diumenge, 26 de setembre del 2010

10 ena. SORTIDA XINO-XANO


SAFARI PEL BERGADÀ: A CAÇAR BOLETS (Si es deixen)



Data.- Dijous 7 d’octubre.

Tipus d’itinerari.- Excursió amb l’objectiu de buscar (i emportar-nos) tota classe de bolets comestibles. Els nostres “espies” ens han dit que ara no se’n troben gaires però que, d’aquí a deu dies, sortiran a grapats... Com a bons boletaires, no donarem cap “pista” sobre els paratges on farem el safari. Només podem dir que la base de sortida és el poble de La Nou de Bergadà. Una bonica població a la Serra del Catllaràs, de 125 habitants, a 900 m. d’alçada i envoltat de boscos de roures i alzines. L’organitzador, en Carles, ens suggereix aprofitar l’estada a La Nou per visitar (d’ 11 a 13 h) el Santuari de la Mare de Déu de Lurdes, el primer que es construí al nostre país dedicat a aquesta Verge els anys 1880-1885 situat en uns paratges de gran bellesa.

Recorregut i dificultat.- L’intenció es fer una bona batuda i omplir els cistells i les caixes de fruita que portarem preparats per a l’ocasió. Es fàcil, doncs, que el recorregut sigui com el de qualsevol altra sortida xino-xano: entre 12 i 15 quilòmetres i adequada a les nostres facultats i possibilitats.

Lloc i hora de trobada.- El desplaçament el farem en cotxes. En principi, els lloc de trobada son per al grup 1: Lepant-Travessera (a les 8h 15’) i per al grup 2: Aparcament del Nou Hospital de Sant Pau (a les 8h 30’).

Equip necessari.- L’esmorzar (entrepà i/o fruita segons es vulgui). En Pep portarà la bota de vi i, segurament, en Pepe Lluís el cafè i les "gotes". Roba i calçat adequats al lloc i temps. L’aigua que es cregui que hom necessitarà per a la caminada i l’esmorzar. Barret i protecció solar (ulleres i crema protectora) o “capelina”, en funció del dia que es presenti. Cistell i/o capses (tipus fruita) per a posar-hi els bolets.

Dinar.- Dinarem al restaurant Cal Marginet, que ens ofereix un menú (sense vicis) de 9 euros.

Inscripcions.- Tots aquells/es que ens hi vulgueu acompanyar, podeu posar-vos en contacte, abans del dia 4 d’ octubre, amb qualsevol dels qui normalment anem a les sortides xino-xano o be directament amb en Carles. Més que res per tal d’organitzar el transport i reservar el nombre de comensals al restaurant.