divendres, 2 de novembre del 2012

CRIDA A LA 31ena SORTIDA XINO-XANO




PUJADA (I BAIXADA, CLAR) A LA MOLA DE SANT LLORENÇ DEL MUNT

(Amb aquesta sortida es compleixen 3 anys de les nostres excursions mensuals)

Data.- Dijous 8 de novembre del 2012.

Tipus d'itinerari.- Pujada a La Mola (1.104 m. d’alçada) punt culminant del Massís de Sant Llorenç del Munt. Farem l’ascensió per la seva vessant occidental, amb bones vistes sobre la vall que forma la Riera de les Arenes amb la Serra de l’Obac com a teló de fons. Un cop al cim, si el dia hi ajuda, tindrem un insuperable panorama –als quatre vents- sobre el Vallès Occidental i bona part dels cims de l’entorn (una taula d’orientació permet situar cada un dels indrets). Podrem visitar també el Monestir, carregat d’història, i l’exposició permanent que s’hi exposa (feiners de 10 a 16 h). Pujarem i baixarem pel mateix itinerari.

Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns 8 quilòmetres i el temps estimat per a fer-lo, sense parades, d’ unes 3 hores. El desnivell acumulat és de +/- 426 m. La dificultat de la sortida és baixa (cal tenir en compte, no obstant, el desnivell que al fer-se en un recorregut llarg és, però, relativament suau).

PUNTS DEL RECORREGUT:
  • Aparcament de Can Robert.
  • Can Pobla.
  • Roca Colom.
  • Hort dels Monjos.
  • Cim de La Mola i Monestir de Sant Llorenç del Munt.
Baixada desfent el mateix camí.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “Cavall Bernat” http://cavallbernat.cat  Avinguda Rocafort s/nº (Urbanització Cavall Bernat - Can Marcet), telèfon 93 787 06 69, de Matadepera. El preu del menú (20 primers, 20 segons, 20 postres –a escollir-ne un de cada- , pa i begudes) és de  15,50 euros (IVA inclòs).

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, els Serena/Bosch la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.  
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.- En aquesta ocasió l’aproximació al lloc de la caminada la farem amb cotxes. L’ hora de trobada, per als companys/es que surtin de Barcelona, serà a les 8h 15’ als respectius punts de recollida: Davant del nou Hospital de Sant Pau i Travessera/Lepant (els propers dies, per internet, anirem quedant per tal d'optimitzar la máxima utilització dels respectius cotxes -pareu atenció als correus electrònics-). Els companys i companya del Maresme –si poden venir- ja quedaran a l’hora i lloc que els convingui. Coincidirem tots, entre les 8h 30’ i 8h 45’, a la primera benzinera que hi ha a l’autovia que va a Sabadell i Terrassa, poc abans d’arribar a Ripollet-Cerdanyola.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimecres 7 de novembre, trucant o escrivint un correu a en Carles, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de coordinar el transport i confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a dinar.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 31ena XXR




















El proper dijous esperem un sostre de núvols alts amb clarianes a migdia, no hi ha risc de pluges, però recomano prendre la capalina per si m'equivoco.
El vent serà fluixet de força 1 al matí de tramontana que anirà rotant cap a migjorn a la tarda. La temperatura seguirà el curs de les hores, és a dir, 8º C a l'hora de sortir (8:15) i 16º a l'hora de dinar (16:30).
Demà dimecres al vespre faré una actualització si hi ha qualsevol novetat atmosfèrica.

Això és tot amics!!
J.M.

ACTUALITZACIÓ A LES 17:00 DE DIMECRES

No hi han novetats significatives. En tot cas pot ser que les clarianes seran més abundoses i arribaran més d'hora. Si cap a dos quarts de dotze canvia el vent voldrà dir que el pronòstic s'acomplirà del tot.

Com sempre: NO S'ADMETEN RECLAMACIONS.
J.M.

1 comentari:

  1. Tot molt be, Joan Miquel.

    Menys l'hora que,segons dius, dinarem (16h 30') ???????.
    Si hem de dinar tant tard, suposo, serà tanta la gana que tindrem que no sentirem ni el fred, ni la calor...ha,ha...
    Deus volguer dir a les 14h 30'.

    Una forta abraçada.

    ResponElimina