dimarts, 11 de juny del 2019

CRIDA A LA PAELLA D'ESTIU 2019

Paella de costella amb verdures, una de les moltes que fan a "El Tiberi"

PAELLA D’ESTIU 2019 I MATINAL CULTURAL


Enguany, pel fet de que havíem acordat fer la PAELLA 2019 el dimecres 26 de juny, no la farem al tradicional “Banys Lluís” de Sant Pol -doncs en aquesta data, passat Sant Joan- ja no fan menú i els preus es disparen.

En Josep Mª havia proposat fer-la en un restaurant de renom del Delta de l’Ebre... A molts de la colla ens ha semblat que era una mica lluny per anar, dinar i tornar en un mateix dia i, per aquesta raó, li hem demanat a en Josep Mª (santa paciència... !!!), com sabem que és una persona entesa en conèixer bons llocs on dinar, que en busqués un altre més proper i, si podia ser, fàcil d’anar-hi: per exemple, en tren.

ON DINAREM:

Al poc ens ha donat la resposta. La PAELLA 2019 la farem al restaurant:

“El Tiberi Nacho Colomer” del carrer Santiago Rossinyol 2, local 8, tel. 930 10 84 46 de MOLINS DE REI, relativament a prop de l’estació de Rodalies Renfe (s’hi pot anar amb la T-10, 1ª zona, -la T-4 la Renfe no l’admet- de la Àrea del Transport Metropolità) o la Tarja Dorada, pel descompte.


Els dies feiners fan un menú -on sempre hi tenen paella- a un preu (primer i segon plats, postres i beguda) de 16 euros.

El dia, recordeu, és el dimecres 26 de juny 2019.

L’hora que hem emparaulat el dinar serà les 13h 30’ del migdia.

AQUÍ TENIU EL MENÚ:





MATINAL CULTURAL, per anar agafant gana...

També us proposem, anar (aquells que puguin i vulguin), al matí, a fer una visita al JARDI-MUSEU de les AIGÜES de Cornellà a la carretera de Sant Boi, 4-6 (davant la parada del TRAM-BAIX):

Aquí hi teniu més informació:


El cost de l’entrada, per a les persones jubilades, és de 4 euros.

Reproducció de la "cascada" de la Casa Vicenç




HORA DE TROBADA (per als qui vulguin fer la matinal cultural):

-Estació de Rodalies Renfe de Plaça de Catalunya, al costat del rellotge de davant les taquilles, a les 10h 30’ per agafar el tren (de la línia R-4) que surt a les 10h 43’ i arriba a Cornellà a les 10h 58’. Podem fer servir la T-10, 1ª zona, o la Tarja Dorada.

Per anar al Museu agafarem, amb la targeta multi-viatges, el Tram-Baix a l’estació de Cornellà que, després d’un parrell de parades, ens deixarà davant mateix del Jardí-Museu de les Aigües.

Calculem que podrem iniciar la visita al Jardí-Museu de les Aigües sobre les 11h 30’ (obren a les 10h). Estimem que aquesta poc durar, aproximadament, 1 h.

Un cop sortim, agafarem de nou, el tramvia fins a l’estació de la Renfe de Cornellà i des d’allà ens arribarem -en tren- fins a Molins de Rei.


HORA DE TROBADA (per als qui només venen al dinar):

-Al vestíbul de l’estació de la Renfe de Molins de Rei, a les 13h.

Per anar al restaurant, uns 10’ a peu, on ja tindrem la taula parada per a dinar a les 13h 30’.

INSCRIPCIONS: 
Data i hora límit per a confirmar l’assistència (tant si veniu a la visita cultural com si ho feu només al dinar): Darrera hora de la tarda del dimarts 18 de juny (cal tenir en compte que hi ha un cap de setmana i la diada de Sant Joan abans del dia 26). Podeu fer-ho contestant “respondre a tots” al correu electrònic que us hem enviat, així com comunicant-ho -per qualsevol altre mitjà- personalment a en Josep Mª que és el qui coordina tant la visita al Jardí-Museu com el dinar.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració i participació.

Ens veiem, els qui pugueu, el dimecres 26 de juny.

Una abraçada. 


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

Pronòstic per la tradicional paella

Temperatures que s'esperen!!



El proper dimecres 26 a Molins de Rei es pot pronosticar sense gaire recança que farà un temps de “traca i mocador”. Els mapes mostren un àrea d’alta pressió centrada en la península ibèrica que afectarà no tant sols a nosaltres sinó també a pràcticament tot Europa, posant de manifest que no tot el ve de la “capital del reino” és dolent.

Però no només se’ns tira a sobre això, és que la situació és extraordinàriament estable. Els vents quasi en calma, seran de Xaloc en superfície i un pel de Migjorn a l’alçada on es formen els núvols, però de només 10 nusos en ambdues alçàries, cosa que propiciarà que encara que porti força humitat procedent de la Mediterrània no podrà haver condensació, car les temperatures seran de 32º en superfície i 26º en alçada.

Em temo que si bé no es torraran castanyes perquè la brisa de mar suavitzarà la temperatura, si que el sol i la humitat relativa farà suar de valent.

Conclusió: Sort que el Museu i el Restaurant disposen de l’aire condicionat.

La probabilitat d'aquest pronòstic és del 75%, de moment.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada