dimarts, 17 de juliol del 2018

9 D'AGOST, SORTIDA A LA MEMÒRIA DE L'ENRIC

L' Enric a la seva estimada Cerdanya, amb la Serra del Cadí com a fons.



















CRIDA A LA SORTIDA, A LA CERDANYA, EN HOMENATGE I MEMÒRIA DE L’ENRIC


La proposta d’aquesta sortida és de la família de l’Enric. El principal objectiu és, complint un dels seus desitjos, assolir el cim de la Tossa Plana de Lles i, un cop allà, soterra-hi les seves cendres.

El Pic de la Portelleta o Tossa Plana de Lles és una muntanya de 2.916 metres, el punt més alt de la Baixa Cerdanya i el segon cim més alt de tota la Cerdanya després del Carlit, fronterer amb Andorra.

L'Enric amb una de les seves netes, la Laia, al Refugi del Pradell.
Al fons la Tossa Plana de Lles.


La data escollida és el dijous dia 9 d’agost, el dia que l’Enric hagués acomplert els 70 anys.

La Tossa Plana de Lles


El programa que hom proposa presenta dues opcions:

-      La primera és la que faran alguns membres de la família i els companys i amics més entrenats... pujar dalt la Tossa Plana. Per això caldrà sortir “ben d’hora, ben d’hora” (sobre quarts de 7 del matí) de Prullans o Lles, passar pel Refugi de Cap de Rec i continuar amb els cotxes fins al Refugi del Pradell, on els deixarem aparcats. Per assolir el cim i baixar de nou, estimem -al ritme xino-xano- un total d’una mica més de 5 hores de caminada. Calculem, per tant, ser de nou al refugi i als cotxes sobre les 13h. En Joan i la Margarida, ofereixen la possibilitat de passar la nit del 8 al 9 d’agost, a la seva casa de Prullans.





-    
La segona opció és col·laborar i participar en la trobada-dinar que farem (un cop retornats els valents expedicionaris de la Tossa Plana) a la casa que en Joan i la Margarida tenen al poble de Prullans. Serà un dinar d’estiu -amanides i pollastres a l’ast- que, els qui anem arribant a partir de mig matí, anirem preparant. A les 14h, aproximadament, tenim previst començar el dinar.



Prullans

Serà un dia, com s’ha dit, d'homenatge i en record de l’ Enric. Acompanyant l’esposa, les filles, els nets i demès família i -com a ell li hagués agradat- brindant per la seva memòria, la pervivència de l’amistat i la salut de tothom.


Per tal d’anar preveient i preparant la logística de l’ascensió i del dinar, sou pregats de fer-nos saber els qui hi podreu venir -i per quina de les opcions trieu (si la de “jornada complerta” o “només dinar”)-, abans del divendres 3 d’agost, trucant o escrivint un correu a en Joan Blanc, en Joan Miquel o en Pep.


Moltes gràcies a tots/es per la vostra col·laboració i participació. 

Us hi esperem !!


Una abraçada.


Nota.- Les fotos de l’Enric ens les ha facilitat, gentilment, la família. 


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL 


El proper 9 d’agost a l’hora de pujar a la Tossa Plana no pinta bé la cosa. Els mapes que he consultat indiquen que hi haurà una baixa relativa situada a la Mediterrània entre les illes Balears i la illa d’Alboran que bombarà aire humit sobre la cara sud del Pirineu.
Baixa relativa però prou profunda per guanyar-li la partida al famós anticicló de les Azores i en aquesta baralla els que sortim perden som nosaltres, perquè tot apunta a que ens mullarem. El dijous l’àrea del xoc entre ambdues masses d’aire estarà precisament centrada sobre Andorra i l’aire humit entrarà per sota i l’anticicló portarà aire fred del nord en alçada i ja la tindrem «liada».

Amb aquesta situació inestable és d’esperar que es produeixin pluges del ordre de 3 litres/m2 a les quatre del matí hora local, de 7 L/m2 a les 10 i un altre cop 3 litres a les quatre de la tarda, sempre hora local.
Aquestes quantitats no són pas extraordinàries, però sens dubte mullen. Però, alegreu-vos! Ens mullarem però no passarem la calor que hom ens havia pronosticat. I el que no es conforma, és per no vol!!!

Conclusió: No us oblideu de les capalines, els paraigües, barrets i d’altres estris per pal·liar la mullena.

De moment la probabilitat d’aquest pronòstic és només del 65%


M’hagués agradat de poder-vos documentar aquest pronòstic amb mapes com tinc per costum, però aquí a Llançà no disposo de les eines de Barcelona.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M