dimarts, 22 de desembre del 2020

UN NOU LLIBRE SOBRE ESCOLTISME


(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


UN NOU I DOCUMENTAT LLIBRE SOBRE ESCOLTISME

Per aquells i aquelles interessats en la temàtica escolta, acaba d’editar-se un nou i documentat llibre que aporta molta informació sobre aquest moviment i, en especial, sobre el seu fundador.

Es tracta de “EL ESCULTISMO DE BADEN POWELL. Una invitación al juego escultista a traves de una colección” d’en Fernando Avelino Rodriguez Mier. (ISBN: 978-84-09-22680-1).


Detall d'unes pàgines
(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


El llibre te un pròleg de l’historiador de l’escoltisme espanyol i generós col·laborador en algunes de les recerques que -sobre els Exploradores i les Guies- hem anat publicant en aquest Blog, en José Maria López Lacárcel -"Jaguar"-.

En López Lacárcel, en un breu comentari a la seva pàgina de Facebook, ha dit sobre aquesta obra: “... Es el mejor libro sobre escultismo que he leido en los últimos años és, sencillamente, un trabajo de esos que dices ¡ Ole ! y que aporta un sinfín de conocimientos sobre Baden Powell que muy pocos hemos tenido la oportunidad de leer...”

En el següent enllaç hi podeu veure un vídeo promocional del llibre:

https://www.facebook.com/fernando.hathi/videos/10224772183995133

Pensem que, per aquells i aquelles a qui el tema interessi, pot ser un molt bon regal (o auto-regal) per aquestes festes i, amb la seva lectura, ajudar a fer passar la melangia que portem arrossegant gairebé tot aquest any.

Ha estat editat -després de més de 10 anys d'investigació per diversos arxius d'arreu del món- pel seu propi autor, el metge oftalmòleg resident a Figueres, Fernando Avelino Rodríguez Mier -scout, fill i net de scouts- d'aquí que al llibre s'hi reculli i mostri una col·lecció, de més de 120 anys, de peces, objectes i referencies escoltistes.

Tot un luxe de llibre...

És una obra de gran format (240 x 170 mm), de 680 pàgines amb moltíssimes il·lustracions a tot color i fotografies. Editada en paper de qualitat i enquadernació amb plecs relligats, és tot un luxe de llibre.

El llibre quan era, encara, a l'impremta
 (Foto Facebook.com/fernando.hathi)

El cost del llibre és de 49 euros + 8 euros més, per despeses de transport, si voleu que us l'enviïn al vostre domicili fora de Figueres. Podeu demanar-lo a la llibreria "La Ploma", carrer la Rutlla, 5 de FIGUERES, correu electrònic llibreria-laploma@hotmail.com

Detall d'unes pàgines.
(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


Per les seves característiques, exclusivitat, qualitat d'edició i tirada, és un llibre relativament car, certament -tot i que això és relatiu doncs son molts els llibres, sense la qualitat d'edició ni el gran nombre d'il·lustracions d'aquest, el preu dels quals volta el 25 euros...-. Amb tot no em negareu que, de tant en tant, ens mereixem un "premi" o "alegria" que, alhora, ens ompli de nous coneixements, vivències i satisfaccions.

Si és el cas, bona lectura (i ja ens direu -si pot ser, en un comentari en aquesta mateixa entrada- que us ha semblat).

Molta salut i BONES FESTES !!!

Una forta (i virtual) abraçada.