dimecres, 23 de febrer del 2011

CONVOCATÒRIA A LA 14ena SORTIDA XINO-XANO


UNA CAMINADA PEL LLUÇANÈS: Alpens i el Puig Cornador

Data.- Dijous 17 de març

Tipus d'itinerari.- Ruta circular, que sortint d'Alpens permet una passejada per boscos, fonts, masos, recs, rieres, fenòmens naturals i àmplies panoràmiques d'aquest racó del Lluçanès, subcomarca amb una forta personalitat, a cavall del Ripollès, el Berguedà i Osona. En aquesta sortida tenim l'opció de "endurir" l'excursió, pujant al Puig Cornador (el cim culminant del Lluçanès), o fer només una bonica passejada -quasi- primaveral.

Recorregut i dificultat.- El recorregut és d'uns 5 km (o 7 si pugem al Puig Cornador) per pistes i corriols i un petit tros -de 1,5 km- per carretera; en total uns 6,5 o 8,5 km. El desnivell a superar és de 270 m fins a la masia de Puig -empí i de 400 m si decidim pujar fins al Puig Cornador (1.228 m d'alçada) conegut també, com "El Mirador de Catalunya".

L'itinerari surt d'Alpens, passa per la Font del Pi, Can Massot, masia del Grau de l'Olla i Can Puig-empí (deshabitat). Des d'aquest lloc tenim -en funció del dia, l'hora i le ganes de caminar- l'opció de pujar al Puig Cornador (amb bones vistes sobre totes les valls i serralades de l'entorn) o baixar ja fins Alpens. Des del mas Puig-empí, seguint els senyals del GR 1, retornem a Alpens passant per la Font Matamosses, la curiosa Roca de la Pena (la fotografía de la mateixa encapçala aquesta entrada) i Cal Torrats. Al nostre ritme xino-xano, tot i el desnivell, l'excursió no presenta cap dificultat.

Equip necessari.- L'esmorzar (entrepà i/o fruita segons es vulgui). En Pep portarà la bota de vi i en Pepeluí el cafè i les "gotes". Roba i calçat adequats al lloc i temps. No oblideu els bastons. L'aigua que es cregui que hom necessitarà per la caminada (tot i que passem per dues fonts) i, en funció del temps, "capelina" o el barret i la protecció solar.

Dinar.- El dinar el farem, a les 14h 30', al restaurant que hi ha al Hostal de Cobert de Puigcercós. El preu del menú és de 10 €.

Lloc i hora de trobada.- De barcelona fins Alpens hi anirem amb cotxes. Els llocs de trobada seràn els habituals: Un grup al Nou Hospital de Sant Pau i l'altre a Travessera de Gràcia xamfrà amb Lepant. L'hora, una mica matinèra dons fins Alpens hi tenim 110 km (1h 45' de camí): a les 8h del matí, per retrobar-nos a les 8h 30' a la benzinera que hi ha a l'autopista un cop s'ha passat la fabrica de ciment de Montcada.

Inscripcions.- Tots aquells/es que ens hi vulgueu acompanyar, podeu posar-vos en contacte, abans del 15 de març, amb qualsevol dels qui normalment anem a les sortides xino-xano, o directament amb en Josep Lluís que és qui coordina la sortida. Més que res per tal de confirmar, al restaurant, el nombre total de comensals que serem.