dimarts, 11 d’octubre del 2011

CRIDA A LA 19ena SORTIDA XINO-XANO


TARDOR A LA VALL D’OLZINELLES
Data.- Dijous 20 d’octubre 2011.

Tipus d'itinerari.- Recorregut pel Parc del Montnegre i el Corredor, un espai natural situat vora el mar i dins la serralada Litoral, amb racons de gran bellesa. Un d’aquests llocs és la Vall d’Olzinelles amb un ampli repertori de singularitats: patrimonials (pous de glaç, ponts de pedra, forns de calç, esglésies com la de Sant Esteve…); botàniques (roures, alzines i pins monumentals,…) i paisatgístiques (rieres, boscos, fonts, sots,…). L’itinerari permet conèixer els dos vessants de la muntanya, l’interior (el Vallès Oriental), amb densos boscos d’alzines, castanyers i roures, vegetació típicament mediterrània que atorguen al paisatge una tonalitat fosca (origen probablement del topònim Montnegre) i, en canvi, des del vessant que mira al mar (el Maresme), podem contemplar una panoràmica de color verd intens i de formes arrodonides formada per les capçaleres de les pinedes de pi pinyer. Ara, a la tardor, aquesta paleta de colors –especialment en els boscos de l’interior i prop de les rieres- ens mostraran tot el seu esplendor.


Recorregut i dificultat.- El recorregut és una ruta circular d’ 11 km. Està senyalitzat amb les senyals blanques sobre fondo verd dels senders locals. Al llarg del camí es troben plafons informatius dels elements d’interès instal•lats per la Xarxa de Parcs Naturals. Els desnivells son de +427 m de pujades i de -423 m de baixades. La dificultat és baixa. El temps de caminada, sense comptar les aturades, és de 3h 30’. Nosaltres calculem, amb aturades i el desplaçament des de l’estació i fins el restaurant -al ritme xino-xano- un temps total de 5h.
Des de l’estació del tren de Sant Celoni, anirem fins al pàrking de Can Draper (els qui vinguin amb cotxe el poden deixar aquí), desprès seguirem la vall fins l’ermita de Sant Esteve d’Olzinelles, pel Pla de les Mines pujarem fins els Quatre Camins i pel Sot de la Remor retornarem a Can Draper.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant "La Parra" al carrer Major 137 de Sant Celoni, al costat de l’Ajuntament. Tenen un menú a un preu -sense extres- d' 11 euros.

Equip necessari.- Cal portar l'esmorzar i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi i en Llorenç "les gotes". En Carles les tasses del cafè i el sucre. Caldrà concretar (ja ho farem per internet) qui porta un termo amb el cafè.
Roba i calçat adequats al dia que faci i lloc i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu el barret i la crema de protecció solar o be, la capelina.

Lloc i hora de trobada.- Vestíbul de l’estació de Renfe-Rodalies de Passeig de Gràcia (davant de les taquilles de venda de bitllets) a les 8h 15’ (el tren que hem d’agafar, de la línia R2, surt a les 8h 35’ i arriba a Sant Celoni a les 9h 32’).

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, abans del 18 d’octubre, trucant o escrivint un correu a en Joan S. que és el coordinador d'aquesta sortida, més que rés per tal de reservar lloc al dinar del restaurant.