dimecres, 30 d’octubre del 2019

Convocatòria de la CI (Centena una) Xino xano


Resultat d'imatges de Morou (Montseny)












PER LA VALL DE SANTA FE (Repetició de la caminada)

Abans del aniversari de la centena XX, ens vàrem trobar una representació del Clan en petit comitè, és a dir el COMECLOG per valorar tot els recorreguts que hem fet fins ara, i si calia fer alguna modificació del fons o de la forma, que fins ara s'ha fet.
Tenint davant la llista de les XinoXanos vàrem comprovar que tots han estat molt reeixides, però que valia la pena repetir algunes, i es va decidir escollir-ne unes quantes.

La primera caminada a repetir, serà la que en el seu moment, va ser la 22ena XX preparada i coordinada per en Josep Lluis Lirola. 
L'escenari: Sta. Fe del Montseny i l empedrat de Mourou, dinant a "La Terrassa de Campins".


Aquesta vegada serà organitzada i coordinada per en Llorenç, que intentarà (diu ell, i segur que ho farà, dic jo) fer-ho el millor que pugui.


PER LA VALL DE SANTA FE DEL MONTSENY, L’EMPEDRAT DE MOROU.

Data.- Dijous 12 de gener del 2012.  Dijous 7 de novembre del 2019

Tipus d'itinerari.- L’excursió que, en aquesta ocasió, ens proposa en Josep Lluís ...
Ai no!, que és en Llorenç:
L'excursió proposada es una passejada pel cor del Montseny, començant a Santa Fé i recorrent la capçalera de la riera de Gualba i els voltants del Turó del Home, les Agudes i el Turó de Morou. Passarem per boscos de Faig, de Rouredes de Castanyers i d'Alzines Sureres, que en aquesta època ens rebran amb els colors propis de la tardor i que en aquest indret, son tan característics.




Passarem pel Pla de Molladius, pel empedrat de Morou, per les zones humides de les rieres, i l'estany de Santa Fé.


Recorregut i dificultat.- El recorregut, es una ruta circular de 5.5 Km. que es considerada fàcil i bonica. Sortirem des de Can Casades, punt d'informació del parc Natural, I lloc on haurem deixat els cotxes. El desnivell acumulat es de 160 m. i com hem dit, la dificultat és baixa.
El temps que varem calcular ( fa set anys) va ser de dues hores, potser que ara siguin tres amb tot plegat.

L'itinerari comença com ja està dit a Can Casades. Per arribar-hi cal anar per la carretera BV 5114 que sortint de Sant Celoni, passa per Campins i Fogars de Montclus. Can Casades està situat al quilòmetre 21 d'aquesta carretera a tocar de Santa Fé.
La ruta a peu passa per Can Lleonart (1120 m.) Plá de Mulladius (1183m.) Empedrat de Mourou (1230 m.) L'Alzinella (1125 m.) Pantá de Sta. Fé (1100 m.) i de nou Can Casades.

Restaurante brasa BarcelonaDinar.- El dinar acabada l excursió será al mateix lloc que el varem fer fa 7 anys ja!!! La Terrassa de Campins carretera de Sant Celoni a Santa Fé.  El preu del menú sense extres en aquesta ocasió serà de  14 euros.
El telèfon del restaurant de les Terrasses de Campins es:  938 475 329.

Equip necessari.- Cal portar l'esmorzar i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi, en Jaume i la Ma. Rosa (esperem) el cafè, en Llorenç "les gotes".
Roba i calçat adequats al dia que faci i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu la capelina i/o el paraigua. 

Lloc i hora de trobada.- La logística del desplaçament és amb cotxes i dos punts de trobada.
A Barcelona per sortir els de Barcelona a Travessera xamfrà amb Lepant, a les 8:00 h.
Sobre les 9:30 h confluirem al segon punt de trobada pels que vinguin d'altres punts, el Pàrquing de can Casades a Santa Fé.  

Inscripcions.- Tots aquells que voleu confirmar la vostra assistència ho podeu fer, abans de les 22h del dilluns 4 de novembre, trucant o escrivint un correu a en Llorenç  que és el coordinador d'aquesta sortida, i també a en Joan Miquel, que és qui s'ocuparà de la logística de vehicles, més que rés per tal d'organitzar el transport i reservar lloc al restaurant on dinarem. 



EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL




El proper dijous no esperem pluja, però estarem de ple en un canvi de temps i per tant mai se sap. El que és segur és que farà fred.

El dia es llevarà amb una mica de cabretes a les capes altes de l’atmosfera i restes de núvols baixos del dia abans. La nuvolositat de les capes mitges i baixes anirà minvant cap a mig dia, de forma que veurem del sol, però en alçada l’empedrat anirà en augment marcant un canvi de temps. Previsiblement pel dia següent.
Aquest és l'aspecte normal del cel anunciant un canvi de temps.




I és que fins ara hem estat gaudint del anomenat “estiuet de Sant Martí” amb temperatures més altes del que correspon a la època, però ja ho diu la dita, “Abans de Sant Martí, pa i vi; després de l'estiuet, fam i fred.”

No se si passarem gana, espero que no, però fred segur.

El vent serà de Ponent en tota la jornada, lleuger i poc humit perquè haurà recorregut tota la península, i ens aportarà 4º al matí, 11º cap a mig dia i baixarà a 7º a la tarda. Al vespre els núvols alts ja cobriran el 75% i ja diuen que “Al cel cabretes, a la terra pastetes” Per tant, a l’endemà plourà.

Tot això si cap dels paràmetres que configuren els mapes del temps no s’avança o retarda, perquè en una situació de canvi tot depèn de lleugeres variacions.

Conclusió: Caldrà anar proveït de roba d’abric, guants i bon calçat, però sense oblidar les gorres, els barrets i les capelines per si un cas.


La probabilitat d’aquest pronòstic és només del 60% de moment.



NO S’ADMETEN RECLAMACIONS


J.M.


ACTUALITZACIÓ del dimarts 5 de novembre

Avui a poc menys de 40 hores de la Xino Xano hem vist als mapes que el pronosticat canvi de temps s'ha avançat una mica i les marques d'aquest es produiran a la matinada del dijous, de forma que al començar a caminar el cel ja serà totalment cobert i molt probablement el plugim arrencarà a l'hora de dinar, potser abans. No s'esperen més de un o dos litres per metre quadrat, però de ben segur que ens emprenyarà. Als pagesos, no.
Pel que fa a temperatures i el vent no hi ha diferencies dignes de menció respecte al pronòstic anterior.

Compte: És l'hora de no oblidar-se de les capelines.


La probabilitat d’aquest pronòstic ja és del 85%

QUE NO, QUE NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M