divendres, 12 de març del 2021

Un any sense trobar-nos

 PROPOSTA DE XINO XANO PETITONA


 


El dijous 11 de març del any passat va ser la darrera vegada que aquest clan es va aplegar. No va ser una sortida habitual xinoxanaire sinó un memorial pel enyorat Juanjo, però tot i així com mana la nostra tradició, vàrem trobar-nos al voltant d’una taula després del parlament recordatori.

 Dic això per posar de manifest un fet que tots patim però que no hem tingut ocasió de verbalitzar. Si més no, no hi ha hagut possibilitat de compartir-ho amb el clan més enllà de converses telefòniques bilaterals. He proposat, i no he estat l’únic, fer trobades acomplint les normes de seguretat anti-covid decretades per les autoritats. Sense èxit com és palès.


 No és clar que aquestes normes hagin de canviar significativament en un futur proper, però mentre tant el sedentarisme que la inactivitat derivada del confinament comarcal i la prudència estan fent efecte en la nostra salut física i fins potser psíquica. És clar que parlo per mi, però em temo que tampoc soc l'únic.

He proposat trobades motoritzades com el novembre del any passat, http://clanosgris.blogspot.com/2020_11_08_archive.html que no es va fer per manca de consens. He proposat reunions virtuals del COMECLOG amb la reactivació del clan com a principal punt del ordre dia, que no es va fer per dificultats tècniques. En aquesta reunió es volia engegar una conferència virtual de tot el clan per mitjà de “Zoom” o aplicació similar al estil de les que fan els governs o les universitats. Degut a les dificultats tècniques que vàrem experimentar en la prova del COMECLOG, es va descartar la pretesa conferència virtual.


És per això que he decidit de fer
una xino xano presencial, d’acord amb les normes dictades avui dia 11 de març, de tipus matinal, assequible per cossos des-entrenats, limitat a sis participants, sense sortir de la comarca perquè no som bombolla familiar, amb tapa boques obligatori excepte per esmorzar i respectant les distàncies de seguretat. Al mateix temps animo a d’altres membres de clan a proposar altres xino xanos de iguals característiques i diferents localitzacions amb la premissa de a una hora prèviament determinada, comunicar-nos via videotrucada de whatsapp amb les altres columnes xinoxanaires.

La meva columna “XX Sixtina” (per posar-li un nom), serà pel camí de les aigües a Collcerola amb esmorzar de subministrament propi i sense compartir, i sobretaula, vull dir “sobreterra”, amb mascareta. En aquesta caminada hi queden quatre places, donat que la Ma. Glòria i jo ja ocupem dues. Qui vulgui enrolar-se ho pot fer des d’ara enviant-me un correu electrònic o un "whatsapp". Els detalls de la sortida els publicaré un cop disposi de retorn, tant de participants en la meva columna com de iniciatives d’altres “caps de patrulla”.