Josep Fitó, en Marius Niubó, en Josep Surdé, en Joan Garcia,... i molts d'altres. 

(Foto Joan Miquel Cortés)

Aquesta fotografia de la patrulla "Pumas" al campament que, l'any 1966, varem fer a Taradell i que varem publicar -amb moltes d'altres- a l'"Homenatge a Pedro Beltran" de Facebook, en Antonio Duelo hi va fer aquest comentari: "Tot just després d'aquest campament de Taradell, vaig entrar al "Santissim Redemptor", a la patrulla "Pumas". Procedia d'un altre Agrupament el "Guerau de Liost" on hi vaig ser llop. El cap de la "Pumas" era, llavors, en "Joanet" (Joan Garcia) i també hi eren en Marius Niubó i en Josep Surdé."

Cercant informació sobre l'evolució i història del "Santissim Redemptor" -l'any que ve, en commemorarem els 70 anys de la seva fundació-  em vaig trobar amb un comentari, del 26 d'agost del 2018, d'en Antonio Duelo al "Llibre de Visites" de l'"Agrupament Roland Philips"(que es declara continuador del "Santíssim Redemptor") on, en una conversa amb un dels seus antics membres, deia:

"Efectivamente yo estuve en el Turo Park y en otra reunión con el nuevo grupo en Sarria. Jesús (Epd) era amigo mío del Instituto y yo lo metí en el Redentor. Fui uno de los fundadores de la patrulla Dragones (blanco y negro) junto al guía Carrión, también fallecido y el libro de patrulla, con tapas de madera y bisagras. Formaban parte de la patrulla Albert Salvany, Joaquín Sas, David Albiol, Jesús Rodríguez, Angel Garzón y después Ramón Soriano. En la  Osos, cuyo guía era Pepe Figueredo, estaba mi gran amigo Tomás Peire y en la Panteras, guía Josep Fito, Quique Cots y creo que Conrado Homs. Me encantaría montar una reunión de ex miembros!
Un fuerte abrazo para todos, Sempre Apunt! "

Tot sovint, "navegant" per Facebook m'apareixien noticies dels seus concerts, com a guitarrista, amb la banda Deep Blues, de la qual ell n'era l'ànima o, directament, a Antonio Duelo Riu:

https://www.facebook.com/people/Antonio-Duelo-Riu/100009608981647/ 

Els companys que han tingut l'oportunitat de coneixe'l més, diuen que "...era una gran persona que sabia gaudir de la vida...". Una gran pena perdre't, Antonio, encara eres tant jove... només tenies 68 anys !!!

(Foto PP.ARANA)


(Foto PP. ARANA)

Descansa en pau, benvolgut Antonio. Dóna força "canya i marxa" (n'estem segurs que serà així) allà on vagis i, mentrestant, els companys i amics que has deixat aquí, farem temps tot troban-te a faltar.

El nostre més sentit condol a la família i amics.