dijous, 16 de setembre del 2021

PRIMERA TROBADA POSTPANDÈMICA

 


A LA FI ENS HEM RETROBAT !!!


A costat però finalment ens hem pogut retrobar, veure’ns, xerrar, riure i conèixer les darreres novetats de cadascun i de tots nosaltres... Quin goig !!!


Diversos intents.- Al llarg d’aquests darrers mesos hem fet, a més de les converses i vídeo-trucades telefòniques, el nostre xat de WhatsApp i alguna esporàdica trobada de tres o quatre persones, diversos intents de “contacte col·lectiu”: Propostes de trobades motoritzades, de tele-reunions virtuals, de petites i reduïdes sortides xino-xano presencials, ... activitats totes elles ben intencionades que, tot i les ganes de veure’ns i retrobar-nos, per raons de prudència, acordarem deixar “per a més endavant”, quan ja tots/es estiguéssim vacunats i les restriccions i situació de la pandèmia ho permetessin.  Prudents i respectuosos amb les vigents recomanacions i directrius sanitàries... disciplinats i solidaris, com ens han ensenyat i, pensem, ha de ser.


“El banc del sinó fos”... - És cert també que, inevitablement, els mesos i anys no passen en va.  

Tot i que en la colla hi tenim, encara, forces “canyeros” i “canyeres”, recordareu que en algunes de les darreres sortides ja hi hem tingut de preveure recorreguts “llargs i “curts”, per a facilitar la còmoda i satisfactòria assistència a tothom. I és que, sempre hi ha algú (i inevitablement cada dia més) a qui el genoll, el maluc, l’esquena, les articulacions o una mica tot plegat, li “fa figa”...  

Per un altre costat, aquests mesos -més d’un any !!!- d’obligada reducció de l’activitat (n’estic gairebé segur) han fet aflorar o incrementat algun d’aquests “punts flacs” en la salut d’alguns de nosaltres... Ja ho dèiem: les trobades i passejades Xino-Xano, per a molts de nosaltres, eren (i son !!), com les “pastilletes”, una necessària medecina... Hi tant que les hem trobat a faltar !!!

Pel xat i les converses individuals, hem anat coneixent i seguint alguns dels ja sabuts o nous problemes de salut d’alguns de nosaltres... Com els avis que, a molts pobles i parcs, veiem asseguts al “banc del sinó fos...” ens ho hem anat explicant.

Afortunadament, en la gran majoria d’aquests casos, tot està sota control o en procés de tractament... Les perspectives son, doncs, bones i esperançadores.


“Hem parlat per telèfon, però jo et vull veure...”.- Això ha motivat, encara més, aquesta necessitat de veure’ns per tal de conèixer “en viu i en directe”, fer costat (mai tant ben dit) i donar una petita passejada -per algun indret proper al seu domicili-  amb alguns d’aquests companys i amics. Caminades xino-xano (poc a poc) amb llargues xerrades, per exemple, pels Jardins del Palau del Marques d’Alella o d’en Muñoz Ramonet del carrer de Muntaner i pels Jardins del Baix Guinardó, un gran i ombrejat espai al xamfrà de la Travessera de Gràcia amb el carrer de Lepant.

Jardins del Palau del Marques d'Alella

Jardins del Baix Guinardó

Finalment, la Trobada.- L’experiència d’aquestes reduïdes i puntuals trobades ha estat molt grata i satisfactòria. Per això, el passat, 5 de setembre -a partir d’una d’elles- decidirem ampliar la crida, aprofitant el xat de WhatsApp del Clan, tot convocant -per al dimecres 15 de setembre- una singular “trobada general” a tots aquells de la colla que hi poguessin i volguessin assistir-hi.

La vàrem preveure pensant en el compliment de les restriccions i tenint en compte un seguit de precaucions sobre el Covid. Però, afortunadament, dos dies desprès de la convocatòria (el 7 de setembre), el Govern de la Generalitat alleugerí aquestes mesures permetent un major nombre de persones en les trobades a l’exterior. Això ens ho ha facilitat: ja no ens sentiríem participants d’un clandestí botellón...

La resposta va ser ràpida i espectacular: al cap de dos dies, 23 companys i companyes s’ havien apuntat ja a la trobada. Quin “mono” de retrobar-nos que tenim !!!.

Finalment, hem sigut 18 els qui ens hem aplegat, aquest passat dimecres dia 15, als Jardins del Baix Guinardó. Cinc dels qui inicialment s’hi havien apuntat, per situacions personals de darrera hora, no hi han pogut assistir. En tindrem més oportunitats... 


Els responsables del bar que allà hi ha, amablement ens han repartit en dues taules i ràpidament les converses han anat fluint. Deixem que les imatges parlin...



Ben aviat, per tal de no tenir de cridar gaire, s’han anat produint intercanvis de persones entre les dues taules, per tal de facilitar-ne la “posta al dia” i les respectives novetats de tots i cadascun de nosaltres. Curiosament, la mateixa tarda que els polítics -d’aquí i d’allà-, desprès de mesos, intentaven entendre’s a la “Taula del diàleg”, nosaltres, sense tanta parafernàlia ni divisions internes, ens hem entès perfectament... Potser que n’aprenguin !!!.



Des de poc abans de les 6, fins passades les 8 de la tarda (teníem tantes coses de que parlar i propostes per anar pensant...!!) hem anat petant la xerrada.


"Ho tindrem d’anar repetint..."; "a finals d’octubre podríem fer una sortida “motoritzada” a un indret d’interès natural o cultural amb el dinar inclòs, clar..."; "les properes xino-xano les tindrem d’anar fent pensant en tothom... però no hem de deixar de fer-les..."; "Walter quan facis alguna obra de teatre, si et plau, fer-nos-ho saber... ets un crac, avui ens has fet riure molt..." Aquestes i moltes altres més han sigut algunes de les propostes que s'han anat apuntant...

No tinc espai (ni prou capacitat) per a encabir a la crònica, tot el que vàrem sentir i parlar ahir. El cert és que el desig i la voluntat de continuar -adaptant-ho a les situacions personals i de l’entorn- amb les nostres activitats es manté més ferm i fort que mai. En continuarem parlant. De moment...


Preneu nota d’una propera i possible sortida.- Assenyaleu, a la vostra agenda, els propers dijous 21 o 28 d’octubre, per a una possible Xino-Xano. Al sector de la taula on jo hi era, han proposat anar a:

Sortida mixta (motoritzada i passejada) al Mirador de Gresolet i  el refugi Lluís Estasen del Pedraforca: SALDES (El Berguedà) - En cotxe (4,5 km) des de Saldes fins el Mirador de Gresolet - Passejada a peu fins el Refugi Lluís Estasen al peu del Pedraforca (recorregut 2,1 km, desnivell 150 m, temps -sense pauses ni aturades- 1,5 h). Podríem aprofitar la sortida per anar a dinar al mític i amb uns panorames de postal, Hostal Pedraforca de Saldes.

https://totnens.cat/que-fem/el-mirador-de-gresolet-a-saldes/

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/passejada-del-mirador-de-gresolet-al-refugi-lluis-estasen-7253561

https://pedraforca.com/ca/restaurant

Mirador de Gresolet

Refugi Lluís Estasen, amb el Pedraforca al fons.

Hostal Pedraforca de Saldes. El Pedraforca des
d'un dels finestrals del menjador.