dissabte, 2 de setembre del 2023

ONZE DE SETEMBRE 2023



UN ANY MÉS COMMEMORAREM LA DIADA DE CATALUNYA

La Diada del 2023 arriba en un context de ressaca electoral, amb els partits independentistes essent clau en un possible acord d’investidura d’un president del govern espanyol.

Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural consideren que la manifestació d’enguany és una bona ocasió per a refer la unitat de l’independentisme i exhibir múscul sobiranista.

Com és habitual des de fa anys, l’ANC organitza la principal manifestació independentista, que tornarà a fer-se a Barcelona. Òmnium Cultural i l’esquerra independentista també organitzaran actes.

La samarreta de la Diada d’enguany -de l'ANC- adopta els colors blau i daurat de la bandera europea, amb la voluntat de reivindicar l’albir de convertir-nos en un nou estat membre de la Unió Europea. A més, aquest 11 de setembre coincideix amb el moment en què l’estat espanyol ocuparà la presidència rotatòria del Consell d’Europa. L’ANC pretén, així mateix, reclamar més responsabilitat política a la Unió Europea en el conflicte polític català.

El lema “Via fora”, triat per l'ANC per aquesta Diada, una frase d’origen medieval que anima a defensar el país i les llibertats, llueix al davant de la samarreta. Al darrere, hi ha estampat un número 11, en record de les onze diades en què l’Assemblea ha organitzat mobilitzacions. També hi ha una estelada i la paraula “independència”.

Òmnium Cultural també organitza la tradicional Festa per la Llibertat, que omplirà el passeig de Lluís Companys de Barcelona de música i reivindicació a partir de les 19.00, una volta s'hagi acabat la mobilització de l’ANC.


L’esquerra independentista també es manifesta

La CUP i les organitzacions Arran, Alerta Solidària, COS, SEPC i Endavant han convocat diverses mobilitzacions a Barcelona, Lleida, Girona i Reus. Tal i com ha explicat la portaveu d’Arran, Marina Gispert, en un acte al Fossar de les Moreres, el lema de les marxes d’enguany serà “Som un poble que lluita, som països catalans”.

La de Barcelona començarà a les 18.00 a la plaça d’Urquinaona. A més, el conjunt de l’esquerra independentista també s’afegirà a l’acte d’homenatge a Gustau Muñoz a 09.30 i, tot seguit, a la manifestació juvenil que acabarà al Mercat del Born.

A Lleida, la manifestació es farà a les 12.00 a la plaça de la Paeria, a Reus, la mobilització començarà a les 19.30 al Mercat Central i, finalment, a Girona, la manifestació s'iniciarà a les 17.00 a la plaça del Vi.

L’esquerra independentista ha fet una crida a desbordar els carrers aquesta Diada per a aturar el que consideren una “onada reaccionària” de l’extrema dreta.


Quin serà el recorregut de la manifestació de l’Assemblea a Barcelona ?.

La manifestació d’enguany de la Diada serà formada per quatre columnes, que sortiran de quatre punts simbòlics de Barcelona: la Ciutat de la Justícia, l’escola Proa, l’estació de Sants i la seu de l’Agència Tributària a la plaça del Doctor Letamendi. Totes quatre columnes convergiran a la plaça d’Espanya, rebatejada per l’entitat "plaça del Primer d’Octubre".

L’ANC assignarà una columna determinada a cada assemblea territorial, però els manifestants que ho vulguin poden participar en la mobilització a qualsevol columna.

Aquest és el punt de partida i el recorregut de cadascuna d'elles.

  • Columna de la llibertat – Sortirà de la Ciutat de la Justícia:

Recorrerà el lateral de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la plaça d’Espanya. Començarà a la Ciutat de la Justícia per denunciar la imposició de la justícia espanyola a Catalunya.

  • Columna de la llengua – Sortirà de l’escola Proa (la Bordeta):

Començarà al carrer de Gavà, cantonada amb el passatge de Solsona, i anirà fins al carrer del Moianès. Després, pujarà fins al carrer de Sants per dirigir-se cap a la plaça d’Espanya. Aquest sector simbolitzarà la defensa del català i de la cultura catalana.

  • Columna del país – Començarà el recorregut a la plaça dels Països Catalans, davant l’estació de Sants:

Recorrerà el carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya i denunciarà la manca de finançament en infraestructures a Catalunya.

  • Columna de la sobirania – Sortirà de la delegació de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi:

Començarà al carrer d’Aragó, baixarà pel d’Aribau fins a la Gran Via de les Corts Catalanes i d’allà es mourà fins a la plaça d’Espanya. Aquesta columna protestarà contra l’espoli fiscal per part de l’estat espanyol i defensarà la independència econòmica, la terra i la pagesia.



A quina hora comença la manifestació?

Com ja és tradició, la manifestació independentista de la Diada començarà a les 17.14. Malgrat això, l’ANC recomana d’arribar a la columna assignada amb antelació, cap a les 16.30.


Amics/gues i companys/es un any més, en aquest dia, fem sentir -un cop més- la nostra veu i reivindicació!!!.

Ah i bona DIADA !!!