dimecres, 24 de març del 2010

ATENCIÓ: CANVI DE DATA DE LA 5ena XINO-XANO

BENVOLGUTS COMPANYS I AMICS,
LA SORTIDA XINO-XANO DEL PROPER MES D'ABRIL
NO SERÀ EL DIJOUS DIA 1 (Dijous Sant) SINO QUE LA
FAREM EL DIJOUS DIA 8.

(Independentment del canvi de data, tot el demés queda en la forma i contingut que es diu en l'"entrada de Bloc" del passat día 22 de març)

Els qui pogueu animeu-vos a venir. De moment, ja som 9 els qui hi anem.

dilluns, 22 de març del 2010

JA ÉS PRIMAVERA EN EL CLAN OS GRIS



PRIMAVERA
Ja la tenim aquí!!
Ningú sap com ha estat! Però la primavera ja és arribada! Encara amb fred, que no toca, amb una mica de pluja, que és el que toca, i tot plegat és un pel confús perquè segons diuen els experts estem en NAO negativa. Que és quelcom de la circulació atmosfèrica i que es veu que ens fot directament.
I... com que ja és primavera en el CLAN OS GRIS, convoquem la tradicional sortida de primavera:

SORTIDA PRIMAVERA 2010

Dates: divendres 14 (per la tarda-vespre), dissabte 15 i diumenge 16 de maig del 2010.

Objectiu.- Passar un cap de setmana, en bona companyia, tot visitant una comarca verda, molt verda, amb uns paisatges que han estat font d’inspiració de pintors i poetes.
A La Garrotxa hi podrem observar dos tipus de paisatges ben diferents:
La Zona volcànica, a la meitat sud de la comarca, amb més de 40 volcans i diverses “colades” de lava que formen un paisatge suau alternant boscos i conreus i l’Alta Garrotxa, on el relleu es torna més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos.
La vall del riu Fluvià fa de partió entre aquests dos interessants paisatges.

Què hi farem ?.- El més probable és que siguem una colla de entre 12 i 18 persones, amb 3 o 4 cotxes per a fer els desplaçaments.

1.-Ens hostatjarem, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) a la Fonda Finet ( http://www.fondafinet.com/ ) de Sant Feliu de Pallerols. Aquest poble situat a la Vall d’Hostoles, al sud de la comarca, es conegut com el poble de les 50 fonts (alguna, la de la Fàbrega, propera a la Fonda) i dins de la “terra dels remences” ( pagesos catalans que, al segle XV, assoliren amb la seva lluita les llibertats personals que en d’altres llocs de la península i d’Europa no s’aconseguirien fins molts segles després).
La Vall d’Hostoles, entre les Guilleries-Collsacabra i els primers volcans del Parc Natural, és una de les zones més boscoses de Catalunya (alzinars, rouredes i fagedes envolten els prats i camps de conreu.

2.- El dissabte farem la primera excursió. Sortirem (aproximadament sobre les 9 h 30’), després d’esmorzar, de Sant Feliu de Pallerols tot remuntant la Vall, travessarem la Vall d’en Bas tancada per l’imponent Puigsacalmp, fins a Olot (capital de la Comarca que travessarem sense aturar-nos-hi); seguint, per la Vall del Fluvià, fins a Besalú, vila on cada racó traspua història, on dedicarem el temps necessari per a veure els seus carrers, places i monuments (monestir de Sant Pere –S. XII-, hospital de Sant Julià, Casa dels Arcs, Cúria Reial, Banys jueus, etc.), i el famós “pont Vell”. Continuarem, tot passant a tocar de Castellfollit de la Roca, poble situat al damunt d’una impressionant cinglera basàltica de 50 m. d’alçària (que veurem des d’un dels seus millors angles) fins a Oix, petit poblet, ja a l’Alta Garrotxa, on podrem veure la seva església romànica i dos grans castells (un d’ells del “republicà” Sr. Hortalà); continuarem per una pintoresca carretera de muntanya fins a Beget ( pintoresc poblet, amb l’església romànica de Sant Cristòfol i el seu famós Crist en Majestat), després de visitar-lo, ens arribarem, per a dinar-hi, a “Can Prujà” de Rocabruna, on ja hi tindrem la taula parada sobre les 14 h. 30’.
Desfarem el camí, fins a la Fonda Finet, passant per Camprodon, ja al Ripollès, i per Sant Pau de Segúries, tot contemplant els prats de les altes valls del Ter, retornant pel túnel de Callabos a La Garrotxa, travessant la bonica Vall de Bianya, fins a Olot i Sant Feliu de Pallerols on arribarem a la tarda-vespre.
A la nit farem l’estrena Mundial de la peli protagonitzada per tots nosaltres a la sortida de febrer del any passat a Castellar de’n Hug.

