dimecres, 24 de febrer del 2016

CRIDA A LA 66ena SORTIDA XINO-XANO



Castell-ciuró

CAMINADA PEL VESSANT SUD-OEST DE LA 
SERRA DEL COLLSEROLA

Data.- Dijous 3 de març del 2016.

Tipus d’itinerari.-  A mig aire de la serra, pel costat que mira al Llobregat, existeixen nombrosos camins que permeten resseguir les petites valls d’aquest sector del Collserola. Aquestes valls son, sovint, refugi dels darrers pagesos que encara hi queden. Cirerers, presseguers, ametllers, garrofers, ... dominen els pendents d’aquest sector de la serra i decoren amb els seus diferents colors de verd –i potser, tal i com està de boig el temps !!, alguna flor...- el paisatge. Aquesta imatge rural i, en certa manera, d’un temps passat sobreviu a tocar dels nombrosos polígons industrials, tres línies de ferrocarril, dues autopistes i una fàbrica de ciment que es menja la muntanya a bocins. Abans de que tot això desaparegui del tot fem-hi, doncs, una passejada.
L’itinerari no és difícil de seguir i en destaquem tres punts d’especial interès: l’ermita de la Salut (del segle XVII i amb una gran devoció a la contrada), la torre Abadal (una important masia on hi ha una torre medieval, del segle X, integrada en un edifici del segle XVIII i un jaciment ibèric) i el Castell-ciuró (antiga fortificació medieval dels segles VIII-XII). 

Ermita de la Salut
Recorregut i dificultat.- Sortirem de l’estació de Rodalies–Renfe de Sant Feliu de Llobregat (25 m d’alçada), seguint el sender PRC-165, sortirem del nucli urbà i ens enfilarem fins a l’ermita de la Salut (105 m d’alçada). Prendrem una pista que baixant fins a la Riera de la Salut ens portarà fins Els Quatre Camins (129 m d’alçada) i la carretera d’accés a la fabrica de ciment (l’antiga SAMSON). Continuarem per la pista i, després de travessar el Sot de les Beurades, des dalt d’un petit serrat (131 m d’alçada) veurem la masia de la Torre Abadal (que es troba a 154 m d’alt). Tornarem a passar un nou torrent – el de ca n’ Amigó- i abans d’arribar a Ca n’ Amigó del Clot deixarem la pista per on anem per agafar-ne una que, a la nostra dreta, pren un torrent que s’enfilarà fins el Coll de Frares (191 m d’alçada). La pista seguirà, més o menys, planejant. Passarem prop de la Font d’en Manelet i pel costat nord del Turó d’en Mulei (de 227 m d’alt). Continuarem, baixant al costat de la Riera de Bonet, fins arribar al Castell-ciuró (155 m d’alçada). En aquest lloc ja hi havíem estat a la 49ena Xino-Xano –el juny del 2014-, però ens va de camí cap a Molins de Rei on dinarem i agafem el tren de tornada.  
El recorregut total, d’estació a estació, serà d’uns 8,5 km. Els desnivells acumulats son de +/- 275 m. I el temps que calculem emprarem per a fer el recorregut (sense pauses ni aturades) és d’unes 2h 30’. La dificultat la valorem com de mitjana-baixa.


Dinar.- Tenim encomanat lloc per a dinar, a les 14h , al restaurant de l’Hotel Calasanz (on ja hi varem dinar força be a la 49ena XX) de l’Avinguda de Barcelona 36-38 de MOLINS DE REI el telèfon és 936 68 16 39 i podeu veure, també, aquest enllaç:  http://www.hotelcalasanz.com/ca/restaurant.html
El preu del menú (7 primers plats, 7 segons i 7 de postres, a triar-ne un de cada) a 14 euros (IVA  i begudes –aigua i vi- inclòs).

Restaurant Hotel Calasanz
Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Llorenç, l’Antonio i en Zac –si poden venir- portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena I. les olives i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola. 
No cal dir -si el fred es va animant- que cal dur roba d’abrigar (barrets, “buffs” o tapaboques tubulars, guants, bufandes ...); calçat adequat al temps i recorregut i crema protectora del sol i del fred, per a la pell i els llavis i –si assenyala pluja- paraigües o capelina. I, aquells que els necessitin o ho desitgin, els bastons.  

Lloc i hora de trobada.- El viatge el farem amb el tren de Rodalies-Renfe de la línia R4 que surt de la Plaça de Catalunya a les 8h 26’ i arriba a Sant Feliu de Llobregat  a les 8h 46’. L’hora de trobada serà doncs, sota del rellotge de davant les taquilles de Rodalies-Renfe, de l’estació de Plaça de Catalunya, a les 8h 10’. Recordeu portar, aquells que la tingueu, la “Tarja Daurada de Renfe” per al descompte.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins a darrera hora del dimarts 1 de març, contestant al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Pep -el company que coordina aquesta sortida- més que rés per tal de poder confirmar al restaurant (dimecres al matí) el nombre de comensals que serem, el dijous, a dinar.

Una abraçada.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

































Pronòstic pel dijous 3

Tot apunta a que aquest dijous tindrem un dia ventós car farà inicialment Mestral de força 4 girant a Ponent cap a migdia. La temperatura començarà a 6º al hora de pujar al tren i anirà pujant als 17 a la tarda.
Tot el dia tindrem estones de sol i de núvols, aquests seran alts del tipus estrat o cirrus estrat corresponents al canvi de temps que es preveu cap el cap de setmana.

Tot això, està clar, si els fronts no s'avancen al seu fluir, perquè si ho fan ens engeguen el pronòstic a fer punyetes.

Conclusió:  Roba d'abric per començar i samarretes per la tarda.

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS



J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada