divendres, 2 de juny de 2017

CRIDA A LA PAELLA 2017REBEM L’ESTIU AMB UNA BONA PAELLA

Important: Canvi de data.


Benvolguda colla, tenim un problema !!!

Al parlar en Josep Mª amb els del Banys Lluís per encomanar les taules per al divendres 16, li han dit que aquell dia no podrà ser ja que ho tenen ple.

Ha fet una pre-reserva per al DIJOUS 15 a les 14h, que si que pot ser. Els tindrem, però, de confirmar de nou -per si hi ha algun canvi- els qui finalment serem.

Ho sentim perquè sabem que a alguns el divendres era el dia que els anava més bé -per la feina i perquè ja marxaven des d'aquell lloc a les destinacions de "cap de setmana"-. Però les circumstàncies i les nombroses celebracions de començaments d'estiu no ens ho permeten.

Agrairíem, davant la nova situació, que confirméssiu si la data del DIJOUS 15, us va bé. Obrim doncs, de nou, les inscripcions. Si us és possible confirmeu-ho com més aviat millor.

Gràcies per la vostra col·laboració i comprensió.


Si colla, com ja comença a ser tradició –iniciàrem aquesta bona costum el 2015-, pocs dies abans de que l’estiu astronòmic comenci amb el solstici (al nostre hemisferi pels voltants del 21 de juny) ens aplegarem, tot sentint la fressa i fresca del mar, al voltant d’unes paelles.

On .- També, com ja tenim per costum, el lloc triat serà els Banys Lluís de Sant Pol de Mar. Un indret, a ran de mar, relativament còmode d’anar i on fan els arrossos -i d’altres menges- amb encert.Dia i hora.- El dia que hem decidit és el proper divendres 16 de juny i l’hora assenyalada per al toc de corneta que donarà pas a l’àpat, serà a 2/4 de tres de la tarda (per a donar temps, als qui encara cotitzen, a arribar a temps al solemne acte).

Pressupost.-  Com cada any, proposem fer el dinar a base d’un primer plat a triar del menú diari (amanida, navalles, cloïsses, verdures a la brasa, peixet fregit,...) i de segon, la paella de peix “de la casa” que te un petit suplement sobre el preu del menú però, ja ho sabeu, val molt la pena. Si algú no vol “paella”, evidentment pot triar qualsevol altre plat que li vingui més de gust... només faltaria !!!. El preu que estimem, per l’experiència de l’any passat, amb cerveses “a la recepció”, primer plat, “paelles” de peix o d’arròs negre, vi, aigua, postres i cafè (amb l’IVA inclòs) és d’ entre 22 i 25 euros per persona.
Desplaçament fins a Sant Pol de Mar.- Una de les avantatges que te anar a dinar als Banys Lluís és que s’hi pot anar i tornar en tren. Aquesta serà l’opció que, ben segur, triarem la majoria. Agafar les Rodalies Renfe de la línia R1 amb trens des de les estacions de Sants, Plaça de Catalunya, Arc del Triomf i Clot-Aragó, pràcticament cada 20’. El temps del recorregut, des de Barcelona fins a Sant Pol, és d’ aproximadament 1 hora. Els que hi vulguem anar plegats, ja anirem quedant per tal d’agafar el mateix tren (n’hi ha un, per exemple, que surt de l’estació de Renfe de la Plaça de Catalunya a les 12h 51’ i arriba a Sant Pol a les 13h 53’ ). Penseu a utilitzar la Tarjeta Daurada de RENFE pel descompte. Evidentment, qui ho desitgi o li vagi més be pot anar-hi en cotxe mirant d’aparcar a la Nacional II, passat Sant Pol en direcció a Girona, a l’alçada del restaurant.Inscripcions.- Aquell/es, que encara no ho heu fet i que no us ho vulgueu perdre podeu confirmar la vostra assistència, contestant al correu de la CRIDA  A “LA PAELLA 2017” o contactant amb en Josep Mª que és l’organitzador de la trobada, fins el vespre de dilluns dia 12 de juny, per a poder confirmar al restaurant els qui finalment serem.


Una abraçada. 

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL 


Aquest és el mapa isobàric previst pel dijous 15
Benvolguda colla,

A una setmana vista el dijous 15 a Sant Pol pinta molt bé. De moment, és clar.

Els mapes meteo que he pogut veure indiquen que el famós anticicló de les Illes Açores continuarà ancorat allà i que una falca d’aquest anticicló ens estarà afectant a Catalunya. No així a tota la península, car una baixa relativa serà a sobre de Extremadura i d’Andalusia. (Alguna vegada ens tenia de tocar lo bo).

En aquesta situació el que toca esperar és que ens caigui un sol de justícia i com que el poc vent que bufarà serà del sud, tot i que no s’espera que sigui massa humit, augmentarà la sensació de calor.

Les temperatures, que estaran al voltant dels 25º i la humitat relativa del 45%, faran que la sensació sigui de 26º. Hi haurà una cobertura de núvols alts del 1% cosa que permetrà al astre rei un índex de raigs ultraviolats de 9.

Per tot això i si no canvien les coses d’avui en vuit, la recomanació és de vestir el més còmode possible, portar gorres, barrets, pameles o fins i tot ombrel·les i no oblidar la protecció solar sobre la pell.

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.