dilluns, 2 de gener del 2012

CRIDA A LA 22ena SORTIDA XINO-XANO

(Foto d'en Gorka López)


PER LA VALL DE SANTA FE DEL MONTSENY, L’EMPEDRAT DE MOROU.


Data.- Dijous 12 de gener del 2012.



Tipus d'itinerari.- L’excursió que, en aquesta ocasió, ens proposa en Josep Lluís és una bonica passejada pel cor del Montseny, la vall de Santa Fe, un indret de gran valor natural i paisatgístic situat a la capçalera de la riera de Gualba i vorejat pel turó de l’Home, les Agudes i el turó de Morou. El recorregut ens permetrà veure les grans sequoies de Santa Fe i els enigmàtics paratges propers al turó de Morou i el seu “empedrat” granític. Passarem per boscos –despullats- de faig, castanyer, roure i alzines sureres –aquestes, clar, amb fulla- i, en aquesta època de l’any, ben segur hi podrem veure el “nadalenc” (i protegit) boix grèvol amb els seus rojos fruits. El camí és ple de contrastos: el rocam del Pla de Mulladius i l’ Empedrat de Morou; el panorama, des dels punts més alts, sobre el Turó de l’Home i les Agudes i les zones humides de les rieres, el pantà i l' “estanyet” de Santa Fe. També tenim alguns edificis que ja formen part del nostre patrimoni L’Escola de Natura de Can Lleonat (la primera que es va crear a Espanya), l’ hotel i l’ermita de Santa Fe, l’antiga central elèctrica (ara en fase de restauració), etc.


Recorregut i dificultat.- El recorregut és una ruta circular de 5,5 km, que surt de Can Casades (punt d’informació del Parc Natural) a tocar de Santa Fe. El desnivell acumulat es de 160 m i la dificultat baixa. El temps de caminada, sense comptar les aturades, és d’unes 2 h. L’itinerari comença, com ja hem dit, a Can Casades on deixarem els cotxes (s’hi arriba  per la carretera BV-5114 que surt de Sant Celoni i passa per Campins i Fogars de Montclús. Can Casades és situat al punt quilomètric 21 d’aquesta carretera, a tocar de Santa Fe) La ruta, a peu, passa per Can Lleonart (1.120 m), el Pla de Mulladius (1.183 m), l' Empedrat de Morou (1.230 m), l’Alzinella (1.125 m), el Pantà de Santa Fe (1.100 m), l’”estanyet”, l’Hostal i la capella de Santa Fe (1.110 m) i, de nou, Can Casades.
No ens perdrem doncs en Josep Lluís, fa pocs dies, ha fet ja en plan "explorador" l'excursió confirmant recorregut, temps i quilometratge.


Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant "La Terrassa de Campins" (carretera de Sant Celoni a Santa Fe km. 5,3). Tenen menú a un preu -sense extres- de 10 euros.


Equip necessari.- Cal portar l'esmorzar i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi, els Serena/Bosch el cafè, en Llorenç "les gotes" i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre. Roba i calçat adequats al dia que faci i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu la capelina i/o el paraigua. L’ organitzador ja ha advertit que encara que plogui, sortim !!!!!. Alguna cosa farem, si plou molt, fins l’hora de dinar.




Lloc i hora de trobada.- Com que la “logística” de transport es amb cotxes, tindrem els tres tradicionals punts de trobada: els companys/a del Maresme (en el lloc i hora que ells decideixin), els de l’Hospital (nou) de Sant Pau i els de Travessera xamfrà amb Lepant ( aquest dos últims es trobaran als punts d’origen a les 8h del matí). El lloc i hora prevista on tots confluirem, serà a Can Casades (Santa Fe del Montseny) a les 9 h 30’. del matí. En aquest lloc hi esmorzarem i a les 10 h, que és quan obren el Centre d'Informació del Parc, hi veurem un audiovisual de 25' sobre "Les 4 estacions de l'any al Montseny". A les 10h 30' tenim previst començar la caminada. Els nombre de cotxes i de passatgers ja els concretarem, en funció dels assistents, per Internet.




Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, abans del 10 de gener, trucant o escrivint un correu a en Josep Lluís que és el coordinador d'aquesta sortida, més que rés per tal d’organitzar el transport i reservar lloc al restaurant on dinarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada