dimarts, 26 de juny del 2012

CRIDA A LA 28ena SORTIDA XINO-XANO



PEL CAMÍ DE LES FONTS, AL CASTANYER DE LES NOU BRANQUES DE VILADRAU


Data.- Dijous 5 de juliol del 2012.

Tipus d'itinerari.- Per a aquests dies que fa tanta calor, hem triat un itinerari per una zona “fresca” –la vall de Viladrau a la vessant nord del Montseny- i per un lloc amb nombroses fonts i, per tant, ombrívol. El recorregut, pensem, te de tot: aigua, boscos, espais oberts, bonics panorames, arbres monumentals, masies històriques, hostals emblemàtics,... només cal que us engresqueu a acompanyar-nos i a gaudir-ho.

Recorregut i dificultat.-  És un recorregut circular, senyalitzat, de 7 km. Sortirem del Centre Cultural Europeu de la Natura (CCEN) de Viladrau. L'itinerari transcorre per l'antic camí de Viladrau a Sant Marçal, que travessa un petit bosc ombrívol amb espècies com ara el roure, l'alzina, la moixera, el faig i l'avellaner (on hi anirem trobant les fonts de les Paitides, del Ferro i del Noi Gran), i desemboca a una pista asfaltada, prop de la masia-restaurant del Martí. Allà canvia el paisatge: de bosc a espais oberts amb camps de conreu i vistes panoràmiques a Sant Segimon i el Matagalls. A continuació hi ha un tram planer –el Planell- entre les masies del Martí i de la Vila. A la vora del camí es distingeixen conreus de blat, remolatxa, blat de moro o avets, així com roselles, romaní, ginestell i altres plantes d'interès, com el pensament del Montseny. Finalment s'arriba a la Vila, famosa per ser l'escenari on es va declarar la III Guerra Carlina en una reunió entre els coronels carlins Huguet, Cortázar, el tinent coronel Ramon Vila i el cap Francesc Savalls. Una pista, a la dreta, ens portarà fins un bosc de castanyers centenaris on hi destaca, el que dona nom al sender local, el Castanyer de les Nou Branques (un dels més grossos del Montseny, té una alçada de 23 metres i un tronc amb un perímetre de 6.5 metres; l'any 1987 una forta ventada va esberlar la branca més grossa; de les 9 branques principals, dues ja no hi són i de les set branques que en queden, dues són mortes i cinc –encara- estan vives).
El temps estimat del recorregut, sense parades, és de 1h 45’. El desnivell acumulat és de 256 m de pujada i de 223 m de baixada. La dificultat de la sortida és baixa.

PUNTS DEL RECORREGUT

•0.00: Centre Cultural Europeu de la Natura
•0.10: Ermita de la Pietat
•0.13: Font d'en Miquel
•0.20: Font del Sot de Can Rosell (Inici de les fites)
•0.25: Font de les Paitides
•0.30: Font del Ferro
•0.32: Font del Noi Gran
•0.45: Mas El Martí
•0.55: Camps de la Vila (Panoràmica a les Agudes i el Matagalls)
•0.60: Mas La Vila (Anada al Castanyer de les Nou Branques)
•1.08: Castanyer de les Nou Branques
•1.20: Mas La Vila (Tornada del Castanyer de les Nou Branques)
•1.30: Plaça Major de Viladrau
•1.35: Font de l'Aremany
•1.45: Centre Cultural Europeu de la Natura

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant de l’ “Hostal Bofill”  de Viladrau, un emblemàtic establiment i edifici noucentista-modernista. Tenen menú diari a un preu, sense extres, de 10 euros.  www.hotelbofill.com  


Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada (tot i que hi ha fonts, millor portar-ne per si un cas). En Llorenç portarà “les gotes”, en Pep portarà la bota amb vi i -si poden venir- l'Elena les olives, els Serena/Bosch el cafè i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre. Roba, calçat adequat al recorregut i bastons (qui vulgui)  i, no oblideu, barrets i protecció solar.

Lloc i hora de trobada.- Com que la “logística” de transport és amb cotxes, tindrem els tradicionals punts de trobada: el de l’Hospital (nou) de Sant Pau i el de Travessera xamfrà amb Llepant. Podem quedar de sortir, plegats, del punt de trobada a l’Hospital Nou de Sant Pau a les 8h del matí, (per això els de Travessera/Llepant ens trobarem a les 7h 45’ i farem cap, a les 8h, a Sant Pau). Els cotxes i els excursionistes que aniran en cada vehicle ja els concretarem, en funció dels assistents, per Internet.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimecres 4 de juliol, trucant o escrivint un correu a en Llorenç que és qui coordina aquesta sortida, més que rés per tal de confirmar el nombre de comensals que serem al dinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada