UN SOPAR A LA FRESCA
...o la crònica del sopar / trobada d’estiu 2012
El nostre insigne cronista habitual em va demanar, ordenar hauria de dir
per la forma compulsa amb la que ho va fer, que fes la crònica del sopar
d’estiu 2012.
No crec que jo sigui l’individu més adient per relatar el que va ser la
trobada, donat que vaig arribar l’últim, però mor de no defugir la feina
encarregada aquí teniu la meva aportació.
Vagi per endavant que, colpit encara per uns focs que m’han agafat ben a
prop i atiats per una Tramuntana que jo ja havia patit al mati d’ahir, no se si
seré capaç de posar els mots en fila índia d’una manera prou intel·ligible.
Havíem quedat a les nou del vespre del divendres 20 al xiringuito de l’Escribà (el
Monsenyor no, el pastisser) al bell mig dels terrenys oberts al mar per les
olimpíades del ’92. No us puc dir que es va comentar des que van tocar les nou
fins que vint minuts més tard vàrem arribar la Ma. Glòria i jo perquè no hi
érem. Sens dubte els comentaris no serien gaire amistosos vers nosaltres, però no
puc donar fe perquè vàrem fer tard (calla, això ja ho havia dit al primer
paràgraf).
Les autores d'una feina ben feta |
No, no, primer van servir el vi i l’aigua i cal aquí senyalar que l’Elena i la Lydia (o pot ser a l’inrevés) van estar atentes a les nostres súpliques i van negociar el canvi dels vins del país veí, proposats pel restaurant (de Rueda i de Ribera del Duero), per uns del nostre país. No se si vàrem sortir guanyant amb el canvi, pot ser si, però “vam fer país”. Com cal.
L’amanida i el peixet bé, els calamars eren més fluixos i no eren a la
Romana sinó a l’Andalusa i dels musclos cal dir que hi havia de tot.
I llavors la sorpresa. No era com ens havien anunciat, un assortiment de
paelles, era La Paella. Molt “completeta”, això si, amb els seus bitxos i tot,
i diria (ho diria si haguéssim tingut més llum) que d’un color quasi
tradicional, però algú a la cuina es va passar amb alguna espècie, perquè feia
una olor penetrant com ho fa el curri però no tant picant i un xic més dolç.
Era bona la punyetera, però.
Les orades de “pisci” com arreu, bones. I el picantó, amb poc mar i
força muntanya, diuen que molt bé.
I en això van arribar les postres.
Com no podia ser d’una altre manera, les
postres van fer honor al cognom de l’amo. Escribà és famós per la seva
pastisseria, el restaurant, el xiringo i el càtering van venir després. Ens van
servir un assortiment molt complet de postres, que vàrem de fer miques perquè
tothom ho volia provar tot.
Van caure més ampolles, ens van servir cafès i infusions, algú va
prendre copa, i... segona sorpresa de la nit. Aquesta més agradable, no va
haver-hi extres, el compte es va ajustar al que estava pressupostat. Ho
assenyalo perquè és un fet insòlit en aquests llocs que pertanyen al circuit
“guiri” de Barcelona, però és que com molt bé va dir la Conxita, els
“guiris” que venen a l’Escribà son “guiris” informats.
En resum, en lloc perfecte, la cuina bé, les postres “Cum Laude”, i la
relació preu/qualitat molt acurada. Per tant, cal fer-ho i és de justícia,
reconèixer la gran feina feta per la Lydia i l’Elena (o pot ser a l’inrevés) en
organitzar aquesta trobada sopar d’estiu 2012.
Vàrem trobar a faltar el fi humor d’en Lirola, els assenyats comentaris
de la Ma. Rosa, i l’encertat anàlisi polític d’en Llorenç. I de les seves
respectives parelles, és clar. Per senyalar als habituals, perquè si comencem
per enyorar els que ja no hi son, ens posaríem massa trists.
Joan Miquel Cortés
Fotos: Maribel Borrego i Enric Escobedo
Fotos: Maribel Borrego i Enric Escobedo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada