dimarts, 26 de febrer del 2013

CRIDA A LA 35ena SORTIDA XINO-XANO


A L’ ENYORAT “REFUGI” DELS “VELLS OSSOS”:
LA MASIA PLA DE BORRÀS D’ARBÚCIES

Data.- Dijous 7de març de 2013.

Tipus d'itinerari.- Cal dir d’entrada, que la sortida que us proposem te -per a molts de nosaltres- una important càrrega nostàlgica i sentimental. Es tracta d’anar a la vella masia que durant uns anys va ser el “refugi” i la “segona residència” dels “Vells Ossos” (els més veterans del Clan), de les seves parelles i els seus cadells: el Pla de Borràs. Uns anys, lloc i estades que tots recorden amb una certa nostàlgia. Serà, com podeu veure en l’apartat Recorregut i dificultat, una sortida mixta: en cotxes i a peu.  
Passarem per zones ombrívoles, amb bones vistes sobre el Montseny i, concretament, el Matagalls. Al Veïnat del Crous on hi ha l’ermita, d’origen romànic però molt reformada al segle XVIII, de Santa Maria de Lliors hi deixarem els cotxes. Aquí comença l’excursió, a peu, que puja fins a la masia de Pla de Borràs, l’objectiu de la Sortida. Retornarem desfent el camí, ja de baixada, fins al Veïnat del Crous.

Recorregut i dificultat.- Anirem amb els cotxes per l’Autopista AP 7, fins a la sortida 10: “Hostalric”. Després de pagar, en aquesta sortida, ens trobarem tots els cotxes. Seguirem fins a Hostalric i per les carreteres GI-553 i GI-552 fins a Arbúcies. Un cop en aquesta darrera vila agafarem la GI-543 que va a Viladrau, però la deixarem a uns 3 km d’Arbúcies per agafar un trencant a l’esquerra (una pista forestal molt maca i que arriba fins a la carretera que va de Viladrau a Sant Celoni GIV-5201 en el punt anomenat Coll de Bordoriol a 1.089 m d’alçada) que porta fins a Santa Maria de Lliors (Veïnat dels Crous), on ja hem dit que hi deixarem els cotxes. Comença aquí la caminada, uns 4 km de pujada fins a la masia Pla de Borràs on ens hi estarem una estona per a retornar, ja de baixada, desfent el camí fins on tenim els cotxes estacionats. El recorregut, a peu, és d'uns 8 km i el desnivell d'uns +/- 150 m.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “Hostal Nou” del carrer Major, 12 d’ ARBÚCIES www.hostalnou.es tel. 972 860 141. El preu del menú és de 10 euros (IVA inclòs).

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”,en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut (en Carles ens recomana portar roba d’abric, ja que anirem per alguns paratges poc assolellats i on –potser- encara hi podem trobar restes de neu) i bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si en JM anuncia pluja- paraigües o capelina.
Important !!!.- En Carles recomana a tots aquells/es que tinguin fotografies de velles estades a la Masia Pla de Borràs que, sisplau, les porteu a la Sortida.

Lloc i hora de trobada.- Farem les “aproximacions”, fins al lloc on iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar concretant per internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que necessitem i la distribució i “repartiment” dels i les xino-xaners en els mateixos. Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és el cas- el servei de xofer. L’hora de trobada-sortida des dels diferents “punts de concentració”, a Barcelona, serà les 8h del matí. Un cop superat el peatge de la sortida 10 “Hostalric” -més o menys a les 8h 45’- ens trobarem tots els vehicles per anar plegats fins a Santa Maria de Lliors.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimarts 5 de març, trucant o escrivint un correu a en Carles, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de poder coordinar la “logística” del transport i confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a dinar.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 35ena XXR

Aquest proper dijous no pinta gaire gloriós.
Aparentment el camí cap el Mas dels Vells Óssos ens enganxarà entre dos “frontets”, un de tebi i un de frescot.
Així com sona, és a dir, força indefinits, això vol dir que no arriben a front, i no arriben a ser calent un, ni a fred l’altre.
Amb aquesta perspectiva no podem esperar més que un dia rúfol, desagradable, farcit amb núvols alts i mitgencs i que la probabilitat de pluja dependrà només de si les successives borrasques s’avancen o es retarden.
Els pronòstics hores d’ara diuen que pot ser plourà a la tarda havent dinat. El vent serà fluixet de ponent, fent lliscar la borrasca, i de sud també fluix a la tarda, el qual aportarà la humitat necessària per les possibles pluges. Les temperatures seran moderades.


Aquest servei Meteo emès a la matinada d'avui, com veieu no s'aventura a pronosticar més enllà de la una de migdia del dijous. I això que son profesionals, I COBREN!!!
 

Resum: Pot ser no ens mullarem, esperem-ho!


Això és tot amics, i com és habitual:
NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada