dimecres, 29 d’abril del 2015

Convocatoria de la 57ena sortida XXR

En el cor del bosc*


Data: 07 05 2015

Tipus i dificultat: La sortida xino xano que us proposo pel proper dijous set de maig és apte per totes les cames.
És cert que farem uns catorze quilòmetres, però tots en baixada (gaire bé tots). I les baixades son de pista forestal, i les pendents no superen el 10%, és a dir, no cal patir pels genolls. Tampoc tindrem esglaons ciclopis, per tant no trobarem cap gegant que ens miri de reüll pel seu únic ull. Només caminarem 300 metres per una carretera, i això si, gaire bé dos quilòmetres per carrers urbans.
I tot això ho tenim molt a la vora de casa, perquè el cor del bosc que ens crida a caminar és justament el de la Serra de Sant Medir. Us proposo de pujar en transport públic al Tibidabo, baixar pel cantó ombrívol de la Serra de Collcerola tornar a passar per l’Ermita de Sant Medir i el forn Ibèric de Sant Adjutori (ambdues coses les vàrem visitar en la 9èna XX el 21 de setembre del 2010), seguir per Can Borrell i carenar per els turons de Torreferrera i de Can Castelló fins fer cap al barri de Monflorit de Cerdanyola.

I per què sigui apte realment a totes les cames, el recorregut és en molt llocs accessible per vehicles alts de eixos encara que no siguin “tot terreny”. Per tant si algú no s’hi veu amb cor de fer-ho caminant, es pot posar en contacte amb l’organitzador per tal de donar-vos alternatives motoritzades per veure passar la comitiva en múltiples punts.

El dinar el farem al restaurant Tito Carlos i per baixar el àpat farem un passeig pels carrers de Cerdanyola fins la seva estació de Rodalies.

Perfil de la sortida: 

Com es pot veure, el recorregut és en baixada, llevat d'alguna remontada esporàdica.

Pel que fa a la dificultat del recorregut, no goso de qualificar-ho, perquè això és un adjectiu molt subjectiu. I si no, recordeu que la passada sortida Xino Xano va ser qualificada com mitjana-baixa!!
Jo que ja he fet el recorregut en la fase de preparació de la sortida, podria dir que em sembla moderada-fàcil, però ves a saber.

Dinar: El dinar el farem al restaurant “Tito Carlos” del barri de Monflorit de Cerdanyola del Vallés www.titocarlos.com 936 923 416. Es troba a les primeres cases de Cerdanyola al sortir del bosc un cop travessada la carretera que ve d’Horta.
El preu del menú és de 11,30€.

Equip: Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Hem de pensar, com ja és tradicional, que –si poden venir- en Llorenç, l’Antonio, en Zac i en Pepe Luí portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi (sobretot), l'Elena I. les olives i en Joan S. la farmaciola.
Roba i calçat adequats al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui dur). No oblideu portar roba d’abric, guants, “bragues” per al coll, barretines i barrets per al fred. Cremes protectores per a la cara i els llavis per al sol i –si s’assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada:  Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la Plaça de Catalunya, al vestíbul que hi ha sota del bar-cerveseria Zurich –on hi ha l’oficina dels FGC-, davant de les taquilles, a les 7h 30min. Si algú acudeix a aquest lloc per mitjà dels mateixos FGC i ja ha marcat la tarja multi-viatges per a que no li torni a marcar –podem anar fins al “Peu del Funicular” amb aqueta targeta- que ens esperi a aquest vestíbul però a la part de dins de les màquines de control d’accés (en un lloc on ens podem veure).  Per agafar el tren de la línia S2 (“Sabadell-Rambla”) que surt a les 7h 41min i arriba al “Peu del Funicular” a les 7h 53min.
Hem de ser precisos en la puntualitat a fi de poder enllaçar els diferents mitjans de transport que farem servir per arribar al cim del Tibidabo. D’aquesta manera empalmarem amb el funicular a les 7h 58min i després a l’estació superior prendrem el Bus del barri 111 a les 8h 16min per arribar a la plaça del Tibidabo a dos quarts de nou. I tot això ho intentarem fer amb una sola marcada. Per tant no us descuideu de portar la targeta multi-viatge de la TMB, sigui en versió T4 o T10.


Per confirmar la vostra assistència ho podeu fer, fins a darrera hora del dilluns 4 de maig, contestant ("respondre a tots") al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a Joan Miquel, que soc el que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de poder confirmar al restaurant (dimecres al matí) el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.

*Nota del redactor. Homenatge a la película de Manuel Gutierrez Aragón de finals dels 70s.  www.filmaffinity.com/es/film174414.html


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL



PRONÒSTIC PER LA 57ena XXR

Aquest dijous, hi haurà una baixa molt fonda al Atlàntic que desplaçarà l’anticicló de les Açores cap a l’orient, això unit a una altra baixa sobre el Mar del Nord que farà de barrera implicarà que tot el centre d’Europa estigui sota els efectes de les altes pressions, però com que un front ens haurà lliscat pel nord el dia abans, encara hi haurà restes de nuvolositat.



Així estant les coses, tindrem núvols alts tot el dia i per tant estones de núvols i estones de sol  enteranyinat. Vent fluix o inexistent, de Gregal al matí i de migjorn a partir de migdia. Augment  de la humitat cap a la tarda. La temperatura a les sis del matí serà de 16º, arribarà als 23º a migdia i caurà una mica fins els 19º cap a les sis de la tarda. Òbviament 4º menys al cim del Tibidabo.

Però ja sabeu, o ho hauríeu de saber, tot això no és una ciència exacta, i per tant un pot pronosticar que no plourà i després ens posem com peixos (com en la passada xino xano, sense anar més lluny).

Així que:
NO S’ADMETEN RECLAMACIONS


J.M.


ACTUALITZACIÓ

Del dimecres 6 de maig


Font: Meteosim



No hi han variacions significatives respecte del pronòstic anterior tret de que potser la temperatura a redós del Tibidabo sigui una mica més alta per efecte del vent del sud que carregat d’humitat de la Mediterrània baixi re-escalfat degut al efecte anomenat “Föhn”**. 




**L'Efecte Föhn, de vegades transcrit Foehn per la seva pronúncia alemanya, és el terme internacional amb què és conegut el fogony, un vent càlid i sec que bufa a sotavent d'una serralada. El Föhn va ser descrit per primera vegada al Tirol, on li van donar aquest nom.



POTSER, PERÒ NO ÉS SEGUR!

J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada