dissabte, 7 d’abril del 2018

CALÇOTADA 2018





CALÇOTADA 2018

Abans de que s’acabi la temporada, els bons amics Joan i Margarida, en ofereixen el seu mas de l’Alt Camp per a que ens hi puguem aplegar i fer-hi una calçotada.

Com en d’altres ocasions i trobades (per a menjar, envoltats d'amics, -segons el cas- calçots, carn a la brasa, clotxes o llonganisses) ells s’encarregaran de la logística de l'àpat i les despeses, evidentment, les repartirem entre tots els comensals.

El dia triat és el proper dissabte dia 14 d’abril (un dia històric).

El lloc serà el Mas Teixidó de Cabra del Camp.

La data i hora límit per a inscriure’s és el proper dijous dia 12 al migdia. Així entre dijous per la tarda i divendres podrem, concretar i encomanar les corresponents comandes: calçots, carn, botifarres, ingredients per la salsa, pa, vi, etc.

Podeu confirmar la vostra assistència trucant al mateix Joan, a en Pep o contestant (respondre a tots) el correu electrònic que com a recordatori us enviarem.


Aneu reservant-vos el dia (hem triat aquesta data perquè hem pensat que, com que el diumenge dia 15 hi ha convocada una important manifestació a Barcelona, aquest cap de setmana la gent no marxaria gaire lluny).

Ja ho sabeu: dissabte calçotada i diumenge a la multitudinària manifestació !!.

Una abraçada.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL 

 
Cabra del Camp està situat a la punta de la fletxa del dibuix
Em sembla que no tindrem sort aquest dissabte 14. Es veu que el temps ens castiga, en aquest aniversari de la proclamació de la segona república, per no haver estat capaços de re instaurar-la encara.

Els mapes que he consultat, mostren que el divendres haurà plogut força i que la matinada del dissabte a Cabra del Camp hauran caigut del ordre de 20 l/m2.
Mapa de precipitació estimada a les 12:00 del dissabte 14
Tot això estarà produït per estar situats entre dues borrasques, una al Atlàntic central i un altre a Algèria i un potent anticicló centrat a Escandinàvia. Depenent de si al final, la baixa de la Mediterrània central tira uns graus més al nord o més al sud, arrossegarà més o menys humitat del golf de Lleó. I això influirà i molt en el dia que ens quedi.

Si tot es queda com ara es veu als mapes, al mas Teixidó tindrem pluja de 6 o 7 l/m2 al matí i potser una mica a la tarda. El vent serà de Llevant i Gregal de força 4 – 5 carregadíssim d’humitat com ja he dit i les temperatures començaran amb els 6º a primera hora i arribaran als 13º a migdia.

La probabilitat d’aquest pronòstic és del 70% (de moment).

Conclusió: Paraigües, capelines, i les escombretes dels “limpies” del cotxe en perfectes condicions. Ah! Els que vingueu en moto, Barbour i pantalons d’aigües.

La bona notícia és que diumenge, a Barcelona i a la hora de la mani ja no plourà, hi haurà núvols alts en un 10%, el vent haurà girat a ponent que assecarà i re escalfarà l’ambient als 20º, cosa que juntament amb la calor humana ens proporcionarà ben estar.

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M 

ACTUALITZACIÓ del dimecres 11 d'abril

Un altre bona notícia! La baixa pronosticada de la Meditarrània es desplaça cap al Sàhara situant-se al nord d'Algèria i el front oclús estarà sobre el mar d'Alboràn. Com que el vent amb aquesta nova posició serà de Tramuntana agregalada, les pluges que pronosticava es produiran sobretot a la capital, Alger.
Això sí, no s'espera que veiem el sol en tot el dia.



La probabilitat d’aquesta actualització és ja del 80%.

PERÒ TAMPOC S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M