divendres, 20 de març del 2020

UNS LLIBRES SOBRE I PER A FER EXCURSIONS





RUTES I PASSEJADES PER CATALUNYA


Una mica per atzar, tafanejant -mentre fèiem la compra- a l’espai de llibreria de l’Esclat, vaig “descobrir” uns llibres que, crec, ens poden ser útils per a preparar alguns itineraris de les nostres excursions Xino-Xano.

Per a que us feu una idea -si es que no els coneixeu- us en relaciono els fins ara publicats:

- CATALUNYA: RUTES PER A TASTAR ELS PRODUCTES DEL PAÍS.

- CATALUNYA: RUTES EN BICICLETA PER A TOTHOM.

- CATALUNYA: RUTES PER VALLS AMAGADES.

- CATALUNYA: RUTES PELS BOSCOS MÉS BELLS.

- CATALUNYA: GUIA DE VIES VERDES I CAMINS NATURALS.

- CATALUNYA: POBLES AMB ENCANT I EXCURSIONS PELS VOLTANTS.

- CATALUNYA: MONESTIRS: HISTÒRIA I ART. EXCURSIONS A LA NATURA.

- CATALUNYA: LES MILLORS PASSEJADES PER LA COSTA CATALANA.

- CATALUNYA: EXCURSIONS A PROP DE BARCELONA.

- CATALUNYA: RUTES AMB HISTÒRIA. EXCURSIONS ALS ORIGENS DEL PAÍS.

- CATALUNYA: RUTES A LLOCS SORPRENENTS (2ª edició, en menys d'un any).

- CATALUNYA: RUTES PER OBSERVAR LA NATURA TOT L’ANY.

- CATALUNYA: RUTES PELS BOSCOS MÉS BELLS.

Ja en tinc, tretes d'aquests llibres, ”seleccionades” unes quantes rutes que -si m’ho permeteu- us aniré proposant, per a fer-les, en futures caminades xino-xano.


Aquests llibres -d’entre 160 i 192 pàgines-, amb nombroses fotografies en color i una fitxa de cada excursió, tenen un preu de 18,15 euros  (a l’Esclat em costaren 17,95). A Barcelona els podeu fullejar, per veure si us agraden i adquirir-los, a la Llibreria Altaïr de la Gran Via, entre Balmes i Rambla de Catalunya.

Els autors son gent dels país, periodistes, excursionistes, fotògrafs, naturalistes, escriptors de viatges...: Cèsar Barba, Roger Rovira, Valentí Zapater, Sergi Ramis, Joan Portell,... gent que estima i coneix el territori i que ens el volen ensenyar, fins i tot, portant-nos i mostrant-nos alguns dels seus racons més personals i “secrets”, gairebé inèdits, amagats, interessants, curiosos i sorprenents.


Els editors son d’Euskadi, SUA Edizioak, concretament de Bilbo/Bilbao www.sua.eus. Una editorial que va néixer el 1988 amb uns valors que encara ara defensen: la muntanya, la cultura i la natura, però, sobretot,  la curiositat i les ganes de conèixer i donar a conèixer. I conèixer, ja ho sabem, és un primer pas per a estimar.

Aquesta editorial te, així mateix, una voluntat (i, segurament, la necessitat per a poder quadrar els comptes) divulgadora. Editen un bon nombre de llibres i revistes de viatge i de natura, amb nombroses fotografies, articles, mapes, propostes, idees… (“El mundo de los Pirineos”, “Euskal Herria”), a més de guies de muntanya i cartografia (de tot el Pirineu, Euskal Herria i Cantabria). 

Gràcies, amics de Sua Edizioak, per fer tan bona feina !!!. 

El catàleg de llibres sobre Catalunya i en català el podeu veure aquí:



Tornant als llibres que m’han mogut a fer aquest post. Si us agraden els llibres-guia, amb contingut, ben il·lustrats -amb unes molt bones fotografies- i amb uns itineraris interessants i molt ben explicats, us els recomano.

Jo en vaig comprar un parell i us asseguro que, després de llegir-los, ja n’he adquirit -abans de que s’exhaureixin (!!!) un parell més.

Consell d’amic.

Una abraçada.

 


dilluns, 16 de març del 2020

SUSPENSIÓ TEMPORAL SORTIDES XINO-XANO




SUSPENSIÓ TEMPORAL DE LES SORTIDES XINO-XANO

Arran de la situació de pandèmia per l’afectació del COVID-19, com a mesura d’autoprotecció i solidaritat -fins i tot abans de que les autoritats catalanes i de l’estat obliguessin al confinament domiciliari i a la prohibició d'activitats- la nostra “autoritat competent”, el COMECLOG, ja havia acordat suspendre temporalment (a l’espera de l’evolució de la pandèmia) les SORTIDES XINO-XANO.

Confiem i esperem que, un cop superada aquesta situació -que, no en tingueu cap dubte, la superarem- podrem continuar, amb més ganes que mai, la nostra normal activitat. Us mantindrem informats.

Cuideu-vos, cuidem-nos tots plegats, molt.

Salut, solidaritat i responsabilitat !!!

COMECLOG