dimarts, 31 d’agost del 2010

9ena. SORTIDA XINO-XANO


PER COLLSEROLA I LA VALL DE SANT MEDIR o de GAUSAC

(De VALLVIDRERA a SANT CUGAT)



Data.- Dijous 16 de setembre.

Tipus d’itinerari.- Recorregut pels boscos de la vessant nord de la Serra de Collserola fent una part del recorregut per una de les vies històriques que anaven de Barcelona a Sant Cugat coneguda, també, per la ruta dels ermitans. Passem per llocs ben singulars com les ermites de Sant Medir (romànica i lloc de l’aplec de les conegudes “colles”) i de Sant Adjutori (antiga església de Santa Maria de Gausac o Mare de Deu del Bosc del segle X, és una de les poques de planta circular) o el famós Pi d’en Xandri (arbre monumental, de més de 230 anys, que fa uns anys, en un ambient enrarit d’especulació urbanística, patí un atemptat que ha obligat a posar-li un suport).

Recorregut i dificultat.- Baixador de Vallvidrera, Vil·la Joana, Coll de Gravat, Sant Medir, Mare de Deu del Bosc o Sant Adjutori, Can Borrell, Pi d’en Xandri i Sant Cugat del Vallès. Recorregut total: 11 km, unes 4 hores de caminada. Desnivell: +/- 200 mts, des del Coll de Gravat (aprox. 380 m d’alçada) fins a Sant Cugat és pràcticament una suau baixada per la vall que forma la riera de Sant Medir. Dificultat: MITJANA.

Lloc i hora de trobada.- Vestíbul de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Plaça Catalunya (davant l’oficina d’atenció al client) a les 8h 30’. Agafarem el tren fins al Baixador de Vallvidrera (tarja T-10) i el retorn el farem amb aquest mateix mitjà però des de l’estació de Sant Cugat (preu del bitllet 2,10 euros).

Equip necessari.- L’esmorzar (entrepà i/o fruita segons es vulgui). En Pep portarà la bota de vi i, segurament, en Pepe Lluís el cafè i les "gotes". Roba i calçat adequats al lloc i temps. L’aigua que es cregui que hom necessitarà per a la caminada i l’esmorzar, tot i que passem per diverses font mai es pot assegurar la seva potabilitat. Barret i protecció solar (ulleres i crema protectora) o “capelina”, en funció del dia que es presenti.

Dinar.- L’amic i company Josep Maria, que és qui ha proposat i coordina la sortida ens sorprendrà amb un Restaurant ( a l’alçada i preu dels habituals –menú d’entre 10-15 euros-) de Sant Cugat del Vallès.

“Cirereta”.- Per a culminar la sortida, en Josep Maria, proposa que després de dinar visitem el Monestir de Sant Cugat, focus cultural i artístic de la comarca.

Inscripcions.- Tots els qui hi pugueu i vulgueu venir, agrairíem ho feu saber a en Josep Maria , abans del dia 14 de setembre, per tal de encomanar la taula al restaurant.

1 comentari:

  1. RECTIFICACIÓ IMPORTANT.-

    AQUESTA SORTIDA NO ÉS LA 6ena., SINO LA 9ena.

    Disculpeu.

    ResponElimina