3.- El diumenge, la segona excursió. Aquesta jornada la dedicarem a voltar, pel cor de la Zona volcànica. Sortirem de Sant Feliu, també després d’esmorzar per arribar-nos fins a Santa Pau, vila medieval capital de la baronia del seu nom, amb un gros castell bastit als segles XIII-XIV, una plaça porticada anomenada el Firal dels Bous, l’església gòtica de Santa Maria i l’antic recinte de la vila-closa que visitarem. Desfarem camí tot aturant-nos a l’Àrea de Can Serra de la Fageda d’en Jordà (reserva natural, situada a 550 m d’altitud on nombrosos faigs creixen sobre la “colada” de lava del volcà del Croscat que formà uns petits i suaus turonets -anomenats “tossols” pels garrotxins- i considerat un ecosistema únic), que recorrerem -a peu- per un petit itinerari d’uns 1,5 km. (uns 35’ ). Si anem be de temps, podem arribar-nos, també, a veure el tall que una antiga cantera va fer al volcà Croscat, avui restaurada i que mostra l’estructura interna d’un con volcànic (l’itinerari que hi porta és d’uns 4 km. (aprox. 1h. 15’). Sobre les 14 h 30’ anirem a dinar al proper Hostal “dels ossos” ( http://www.hostaldelsossos.com/ )de Batet de la Serra.
Després del dinar, acomiadarem la Sortida retornant cadascú a casa seva, fins a retrobar-nos de nou a la propera Trobada, que serà per a sopar, el mes de juny.

Pressupost.- La Fonda costa (ho podeu mirar a la web.) uns 46 euros per persona i nit. I els dinars de dissabte i diumenge hem calculat que uns 50 o 60 euros (entre 25 o 30 euros per àpat, en funció del que demanem i/o bevem....). Així que els tres dies: sopar i dormir de divendres; esmorzar, dinar, sopar i dormir de dissabte i esmorzar i dinar de diumenge; suma per cap entre 140 o 150 euros en total. Preu de crisi !!!

Afegiu-vos-hi !!!!! De moment som en Llorenç i l’Isabel, en Joan Miquel i la Glòria, en Joan i la Lydia, en Josep Maria i la Montserrat, en Pep (sol, la Maribel és aquests dies- de viatge a Turquia), en Carles i l’Elena, la Montse Pedra i la Dolors. 13 en total.
Tots els qui pugueu i vulgueu afegir-vos-hi podeu posar-vos en contacte amb qualsevol dels qui hi anem, per tal de poder actualitzar el nombre de pernoctacions i de dinars en els respectius llocs.
Donem com a data màxima d’inscripció el divendres 30 d’abril.

Una abraçada a tots/es.


Us preguem que confirmeu l’assistència a en Pep Arisa:
joseparisa5@gmail.com que és qui ha fet la reserva a la fonda.

Fora convenient també que dieu si voleu còpia de la peli en DVD, per preparar-ho, o en cas contrari porteu un llapis de memòria de 4 Gb per poder-vos-ho copiar.

Mercès

5ena. SORTIDA XINO-XANO



PER LES TERRES DEL SENYOR DE BURRIAC...


Data.- Dijous dia 1 d'Abril del 2010

Destinació.- Castell de Burriac (el Maresme)

Hora i lloc de trobada.- Estació RENFE Pça Catalunya a les 8, 40' per agafar el tren que surt a les 8,59 destinació Matarò.

Arribada a Mataró a les 9,39. En Josep Lluis (coordinador de la sortida) ens estarà esperant davant de l'Estaçio i a les 09,45

Agafarem el bus de Sagales fin a Argentona (ja que el tranvia horas d'ara no funçiona) arribarem a Argentona a les 10,10.

Ja a Argentona, si teniu ganas farem un cafeto i si no, despres de recorre mig poble anirem pel cami de la Font del Cami - Font del Ferro i despres ja pujarem pel cami del Castell.

Durada de la sortida, a pas Xino-Xano, una hora i mitja de pujada i uns 3/4 d'hora de baixada. Esmorzarem a mig camí. Per tant calculem que la durada, en temps de l'excursió pot ser (amb pauses incloses) d'unes 3 hores.
El desnivell es de 313 metres (ja que Argentona esta a 88 metres i el Castell a 401metres). La dificultat, com ja és habitual, "mitja-baixa" (que no ens passi rés...)

Dinarem al restaurant "Els caçadors" d'Argentona http://www.loscazadores.com/
El presupost del tiberi pot ser d' entre 12 a 16 €

Degut a que la tornada tambe sera amb els de la Sagales fins a Mataro ens tindrem de adaptar als horaris d'aquesta Cia.

Tots aquells/es que ens volgueu acompanyar podeu posar-vos en contacte amb en Josep Lluís (més que rés per a encomanar el lloc per a dinar) abans del 29 de març.