dilluns, 28 de desembre del 2020

SORTIDES DE PRIMAVERA I DE TARDOR


Foto de grup (no hi som tots) a "Lo Parrisal". Sortida de Primavera del 2013

“ESCAPADES” DE CAP DE SETMANA: 

SORTIDES DE PRIMAVERA I DE TARDOR 

Les sortides o excursions al camp i a la natura han estat, des de sempre, un important component del nostre tarannà com a grup o colla d’amics i amigues. Així, pocs mesos desprès de la nostra reconstitució del febrer de 2009, el cap de setmana del 16, 17 i 18 d’octubre d’aquell mateix any, organitzarem la Primera Sortida de Tardor a les comarques del Montsant i el Priorat. Pocs dies desprès, el 12 de novembre, iniciarem la que seria la primera Excursió Xino-Xano: de la Garriga a El Figaró, per Sant Cristòfol de Monteugues...

I és que als ingredients bàsics de la colla, els anys que fa que ens coneixem, l’amistat i la companyonia, ens agrada afegir-hi d’altres complements com son les sortides a la muntanya o a la costa, el gaudi de la natura, l’esforç físic intentant assolir els nostres propis reptes, el riure i les animades converses, l’entaular-se per a l’esmorzar, les cerveses al final de la caminada o el dinar,... que fan que el fet de trobar-se, els qui puguin  -un cop al mes o sempre que això sigui possible-, esdevingui un objectiu esperat i desitjat.

Des de fa més de deu anys hem anat, també, organitzant -amb aquests mateixos objectius- un seguit de Sortides de cap de setmana, normalment a la primavera i a la tardor, a diferents indrets o contrades de les nostres comarques. L’organització gairebé sempre ha anat a càrrec d’algun o alguns companys coneixedors -per raons de naixença, familiars, de “segona” residencia o pel fet de -pel seu compte- haver-hi estat en alguna altra ocasió,...- de la comarca triada o zona a visitar.

Normalment les sortides Xino-Xano les fem a llocs on és relativament fàcil i còmode d’arribar-hi, en tren o cotxe. Per a poder anar a aquests altres llocs -que molts coneixíem o n’havíem sentit parlar- però que estan situats lluny dels nostres punts de residència i que per arribar-hi ja necessiten gairebé una jornada (quasi mig dia per anar-hi i un temps similar per a tornar-ne...) iniciàrem, també, aquestes Sortides de cap de setmana. 

El cert però és que, des del maig del 2017 -fa més de 3 anys-, no n’hem tornat a fer cap. En alguna reunió del COMECLOG, el “selecte” grupet de “remenadors de cireres” que es va auto-proclamar com a eterna “Junta Directiva” de la colla, s’ha apuntat i fins i tot programat al calendari anual, alguna “Sortida de Primavera o de Tardor” però el cert es que cap company/a l’ha arribat -fins avui- a organitzar.  

S’havia pensat en la Vall de Boi, a l’Alta Ribagorça, amb les seves esglésies i campanars romànics i els nombrosos i pintorescos racons envoltats d’altes muntanyes o el Collsacabra-Cabreres, a cavall de les comarques de La Garrotxa, Osona i La Selva... amb pobles i llocs per visitar força interessants i amb alguna fonda o hostal recomanable... A veure si -quan la pandèmia del covid ens ho permeti- algú o alguns s’animen a organitzar-ho !!!. Ens airejarem, en molt bona companyia (que ja ens convé...) i ajudarem als hostalers de la comarca triada a recuperar la normalitat en llurs negocis... Tant de bo ho tornem a reprendre.

Per a que en quedi constància i aquells que vulgueu ho torneu a rememorar, us resumim les diferents Trobades o Sortides de cap de setmana que fins ara hem fet:

 13 SORTIDES (de moment...) DE CAP DE SETMANA:

-       Febrer 2009. Trobada (Alt Berguedà). Hostal “Alt Llobregat” de Castellar de N’Hug. Vàrem fer tots els àpats, en regim de “pensió complerta”, al mateix hostal. Assistència 22 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2009/02/trobada-castellar-den-hug.html


-       Octubre 2009. 1ª Sortida de Tardor (Montsant-Priorat). Fonda “El Recó” de Cornudella, en regim de mitja pensió i 2 dinars als restaurants “El rebost de la Cartoixa” d’Escala Dei i “Siurana” de Siurana. Assistència 10 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2009/10/sortida-de-tardor.html


-       Maig 2010. 1ª Sortida de Primavera (La Garrotxa). Fonda “Can Finet” de Sant Feliu de Pallerols, en regim de mitja pensió i 2 dinars als restaurants “Can Prujà” de Rocabruna i a “L’Hostal del Ossos” de Batet de la Serra. Assistència 12 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2010/05/la-sortida-de-primavera-2010.html


-       Octubre 2010. 2ª Sortida de Tardor (Montsià). Hotel “Llansola” de Sant Carles de la Ràpita, en règim de mitja pensió i 2 dinars als restaurants “L’estany” d’Amposta i “Can Bunyoles” d’Alcanar. Assistència 12 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2010/11/sortida-de-tardor-2010.html


-      Juny 2011. 2ª Sortida de Primavera (Montsec). Hotel “Tarradets” de Cellers, 2 dies en règim de pensió complerta. Assistència 12 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2011/06/sortida-de-primavera-2011.html


-       Octubre 2011. 3ª Sortida de Tardor (Andorra). Hotel “Coray” Encamp.  1 dia a mitja pensió, un altre a pensió complerta i 1 dinar, fora de l'hotel, al restaurant del “Llac de Pessons”.  Assistència 16 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2011/10/cronica-de-sortida-de-tardor-2011.html


-       Maig 2012. 3ª Sortida de Primavera (Pallars Sobirà). Hotel “Riberies” Llavorsí. 2 dies a pensió complerta. Assistència 19 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2012/05/cronica-de-la-sortida-de-primavera-2012.html


-       Octubre 2012. 4ª Sortida de Tardor (El Solsonès). Hotel “Fonts del Cardener”, La Coma. 1 dia a mitja pensió, un altre a pensió complerta i 1 dinar, fora de l'hotel, al restaurant “La Cabana d’en Gelí” de Solsona. Assistència 18 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2012/10/cronica-de-la-sortida-de-tardor-2012.html.


-       Abril 2013. 4ª Sortida de Primavera (Terra Alta i Matarranya). “Hotel Miralles”, Horta de Sant Joan. 2 dies en règim de pensió complerta. Assistència 18 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2013/04/cronica-de-la-sortida-de-primavera-2013.html


-       Novembre 2013. 5ª Sortida de Tardor (La Cerdanya i El Conflent). “Hotel Roca” Alp. 2 dies en règim de pensió complerta. Assistència 22 persones. En aquesta sortida llogarem per a fer, d’una manera més ordenada i conjunta, les excursions pel Conflent un microbús. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2013/11/cronica-de-la-sortida-de-tardor.html


-       Maig 2014. 5ª Sortida de Primavera (Alt Empordà i Rosselló). Hostal “La Quadra” Maçanet de Cabrenys. 2 dies a mitja pensió i 2 dinars als restaurantsAu Remp’ Arts” d’Elna i el “Ca La Paquita” del Port de la Selva.  Assistència 16 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2014/05/cronica-de-la-sortida-de-primavera-2014.html




-       Octubre 2015. 6ª Sortida de Tardor (Alt Camp, Conca de Barberà i l’Urgell). “Ruta del Cister”: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges  Hostatgeria del Monestir de Vallbona de les Monges en règim d’un dia de pensió complerta i un dinar al restaurant “El Call” de Montblanc. Assistència 20 persones. Crònica:

https://clanosgris.blogspot.com/2015/11/cronica-de-la-sortida-de-tardor-2015.html


-       Maig 2017. 6ª Sortida de Primavera (Alt Urgell). “Hotel Dom” i el seu restaurant “La Vall” d’Organyà. 2 dies en règim de mitja pensió i 2 dinars als restaurants “Cal Borda” de Montanissell i “Tahussà” de Coll de Nargó. Assistència 16 persones. Crònica de la sortida:

https://clanosgris.blogspot.com/2017/05/sortida-de-primavera-2017.html


A veure si, quan les limitacions de la pandèmia ens ho permeti, tornem a reprendre’n el fil... !!! De moment ens tindrem d’anar conformant en recordar i rememorar les que, fins ara, hem fet... Qui no es conforma és perquè no vol... (ara m’adono que aquesta expressió, darrerament, l’estic repetint molt... disculpeu).

Una sentida, forta i virtual abraçada !!!