dimecres, 4 de març del 2009

Homenatge a Pepe Rubianes

El tren
Se me acaba el tiempo
y hay que ceder el sitio.
Así es la cosa
Es curioso ver
como la vida te desliza limpiamente
hacia su lado más extremo
a un ritmo lento o rápido
según convenga
sin compasión, sin pasmos,
sin aspavientos: con
la elegancia de la experiencia
bien ensayada.

Y hay que caminar
hacia la hora perfecta
con la cabeza erguida
y el ritmo justo
que da compás a los sueños...

Así es la cosa.
Así de simple.
Un día, no lejano
habrá que comenzar
a hacer el equipaje
porque el viejo tren espera
siempre espera.

Poema inédit de'n Pepe Rubianes
Addis Abeba, juny de 2006

dimarts, 3 de març del 2009

Reunió de la Comissió

Tal com era previst, la Comissió de la Memòria del Clan Os Gris (COMECLOG) va tornar a reunir-se el passat 23 de febrer per valorar la trobada a Castellar.
Després d’animat debat, entre pastes i cafè per variar, varem concloure que el tema del “revival” està acabat per ara. Que va estar divertit però que no cal repetir-ho fins d’aquí a molts anys.
També que el que cal ara, és programar trobades que a més de mantenir viva la nostra amistat, siguin engrescadores per posar aquell punt d’il·lusió que cal quan la joventut ja és aigua passada. Un altre conclusió va ser que en qualsevol activitat que es programi en un futur, la comissió haurà de donar peu a la intervenció dels demés membres integrants del Clan, és a dir, la comissió haurà de començar la activitat per arrossegar els altres.
Per exemple; La comissió hauria d’haver preparat una actuació pel Foc de Camp. Tot i això els “remenadors de cireres” varem estar contents de que tothom que havíem preguntat després de la trobada manifestes que li havia agradat molt.
Acabada la valoració amb bona nota, nota que ens hem posat nosaltres mateixos, acordàrem que les reunions de comissió tindrien una periodicitat de una al mes. La propera serà el 23 de març.
Debatuda la periodicitat de les activitats del Clan, creiem que una formula per no esgotar l’entusiasme seria una trobada de cap de setmana al any i un sopar de germanor també anyal.
Per aquesta reunió haurem de portar propostes de la futura sortida-trobada-o el que sigui. Sonen com a propostes una sortida pel Delta del Ebre i una per l’Empordà. D’altra banda En Pep i en Llorenç han començat investigacions per elaborar el cens de membres del Clan en tota la seva història, i en Carles ha començat un inventari de les peces de Museu que estan en poder dels diferents membres del Clan. Així mateix, en Llorenç va oferir-se com a cercador de llocs emblemàtics per anar a sopar.
Per tot això, no us estranyeu si rebeu trucades de membres de la COMECLOG preguntant si conserveu quelcom que pugui ser considerat com a peça de museu, o si recordeu alguna dada “d’aquell que va venir al Clan perquè era amic de tal o qual”. També d’igual manera no ens estranyarem gens si ens feu arribar els vostres suggeriments per activitats futures.