dimarts, 8 de març del 2011

Les Normes i la llibertat.

Abans de res, permeteu-me que demani perdó. Perdó per servir-me del blog del Clan per expressar una opinió personal.
No us espanteu, malgrat el títol no em referiré a l’esclat de llibertat que es respira a la riba sud de la Mediterrània, Déu me’n guardi de polititzar aquesta Àgora nostra que te seguidors de tota mena. El títol i la opinió ve a conte del sarau que heu muntat amb el canvi de dates de la XXR de març.
La cosa comença... “Adam i Eva eren al paradís terrenal...” be, prendré una drecera: Heus aquí que la Xino Xano de març havia de ser el dijous 3, però com que el que era l’encarregat d’organitzar-la havia caigut de la figuera, -be no exactament, de l’escala recolzada en l’arbre- la vàrem posposar a fi de que en Lirola tingués temps de recuperar-se.
Establerta la nova data per el 17 i enrolada molta gent per l’esdeveniment, em comuniquen a mi de l’Hospital de Sant Pau que m’han programat una prova de les que tenen llarga llista d’espera per el mateix dia. Immediatament en Pep Arisa inicià una enquesta per tornar a enrederir la sortida. Aquesta va ser la meva reacció:


"NI PARLAR-NE!!
Només està justificat ajornar un esdeveniment quan és el que l'ha d'organitzar qui està fotut.
Així al gener vàrem posposar la XX perquè en Llorenç estava convalescent i va passar al febrer. Així s'ha ajornat la XX de març perquè el Pepeluí havia caigut de l'arbre.
Però no es admès de fer més ajornaments, no podem esperar que a tothom li vagi bé a totes les sortides.
Mercès per tenir aquesta consideració amb mi, però:
NI PARLAR-NE!!

El dijous 17 cal fer la XXR peti qui peti.
Salut.
J.M."

Transcrit del correu-e que vaig enviar a en Pep.


Fins aquí un petit passeig per aquesta història i per les normes no escrites, ara cal fer esment a la reflexió i la llibertat.
En el títol he escrit les Normes amb majúscula perquè son, encara que no escrites, les nostres normes, les de tots; en tant que llibertat ho he escrit en minúscula perquè es tracta de la meva llibertat personal. No patiu, tot seguit us ho explico.
Tal com he dit no em sembla bé fer una excepció perquè jo no soc excepcional, jo soc un més. Si s’ajorna per un que no te responsabilitat en l’excursió, no hi haurà cap argument per no fer ho en cada un dels casos de cada un de nosaltres.
I finalment arriba la llibertat, és a dir, la manca de llibertat en aquest cas. Puix que no hi estic d’acord en ajornar i he manifestat que del cas no cal ni parlar-ne la vostra insistència em coarta la meva llibertat de decisió:
Si he ser coherent amb el que he dit, no he de parlar -ni és clar- escriure, molt menys assistir a la sortida. Però si he de ser bon company, perquè així ens ho van ensenyar, no puc fer-vos aquest “lleig”.
Però això no acaba aquí, perquè establert el precedent, el que en un futur proper tingui dificultats per aplegar-se a una sortida, no gosarà dir-ho per tal que no se us acudeixi de fer un altre excepció.
Mala peça al teler!
J.M.

diumenge, 6 de març del 2011

CANVI DE DATA DE LA 14ena SORTIDA XINO-XANO


LA PROPERA SORTIDA XINO-XANO ES FARÀ EL DIJOUS 24 de MARÇ


Amb l'objectiu de que hi puguem participar un bon nombre de "xino-xanaires" s'ha acordat traslladar la data de la Sortida del dijous 17 al DIJOUS 24 de Març.


Hem decidit, també, establir un nou article al nostre mai escrit Reglament. A partir d'aquesta Sortida "només es canviarà la data prevista en aquelles Sortides Xino-Xano en les quals el Coordinador de la mateixa no hi pugui assistir per una causa de força major" (article 26 bis).


L'itinerari, l'hora i llocs de trobada i demès temes relacionats amb la Sortida queden igual, tal i com ja es va dir a la Convocatòria a la mateixa del dia 23 de febrer.


La foto que encapçalà aquella convocatòria correspon a la plaça de la vila d'Alpens i la que hi hem posat avui és la de la Roca de Pena, un dels llocs per on passarem a l'excursió.


Amb moltes ganes de que arribi el dia 24, per tal de fer la caminada, rebeu una forta abraçada.