dilluns, 26 d’abril del 2010

6ena SORTIDA XINO XANO


PELS CINGLES DE TAVERTET (Les Guilleries)

En aquesta ocasió la sortida serà per les terres d'en Serrallonga "des del Far a Tavertet...", nosaltres però ho farem una mica més curt:

DE TAVERTET AL PUIG DE LA FORÇA

Data: Dijous 6 de maig 2010.

Hora i lloc de trobada: A concretar, en funció dels cotxes i dels que siguem. Però donat que el desplaçament és llarg, caldrà matinar una mica (per evitar la caminada en les hores de més calor).

Recorregut: 6 km.

Desnivell: +/- 100 m. (practicament anem per dalt del cingle).

Dificultad: Baixa, només al final, al accés al Puig, s'ha d'anar amb compte ja que el camí és arran de cingle).

Itinerari: Sortim de Tavertet pel carrer del mig, en direcció SO, pel camí més ample, entre els cingles i el camp d'esports. Continuem pe´r la pista principal i en el punt que la cinglera s'enlaira, a l'esquerra, podem deixar la pista per un corriol i anar a la muralla Ibérica, des d'aquí podem anar resseguint la cinglera o tornar a la pista fins a la masia del Castell. Un cop passada la masia arribarem al mirador del Castell un cop passat el mirador continuarem per la pista fins arribar a un corriol a mà esquerra (indicat amb senyals de la Diputació). Ens endinsarem corriol avall per unes escales de pedra fins arribar a un replà amb balmes a la dreta, marxarem per sota les balmes i per sobre un caminoi planer. El caminoi porta a una escaleta es baixa i arribarem al peu del Puig de la Força, si pugem a dalt gaudirem de grans vistes a totes bandes.

Transport d'aproximació: Cotxes (ja quedarem, en funció de les disponibilitats i del que siguem).

Dinar: Restaurant Can Baumes (Tavertet). http://www.restaurantcanbaumes.com/

Equip: El apropiat al temps (cal pensar en dur l'aigüa que es cregui necessitar i barret i protecció per al sol).

Pressupost: Dinar sobre els 15 euros. Transport a "negociar" amb el propietari del vehicle.

Inscripcions: Convindria dir els qui hi anem (més que rés per la "logística" de transport i el dinar) a en Joan Simarro com més aviat millor però com a máxim abans del dimarts dia 4 de maig).
Animeu-vos a venir, ja sabeu que ens ho passem molt be.

3 comentaris:

  1. Nois, em sembla que el barret no caldrà i pel que fa a l'aigüa, només mirant al cel i obrint la boca ja farém el fet.
    Que en és de malparida la NAO negativa!!
    Joan Miquel

    ResponElimina
  2. Home de poca fe...
    Els del temps (de TV3) diuen que demà, dimecres, ja anirà aclarint i que, PER DIJOUS, no plourà. Divendres, diuen, que tornarà el mal temps...
    Així doncs, un cop més, l'hem encertada !!!
    Ja ho confirmarem divendres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Si nois i noies....
    Una excursió d'aquelles per a recordar. Cingles a dojo, salts d'aigüa a vessar, el pantà de Sau ple "a tope", el día es va aguantar -fins i tot- amb estonetes de sol, el dinar molt correcte, la ruta planera i tranquila... i de la companyia, no cal ni parlar-ne... ja els coneixeu: companys i amics "per sempre" !!!!.
    Per cert, amb en Joan hem arribat a la conclusió que el punt del Puig de la Força que hi ha a la foto que encapçala aquesta "entrada", deu estar a la part que dona al pantà -i que, clar, te més bona vista- del Puig -amb gran vegatacío i restes de muralles- que nosaltres finalment i (després de passar per les balmes i fer el camí a la bora-bora del cingle)no vàrem acabar de "rematar" per falta de temps....
    Hi tornem en una altra ocasió ?... je,je.
    Una abraçada i moltes gràcies per les bones estones que passem plegats.

    ResponElimina