dijous, 24 de setembre del 2015

CRIDA A LA 61ena SORTIDA XINO-XANO




A “CAÇAR” BOLETS PER UN LLOC “SECRET” DE
LA VALL DE VALLFORNÉS

Data.- Dijous 1 d’octubre 2015.

Tipus d’itinerari.- Cap “caçador de bolets” diu mai on se’n troben. Nosaltres, que en aquesta sortida en volem collir molts, comptem amb la complicitat de dos bons coneixedors de la zona i d’aquests tipus de fongs superiors: en Llorenç i la Isabel. Per tant, si n’hi han, segur que n’arreplegaren molts... no us perdeu doncs, uns dies desprès de l’excursió, la crònica d’aquesta sortida. Quedareu garratibats, estupefactes, esbalaïts, plens d’enveja,... !!

Recorregut i dificultat.- Amb els cotxes anirem fins a Cànoves. Un cop allà ens endinsarem per la pista asfaltada que va per la profunda i feréstega vall de Vallfornès i que arriba fins al Pont de Muntanya, una mica més amunt de Can Domènec, on hi deixarem els vehicles. Per aquesta zona ja hi vàrem fer una sonada Xino-xano, el febrer del 2010 (com passa el temps !!!), fins al Castanyer Gros de Can Cuc que ens deixà a tots molts bons records però, també, ben esllomats...
En aquesta ocasió, ens enfilarem per un dels vessant de la vall gràcies a la pista que, sortint de davant de Can Domènec, porta a la Font del Capellà a 570 m d’alçada... i “hasta aqui puedo leer”  que deia la Mayra Gómez Kemp.
Can Domènec està a uns 400 m d’alçada, això vol dir que el desnivell que s’ha de superar en els 1,5 km que, aproximadament, hi ha fins a la Font del Capellà, és d’uns 150 m. Una “dificultat” que tots i totes –xino-xano- podem assolir perfectament. El recorregut mínim total a peu, doncs, el podem fixar en uns 4 km (0,5 km des del lloc on deixarem els cotxes al Pont de Muntanya fins a Can Domènec + 1,5 km des d’aquesta casa fins a la Font del Capellà = 2 km d’anada + 2 km de tornada). Diem que aquest és el recorregut i desnivell mínim, per aquells i aquelles que no vulguin dedicar gaires esforços a cercar i recollir bolets..., els “caçadors de bolets”, clar, al llarg del temps que dediquin a la “cacera”, caminaran, pujaran i baixaran molt més... el que “algo quiere, algo le cuesta...”. Això si, per tal de no perdre’s, convindrà que la cerca la fem sempre en petits grups, sense perdre de vista els companys i amb clares referències del lloc on hi ha la Font del Capellà (on hi tindrem instal•lat el camp base)... No volem que ningú es perdi, ni arribar –com va passar l’any 2010- tard a dinar !!!

Dinar.- El dinar el farem, a les 14h 30’, al Restaurant El Refugi –carrer Flamicell, 20 tel. 938 451 391 de SANT ANTONI DE VILAMAJOR-. El preu del menú és de 10 euros. 

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Hem de pensar, com ja és tradicional, que en Llorenç – i si poden venir-  l’Antonio, en Jaume i en Zac (potser ja tenim masses “goteros”... he,he) portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena I. les olives i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola.
Roba i calçat adequats al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui dur). Barrets i crema protectora per al sol i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.
En aquesta “sortida boletaire” cal, també, portar algun/s cistell/s o capsa/es per anar-hi posant el bolets... !!!

Lloc i hora de trobada.- Farem l’ “aproximació”, fins al lloc on iniciarem la caminada, en cotxes. Aquests propers dies, doncs, caldrà anar concretant per Internet, en funció dels qui hi anem, el nombre de vehicles que necessitem i la distribució i “repartiment” dels xino-xaners/es en els mateixos. Per tant, sisplau, confirmeu el més aviat possible l’assistència i –si és el cas- la disponibilitat de vehicle per tal de que el coordinador organitzi la logística de transport i els possibles “punts de concentració” a Barcelona i l'hora de trobada. Per als qui sortim de Travessera/Llepant, diu l’organitzador, serà a les 7h 45’ del matí. El "repartiment" final en els diferents cotxes, l'anirem comunicant directament als assistents per correu electrònic.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins a darrera hora del dilluns 28 de setembre contestant al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Llorenç -el company que coordina aquesta sortida- més que rés per tal de poder confirmar al restaurant (dimarts al matí) el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL



PRONÒSTIC PER LA 61ena XXR

 Aquesta setmana que encetem pinta meteorologicament malament pel que fa al que en diem "bon temps".
El dijous 1 d'octubre hi haurà un anticicló damunt de les illes Britàniques i una baixa relativa sobre les Balears. Això farà de bomba centrífuga que impulsarà vent de llevant que portarà humitat des del golf de Lleó i molt probablement farà que plogui, si bé que és possible que escampi cap a les onze del matí.
Amb aquest panorama tenim gaire bé assegurada l'abundància de bolets donat que haurà plogut abans, però no tenim gens segur que a l'hora de caçar-los hagi parat de ploure. 


Caldrà anar-ho actualitzant.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS

J.M.


ACTUALITZACIÓ



Del dimecres 30 de setembre




30/9/'15 10:00

No hi ha variacions importants del pronòstic anterior tret de que sembla ara més probable de que no ens plourà.

Ah! i de que farà més vent del que esperàvem. 

Caldrà abrigar-se perquè 12º no són el mateix si hi ha calma que si bufa vent. El vent serà de llevant, per el què pujarà per la vall cap a Collformic.

El dia serà rúfol i ennuvolat però escamparà una mica a la tarda.



Fins demà,
J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada