diumenge, 2 de gener del 2011

MÚSICA I CANTANTS (4)


CANÇONS "KUMBAS" EN HOMENATGE A PETE SEEGER

UN BON AUTO-REGAL PER A REIS...


Recentment en Toni Giménez ha editat un doble CD, titulat Homenatge a Pete Seeger, amb cinquanta versions (cantades i instrumentals) de cançons escrites o divulgades per aquest mític folksinger americà (encara en actiu amb més de 91 anys d'edat a l'esquena).

Toni Giménez va formar part amb Xesco Boix, Noè Rivas, Àngel Daban i Lluís M. Panyella del col·lectiu Els 5 dits d'una mà i és un dels nostres més veterans i experimentats cantants de música folk.

Amb aquesta edició en Toni Giménez vol homenatgar al mestre; efectivament un dels membres del col·lectiu, en Xesco Boix, va conèixer Pete Seeger als EUA i l'influencia d'aquest sobre la formació d'en Xesco va ser decisiva fins el punt que, de retorn a casa nostra, va incorporar al Grup de Folk l'ús del banjo i un bon repertori de les cançons apreses del mateix Seeger.

En aquest doble CD, que us recomano, hi podem escoltar i "sentir"moltes de les cançons cantades per en Pete Seeger durant dècades com: Wimowet, No serem moguts, Si no em trobes darrere l'autobús, Vull ser lliure, El nen d'Hiroshima, Red river valley, Aquesta terra és la nostra terra, Un cel blau per sostre, Cada cosa té el seu temps, Guantanamera, l'espiritual negre La barca d'en Miquel, On han anat totes les flors, Petons més dolços que el vi, Si tingués un martell i, es clar, a més de moltes més, l'inevitable Kumbayà.


Toni Giménez
Homenatge a Pete Seeger
Picap (2010) 910964
15 euros.