dimarts, 19 de gener del 2021

En MÀRIUS ENS HA DEIXAT

En Màrius a la darrera sortida que va fer amb els seus companys de colla,
el 15 de desembre del 2020.

EN MÀRIUS NIUBÓ ENS HA DEIXAT

"Quan arribis a dalt la carena,
mira el riu i la vall que has deixat,
i aquests cors que ara guarden la pena
tan amarga del teu comiat."

La vall del riu vermell (fragment).

Aquest cop ha estat un missatge de WhatsApp, enviat per en José Figueredo, el que -primer- ens ha donat la mala notícia.

En Marius ?, no pot ser... Tot seguit el xat de la colla bullia intentant confirmar-ho. En Enric, amb una conversa telefònica, ens en ha donat algun detall més.

Si, aquesta tarda, a les 4, en Màrius ens ha deixat. Estava ingressat, greu, en un hospital de Lleida. Residia a Balaguer i el gran hospital de referencia més proper es l’Arnau de Vilanova de Lleida. Allà l’havien dut.

La mort d’una persona lògicament, sempre, ens afecta però la mort d’un company, d’un amic, ens revela. Perquè, precisament, en Màrius ?.

Els records de molts anys de coneixença i d’alguna de les activitats que hem compartit han passat durant una bona estona per davant nostre: La instal·lació de la Creu al Comabona, els campaments i excursions compartides, el seu coratge -com un brau- en els jocs,...

Amb l'Enric Cots, en Joan Garcia i en José Figueredo formaven, també, una petita i, alhora, gran colla per a fer -de tant en tant- alguna sortida. Tots eren, son, de la mateixa quinta, 69 anys, i sovint -com hem fet des de jovenets- sortien a donar un tom per la natura i a gaudir, una bona estona, de la seva ferma i sòlida amistat.

Us en mostrem un parell d’imatges per al record. Una, del 1968, amb quasi tots els membres -d'aleshores- del Clan Os Gris i l’altra, del setembre del 2016, en una d’aquestes sortides recents celebrant el 65è aniversari d’en Joan.

El Clan Os Gris l'any 1968. A primera fila hi podem veure els quatre companys de la colla d'en Màrius:
el primer de l'esquerra en Joan, el tercer en Màrius, el cinquè en José i al seu costat, el sisè l'Enric. 


El més sentit condol per a la família i els nostre record per tots els instants que hem compartit plegats.

Màrius, benvolgut company, descansa en pau, nosaltres no t’oblidarem !!.