dijous, 17 de juny del 2010

8ena SORTIDA XINO-XANO


UN XIC DE NATURA I UN PESSIC DE HISTÒRIA


Tipus de Sortida.- La Xino-Xano d’aquest mes de juliol ens oferirà la possibilitat de veure (i viure) dos petits racons, propers a Barcelona, on la natura i la història hi son ben presents: El Parc del Foix a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i el castell d’Eramprunyà a Gavà (Baix Llobregat).

Data.- Dijous 1 de juliol del 2010.

Itinerari.- El recorregut s’ha dividit en dues parts. La primera a Castellet i la Gornal on visitarem l’exterior del castell de Castellet (el seu interior només es pot visitar els caps de setmana), el nucli històric de la vila i un recorregut circular per una part del Parc del Foix ( www.diba.cat/parcsn/foix ) un interessant espai natural i paisatgístic amb vegetació i fauna de ribera. La segona part tindrà el seu inici a l’ermita de Bruguers, entre Begues i Gavà, i consistirà en pujar al castell d’Eramprunyà excel·lent mirador sobre el Garraf i el Baix Llobregat. Pel camí de pujada, podrem admirar un espectacular pont natural.

Recorregut total i desnivell.- El recorregut de la primera part pot ser d’uns 5 km. sense cap desnivell considerable. La pujada al castell d’Eramprunyà es, entre anar i tornar, de 2 km i el desnivell de 130 m. El quilometratge total de l’excursió serà, doncs, d’uns 7 km. Per tant, considerem que la dificultat de la sortida es pot qualificar de BAIXA.

Equip necessari.- L’esmorzar (entrepà i/o fruita segons es vulgui. En Pep portarà la bota de vi i, segurament, en Pepe Lluís el cafè i les "gotes"). Roba i calçat adequats al lloc i temps. L’aigua que es cregui que hom necessitarà per a la caminada i l’esmorzar. Barret i protecció solar (ulleres i crema protectora).

Dinar.- A les 14 h tindrem la taula reservada al Restaurant Ermita de Bruguers, el preu del menú es de 15 euros. Cal confirmar a en José Figueredo, els qui serem per tal de confirmar el nombre de comensals.
http://www.barestop.es/restaurante-ermita-de-brugues/

Transport i lloc de trobada.- Com en les darreres X-X, a aquesta sortida hi anirem amb 2 o 3 (en funció dels que siguem) cotxes particulars. La logística per al repartiment de places i cotxes i el lloc i hora de trobada la farem, com ja es costum, els propers dies, per internet/telèfon.

Enllaços d’interès.-
Castellet i la Gornal:
http://www.turismedia.com/alt_penedes_castellet_ila_gornal.htm
Castell de Castellet:
http://www.fundacioabertis.org/cat/fundabertis/fa_sede.php
Parc del Foix:
www.diba.cat/parcsn/foix
Ermita de Bruguers: http://www.aldeaglobal.net/artmedieval/castella/santa%20maria%20bruguers.htm
Castell d’ Eramprunyà:
http://www.aldeaglobal.net/artmedieval/castella/castell%20eramprunya.htm

dimecres, 16 de juny del 2010

RUTES SALUDABLES


Moure's, una de les millors maneres per mantenir-se sa


Caminar és, potser, la manera mes "natural" de fer esport. El PAFES (Programa d'Activitat Física, Esport i Salut) promogut pel Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat ha posat en marxa una iniciativa pionera amb el nom de RUTES SALUDABLES on proposen un seguit d'excursiona planificades -per totes les comarques de Catalunya-, molt planeres, guiades, de curt recorregut i que aprofiten els recursos locals.

Hi ha un total de 531 rutes diferents. A l'espai web del PAFES http://www.pafes.cat/ hi trobareu un mapa amb totes les comarques del Principat i els municipis on existeix, en aquests moments, una o diverses RUTES SALUDABLES. Entreu-hi, potser us pot ser d'utilitat.