divendres, 1 de febrer del 2013

CRIDA A LA 34ena SORTIDA XINO-XANO



A SANT SALVADOR DE LES ESPASES DES D’OLESA

Data.- Dijous 7 de febrer del 2013.

Tipus d'itinerari.- El recorregut que proposem per aquesta Sortida, per una de les serres (la del Cairat) que amb el massís de Montserrat encaixonen el Llobregat  al seu pas per la Puda, barreja natura i patrimoni. Els companys/es ens havien demanat una mica més de “canya” en les sortides. Per això, el coordinador d’aquesta, ha triat un itinerari amb una mica més de desnivells que les que darrerament hem anat fet, no creiem –amb tot- que tingui una especial dificultat per a la majoria dels xixoxaners/es.
Sortirem, del barri de Les Planes d’Olesa, situat a una alçada aproximada de 150 m. Amb molt bones vistes sobre la vall del Llobregat i la muntanya de Montserrat ens enfilarem -progressivament- fins els 435 m del Pla Fideuer i, encara, un pel més amunt fins als 489 m del Collet de la carena que voreja el Puig Cendrós. Des d’aquest punt baixarem fins els 454 m del Coll de Bram on, per un esglaonat corriol arribarem, primer baixant i després pujant, – havent caminat, des d’on hem deixat els cotxes, uns 5,7 km- a l’ermita, situada dalt d’un impressionant espadat, de SANT SALVADOR DE LES ESPASES  a  413 m d’alçada.

 

Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns 11,5 quilòmetres i el temps estimat per a fer-lo d’unes 4 hores. El desnivell acumulat és d’uns +/- 340 m. La dificultat de la sortida és baixa-moderada (més pels desnivells que per la llargada o complicació del recorregut). Un 85 % de l’itinerari es fa per pistes de terra (aptes per a circular-hi en 4x4) la resta és per corriols o camins de muntanya.
Anirem en els cotxes fins al pavelló municipal “Salvador Boada” que hi ha al barri de les Planes d’Olesa. Allà deixarem els vehicles per a iniciar la caminada a peu. El retorn el farem desfent el camí pel mateix recorregut d’anada.


Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “La Estación”  del carrer Ferrocarrils Catalans, 48.Tel. 902 091 466 (extensió 7860) d’ OLESA DE MONTSERRAT. El preu del menú és de 10 euros (IVA inclòs).

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si en JM anuncia pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.- Farem les “aproximacions”, fins al lloc on iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar concretant per internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que necessitem i la distribució i “repartiment” dels i les xino-xaners en els mateixos. Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és el cas- el servei de xofer.  L’hora de trobada-sortida des dels diferents “punts de concentració”, a Barcelona, serà les 8h del matí.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimarts 5 de febrer, trucant o escrivint un correu a en Llorenç, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de poder coordinar la “logística” del transport i confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a dinar.

 

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 34ena XXR

Nubolositat i presió atmosfèrica a les 9:00


Aquest dijous es veu que tindrem a sobre un anticicló espatarrant. Tots els serveis meteo que he consultat ens senyalen que gaudirem del sol tot el dia, i només presenten algunes discrepàncies en petits detalls com la precisió de la temperatura i si bufarà més fort o més fluix el vent.

Amb tot això no és gens aventurat pronosticar:



Que durant tot el dijous el vent bufarà de Mestral entre 24 i 41 Km/h i que en ocasions les ràfegues podran arribar a 45 i fins i tot a 60 Km/h cosa que pot ser força molest. D’altra banda, aquest vent vindrà directament de l’àrea dels Pirineus que hauran estat amb temperatures de –10º la qual cosa impedirà que malgrat la forta insolació, les màximes pugin gaire. Així, les temperatures que s’esperen a Olesa oscil·len entre els 7 i els 9º, i és clar, a l’alçada de l’ermita de Sant Salvador la temperatura podrà ser de 4º. I si parés l’aire, que no pararà, podria enfilar-se fins els 14º mercè al sol que ens escalfarà.


Nubolositat i presió atmosfèrica a les 13:00

Resum: No caldrà agafar paraigües ni capalina... encara que mai se sap.

Això és tot amics, i com és habitual:
NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.

ACTUALITZACIÓ A LES 00:00 UTC 6/2/2013

No hi han variacions del pronòstic.

J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada