dissabte, 22 de febrer del 2020

Convocatòria de la 105ena XXR


Des de l'estació de Sant Feliu de Llobregat a la 
Penya del Moro i Valldonzella i tornar

Vista des de la Penya del Moro









Es tracta de una modificació d'una ruta circular de Wikiloc i del qual Quila  en és l'autor.
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/de-sant-feliu-de-llobregat-a-la-penya-del-moro-i-valldonzela-7027243

Data.- Dijous 5 de març de 2020.

Tipus d’itinerari.- L'itinerari original surt de La Salut (Casa Gran de la Gleva) de Sant Feliu de Llobregat, s'enfila cap a la Penya del Moro, amb les restes d'una torre medieval de vigia i d'un poblat iber i amb interessants vistes sobre la vall baixa i el delta del Llobregat. La ruta s'endinsa al Parc de Collserola fins a l'alçada del coll de les Torres. Baixa després pel torrent del Bosc Gran que du a la Torre del Bisbe i a les restes del que fou antic monestir cistercenc femení de Santa Maria de Valldonzella, malauradament abandonat i en ruïnes, i per acabar torna a l'ermita de La Salut.


La Casa Gran de la Gleva

Nosaltres iniciarem la Xino-xano a l'estació d'Adif de Sant Feliu i pujarem a la Salut. Seguirem el recorregut d'en Quila i en tornar ens endisarem al nucli urbà de SantFeliu per dinar a un restaurant molt a prop de l'estació.

Recorregut i dificultat.- El recorregut total s'estima en 12,26 quilòmetres amb uns desnivells acumulats de pujada de 388 m i de baixada de 401 m.

Segons la mitjana de velocitat iaio-xinoxanenca això haurien de ser 4 hores, que amb les visites i l'esmorzar poden donar un total de 5 hores i mitja. 
Originalment la ruta estava qualificada de fàcil, però per la seva extensió adicional i coneixent-nos, hem augmentat el seu grau a moderada.
Hores d'aquesta publicació, estem intentant confegir la logística de cotxe escombra per si hi ha algú que no resisteix la marxa a meitat del recorregut. Si ens en sortim ja us ho farem saber. 
Mapa de l'excursió
Equip com sempre recomanat.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Si poden venir, en Jaume i la Mª Rosa portaran el cafè; en "Juanmi" la crema de llet pel tallats, en Llorenç i en Zac “les gotes”, en Pep la bota amb vi i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola. Roba i calçat adequats al temps i recorregut i bastons . Barrets, “boes”, bufandes, passamuntanyes i crema protectora per al sol o el fred i si assenyala pluja, paraigües o capelina. 

Dinar.- El dinar el farem al restaurant La Part dels Àngels, Passeig Bertrand,27. Molt a prop de l'estació de sant Feliu de Llobregat, preferiblement cap a les tres, perquè abans sol ser curull de gent. http://www.lapartdelsangels.es/
El dies feiners tenen un menú de 15 € que està molt bé (16,50 amb el cafè).
Pel que fa a les cerveses de rigor, en aquesta sortida tenim dues alternatives a més del típic de fer-les al mateix restaurant. Una a la Masia La Salut (restaurant que no admeten grups per dinar) però potser si a fer la cervesa, i l'altre al "xiringuito" del Merendero la Salut. Cal tenir en compte que encara faltarien dos quilòmetres fins els Àngels.

No us perdeu la pàgina web, cliqueu a contactar hi ha una vista interactiva impressionant.


Lloc i hora de trobada.- Serà el dijous dia 5 a l'estació de Rodalies Adif de plaça Catalunya, davant del relotge de les gixetes a les 8h 25' per prendre el tren de la línia R4 que sortirà a les 8h 51' (si tenim sort). Segons Renfe Rodalies la targeta del Sistema Tarifari Integrat Metropolità de la 1a. zona  (T-casual o T-usual) ens servirà per Sant Feliu de Llobregat. Però per si un cas no estaria de més no oblidar pel descompte la tarja dorada de Renfe.
Si no falla res (la catenària o coses semblants), arribarem a Sant Feliu a les 9h 06' per si algú li és més convenient aplegar-se a nosaltres per altres mitjans.

Inscripcions.-  Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho hauríeu de fer abans del migdia del dimarts 3 de març, contestant al correu on anunciem la xino xano, trucant o escrivint un correu a en Joan Miquel -el company que coordina aquesta sortida- i així poder confirmar, aquella mateixa tarda, al restaurant el nombre de comensals que serem dijous a dinar.






Obre aquesta ruta escanejant aquest codi QR des de la barra de cerques de l'App de Wikiloc.

Això per si voleu seguir el recorregut original amb l'aplicació Wikiloc en el mòbil.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL


Pel que es veu als mapes meteorològics, el proper dijous 5 de març, el cel es llevarà cobert en un 10% de la seva superfície per núvols només alts amb un sostre de més de 5.000 metres. El que no es detecta d’aquests mapes és si aquesta cobertura serà com cabretes disperses per tota la volta celeste, o com una capa més o menys opaca, estesa en una part del cel. En qualsevol cas és molt probable que hi hagi estones de sol i estones d’ombra.

El vent serà fluix de Garbí al matí rolant cap a Ponent de força 5 cap a migdia que amainarà a F4 a la tarda. Les temperatures seran quasi primaverals, és a dir, 10° de matinada, 19° a migdia i 13° a la tarda.

En tot cas  la probabilitat de pluja és molt baixa.

Conclusió: Gorres, capells o barrets per si el sol, però no oblideu mai els estris per protegiu-vos de la pluja (per si de cas).

 
NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.