divendres, 28 de juny del 2013

CRIDA AL SOPAR-TROBADA D'ESTIU 2013




DATA DEFINITIVA PER A LA
TROBADA-SOPAR D’ESTIU 2013

AL RESTAURANT “EL REBOST DE LA PLANA” 
de la Plaça Trilla  (Gràcia-Barcelona)

Un any més us convoquem a la Trobada-Sopar  per a –especialment aquells/es que no ens veiem tant sovint- poder petar la xerrada a la fresca d’una nit d’estiu.  

Aprofitarem la trobada per a celebrar el retorn dels membres de l’ Expedició “4 More Than 65”, de Mataró fins Almeria i tornar, en un veler http://4morethan65.blogspot.com.es



 

 
Ell lloc que s’ha triat enguany és:

 
Restaurant.- “EL REBOST DE LA PLANA”, Plaça Trilla nº 3  (Gràcia) de Barcelona, telèfon 932 379 046. Parada de Metro “Fontana” de la línea L3.  http://www.rebostdelaplana.es


 

Situat en una de les petites places del barri de Gràcia, aquest acollidor restaurant amb un pati interior, pensem que pot ser un bon marc per acollir-nos en la nostra trobada d'estiu.

Tenen un tipus de cuina amb plats clàssics i propostes innovadores. Nosaltres hem escollit un dels seus menús per a grups: amb un assortit de primers plats per a compartir i un segón, a triar-ne un, de peix o carn. Creiem que la relació qualitat-preu és prou correcte.

 
 
 
Dia i hora de  la trobada.- DIJOUS 11 de JULIOL a les 21 hores.
 
  

Menú.-
Primers per compartir:
Amanida de salmó fumat
Variat de verdures a la brasa amb salsa romesco
Camembert fregit amb salsa de mores
Xocos fregits
Torrades amb tomàquet
 
Segons (a triar-ne un)
 Bacallà a la llauna
Suquet de lluç
Confit cuixa d'ànec
Solomillo a l'Oporto.
Postres
 
Begudes
Vi Rioja/Penedès blanc/negre
 Aigua mineral
Cava "Freixenet" Brut Nature
Cafè/Tallat/ "Carajillo"/ Infusions
 
Preu per persona .-  32 euros (IVA inclòs).



 
Confirmació assistència i elecció segon plat (sisplau).- Preguem a tots i a totes que aneu confirmant l’assistència i la tria que heu fet del segon plat abans del dimarts 9 de juliol, a en Josep Mª (jmserena@hotmail.com) o a la Montserrat  (montsebl@hotmail.es) per a poder confirmar, al restaurant, el nombre total de comensals i els plats escollits.
Com que hi ha un canvi de data i de menú, sisplau, torneu a reconfirmar la vostra assistència al sopar i la tria del segón plat. Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

 
Confiem amb la presència i companyia de tots/es vosaltres. Fins aleshores, doncs.
 
Una abraçada.
 
 
 

dijous, 27 de juny del 2013

CRIDA A LA 39ena SORTIDA XINO-XANO




PASSEJADA PER LA RIERA DE GUALBA


Data.- Dijous 4 de juliol de 2013.

Tipus d'itinerari.- La riera de Gualba recull les aigües des del pantà de Santa Fe i baixa pels contraforts sud del Montseny fins a desembocar a la Tordera. Durant aquest trajecte, va formant un seguit de gorgs i salts d’aigua que el fan un indret ombrívol, fresc i alhora atractiu. Vorejarem la riera fins arribar al Salt de Gualba envoltat de parets verticals. Aquest salt, de 133 metres d’alçada, es precipita per un terreny esglaonat formant al seu peu el llegendari Gorg de la Goja. El corrent d’espuma blanca que en els nombrosos i continuats salts es forma és el que, suposadament, a donat el nom de Gualba o Aigua Alba (blanca).  




Recorregut i dificultat.- Arribarem amb els cotxes fins a Gualba de Dalt. Continuarem, amb els vehicles, fins el –ara tancat- Parc del RACC on els aparcarem. A partir d’aquest punt iniciarem la caminada a peu per la pista que va pujant, deixant la riera a la nostra dreta. A l’alçada de la Farga de l’Aram prendrem un camí que ens permetrà travessar la riera pel punt on hi ha la Central Nº 3. Un cop a l’altre costat, prendrem uns corriols que ens permetran anar fins el Gorg de la Goja i pujar fins el Mirador des d’on es te una molt bona vista del Salt de Gualba. Retornarem fins al lloc on hem deixat els cotxes tot baixant per la pista que porta des del Mirador del Salt al Parc del RACC .
El recorregut total és d’ uns 3,5 km. i el temps estimat per a fer-lo, sense parades, d’ unes 2 h 30’. El desnivell acumulat és de +170 m de pujades i de –140 m de baixades. La dificultat de la sortida és, amb alguna curta pujada, baixa.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al Restaurant Can Cambó (Restaurant del Golf Montseny) Ctra de Gualba s/n. Gualba de Baix tel. 938 487 053 a uns 800 m del desviament que, des de la C-35, va a Gualba de Dalt. El preu del menú (4 primers + 4 segons  a escollir-ne un de cada + postre, pa, vi i aigua mineral) és d' 11 euros (IVA inclòs).



Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el cafè,  en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre, la Montserrat el pastís artesà i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola.

Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.




Lloc i hora de trobada.-  Farem l’ “aproximació”, fins al lloc on iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar concretant per internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que necessitem i la distribució i “repartiment” dels xino-xaners/es en els mateixos. Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és el cas- la disponibilitat de vehicle per tal de que el coordinador organitzi la logística de transport, els “punts de concentració” a Barcelona i l'hora de trobada. El "repartiment" final l'anirem comunicant directament als assistents per correu electrònic.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimarts 2 de juliol, trucant o escrivint un correu a en Pep, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de  confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar i organitzar el transport fins al lloc de l’excursió.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 39ena XXR


 Demà si les agències meteorològiques no erren, i Déu no ho impedeix, a Gualba tindrem bon sol, poc vent, i unes temperatures que a les onze del matí ja fregaran els 27º i s’enfilaran als 29 i 30º a la tarda.

Conclusió: Porteu gorres, barrets, barretines o qualsevol mena de capell que tingueu a ma i no us oblideu de la protecció solar.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M.