dissabte, 5 de novembre del 2011

UN RAID EN MOTO A CERDENYA


El dia 31 d'octubre el nostre company Lirola, "Pepeluí" pels amics, ens va enviar un correu-e que per la seva épica mereix apareixer en aquest blog.
Sabeu que hi ha que participen en carreres de resistència sobre patins en línia i han estat publicats tot i que l'experiència va ser només de vint i quatre hores. Sabeu que hi han que ens fan "dentetes" a cavall de motos mítiques i han sortit a aquesta palèstra cibernètica tot i que a la nit van dormir a casa.
Dons jo us dic que en Pepeluí s'ha guanyat el dret a sortir pel monitor per la seva resistència i determinació.

Aquest va ser el seu missatge:
"Ja soc a casa, desprès del meu viatge a las illes de Còrsega i Sardenya, el meu viatge de curta durada ja que sols vaig ser quatre dies a sigut una experiència molt maca, si no fos per la pallissa de pujar fins a Toulon i tornar en la moto,.. i els 600 km de la tornada amb pluja.
Pel que fa a Còrsega la vaig passar de sud a nord i de oest a est i al arribar a Bonifacio amb el ferri cap a Sta. Teresa de Gal·lura per arrivar a l'Alger i tornar el mateix dia per retornar i nou desplaçament cap a Ajaccio.
No se si algú de vosaltres  a anat aquestes illes si no es així no perdeu l'oportunitat de viatjar ja que son una meravella.
Us passo unes fotos.

Lirola"


















Missatge i fotos: Jose Luís Lirola

dimecres, 2 de novembre del 2011

CRIDA A LA 20ena SORTIDA XINO-XANO



PELS VOLTANS D’AIGUAFREDA

Data.- Dijous 10 de novembre del 2011.

Tipus d'itinerari.- La ruta d’aquesta sortida transcorre pels llocs més emblemàtics dels entorns d’ Aiguafreda. Descobrirem una biodiversitat extraordinària i una bona mostra de les petjades patrimonials i culturals que l’home hi ha anat deixant al llarg del temps. Passarem per fonts, rieres, masies, boscos, monuments megalítics, ermites, castells, bonics miradors,.... per acabar l’excursió a la vila d’ Aiguafreda arrecerada –amb les seves torres noucentistes i modernistes- al costat del riu Congost.

Recorregut i dificultat.- El recorregut és una ruta circular de 9 km, amb una variant (per anar fins el Pla del Boix i veure-hi un gran dolmen ) de 2 km més, 11 km en total. Els desnivells son de +/- 270 m. La dificultat és baixa. El temps de caminada, sense comptar les aturades, és de 3h. Calculem, amb l’esmorzar, les parades i les “aproximacions” (fins i des de l’estació i al restaurant) -al ritme xino-xano- un temps total de 4h 30’. Des de l’estació del tren de Sant Martí de Centelles-Aiguafreda, anirem fins al Punt d’Informació del Parc del Montseny – situat al Parc de la Carretera, s/n d’ Aiguafreda- (els qui vinguin amb cotxe el poden aparcar prop d’aquest lloc o de l’estació del tren). L’excursió te el començament i el final en aquest Punt d’Informació. Passarem per la Font dels Enamorats (on esmorzarem); pel costat de la riera de Martinet arribarem fins a la masia de l’Afrau; l’antiga parròquia d’ Aiguafreda de Dalt amb el seu comunidor; la Font Fresca; el punt culminat de la ruta és a les Quatre Carreteres (un encreuament de camins) a 680 m; les ruïnes de can Casanoves; el dolmen de la serra de l’Arca o del Pla del Boix (per anar-hi ens desviarem 2 km, en total), can Serra de l’Arca (en runes, però, un bon mirador), can Bauma (enrunada) i arribada a Aiguafreda.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant "El Centre" del carrer del Pont,7 d’ Aiguafreda. Tenen un menú a un preu -sense extres- de 9,5 euros.

Equip necessari.- Cal portar l'esmorzar i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi i en Llorenç "les gotes". En Carles les tasses del cafè, de “disseny”, i el sucre. Caldrà concretar (ja ho farem per Internet) qui porta un termo amb el cafè. Roba i calçat adequats al dia que faci i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu el barret i la crema de protecció solar o be, la capelina i/o el paraigua. L’organitzador ja ha advertit que encara que plogui, sortim !!!!!.

Lloc i hora de trobada.- Vestíbul de l’estació de Renfe-Rodalies de Plaça Catalunya (sota del rellotge) a les 8h (el tren que hem d’agafar, de la línia R3, surt a les 8h 27’ i arriba a Sant Marti de Centelles a les 9h 30’).

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, abans del 9 de novembre, trucant o escrivint un correu a en Carles que és el coordinador d'aquesta sortida, més que rés per tal de reservar lloc al restaurant per a dinar.