dilluns, 3 de març del 2014

Convocatòria de la 46ena Xino Xano

Vista aèria del jaciment del Turó de Montgròs
AU, TORNEM-HI! QUE NO HA ESTAT RES

CAMINADA, HISTÒRICA I PAISATGÍSTICA

PELS VOLTANTS DEL BRULL

Ja fa quasi dos mesos de la frustrada visita al Turó de Montgròs i han passat moltes coses, massa coses, però la vida continua i hem d'acomplir la paraula donada.
Quan el 16 de gener ens varem perdre i ens rescatà en Marc, el guia de les muralles Ibèriques del Turó de Montgròs i el batlle del Brull, ens varem comprometre a tornar.
Bé dons ha arribat el dia i aquest dia és el dijous 13.
Aquesta vegada anirem directes al turó pels camins que ja ha estudiat en Lirola i per tant les possibilitats de perdre'ns és pràcticament impossible.

Data.- Dijous 13 de març de 2014.

Tipus d'itinerari.- El propòsit quasi exclusiu de l'excursió és visitar les muralles ibèriques del Turó de Montgròs, –amb el seu guia, en Marc- i les seves restes arqueològiques d'importància singular. L’itinerari com ja sabeu, és un recorregut paisatgístic pels boscos de la zona, on predominen les alzines, els roures i els pins que –també a l’ hivern-  tenen el seu encant. Aquesta vegada procurarem evitar els notables sots (torrents), tallats gairebé verticalment, especialment el de l'Afrau de Muntanyà, que va ser l'obstacle responsable del fiasco de la sortida del gener. Tot plegat una excursió molt variada, sense gaires desnivells i, en aquesta ocasió, esperem, força fàcil.

Cal ser al Brull a dos quarts de nou (8:30), per tant els diferents grups s'hauran de trobar als llocs de concentració habituals segons la seva previsió per estar a l'hora. Possiblement a dos de vuit (7:30) des de Barcelona. Pel que fa al sector Maresmenc, tot i que estan més a prop en distància, de ben segur hauran d'aplegar-se a la mateixa hora perquè el seu itinerari és més lent.

El recorregut total és d’ uns 9 km i  el temps estimat per a fer-lo, sense visites  ni aturades, d’ unes 3 h. El desnivell acumulat és de +/- 220 m. La dificultat de la sortida és baixa, però amb alguna curta pendent.

Dinar.- El dinar el farem a les 14h, un cop acabada l'excursió, al Restaurant Can Pascual, plaça de l’Ajuntament s/n, Ctra. del Montseny a Seva km. 32,10 EL BRULL, tel. 938 840 236. El preu del menú és de 11 euros (les cerveses tradicionals i els cafès a banda). Ens faran un dinar una mica a mida: De primer, amanida i "seques" del ganxet amb cansalada i de segon, carn o pollastre a la brasa.

Restaurant Can Pascual


Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Hem de pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- l’ Antonio, en Llorenç i en Pepe Luí portaran “les gotes”, l'Elena I. les olives, en Carles i l’Elena S. les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola.
Cal que algú pensi en el vi i en el cafè!
Roba i calçat adequats al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui dur). No oblideu portar roba d’abric, guants, “bragues” per al coll, barretines i barrets per al fred. Cremes protectores per a la cara i els llavis i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Visita a les Muralles Ibèriques del poblat del Turó de Mongròs.-  El coordinador de la sortida ha concertat, amb el Centre d’Informació del Parc del Montseny que hi ha al Brull, una visita guiada per dins del recinte. El temps necessari per a la visita és d’ 1 hora. El preu  és de 3 euros per persona. Ens esperen per la visita a les 11h 30min.

Les muralles del poblat Ibèric


Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins a darrera hora del dilluns 10 de març, trucant o escrivint un correu a en Josep Lluís, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de confirmar (el dimarts els ho hem de dir), al restaurant el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar i organitzar el transport fins al lloc de l'excursió.

IMPORTANT PER ALS QUI NO PODEN O VOLEN CAMINAR: AL POBLAT DE MONTGRÒS S'HI POT ANAR EN COTXE i afegir-vos així -si ho preferiu- a la visita i després dinar plegats.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 46ena XXR

Aquest dijous serà meteorològicament insuls. Res de meteors d'aquells que tant ens agraden als que som afeccionats a la mèteo. No tindrem ni massa vent ni calma, ni pluja ni humitat, sol però no de "justícia" com diuen, perquè com durant la nit haurà bufat lleugerament de nord la temperatura es mantindrà baixa i podrem gaudir del sol amb la cara fresqueta.
Atenció a navegants!! això no té cap connotació, més que res perquè el camí no és cara al sol però sobre tot perquè ningú volgudament, anirà d'estrena.
Quadro genèric pel Brull
 Com veieu, en el transcurs del dia el vent vindrà fluix de llevant, brisa que aportarà un pel d'humitat per mitigar el sol. Sol que serà present tota la jornada i hum¡tat que rondarà el cinquanta per cent. Les temperatures es mantindran baixes com correspon a l'època del any i contràriament al que diu el quadro de dalt, aniran des dels 1,5º a les set del matí fins els 5,5º de les quatre de la tarda.


Pronòstic específic pel jaciment del Turó de Montgròs

En resum: El dijous continuarem amb l'anticicló centrat damunt nostre i això ens permetrà fer una passejada molt plaent, això si:

NO OBLIDEU LA ROBA D'ABRIC

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M.


ACTUALITZACIÓ

De les set hores del dia dotze:

No es preveu cap variació significativa al pronòstic d'ahir, només que les temperatures s'enfilaran des dels 9º a les 9 hores del matí fins als 13º cap a mig dia, i llavors s'estancarà aquesta temperatura fins al capvespre.
MILLOR!

Però com sempre: Mai se sap!!!

J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada