divendres, 2 de desembre del 2016

FESTA DE L'AVET 2016



FESTA DE L’AVET 2016

En la passada excursió Xino-Xano en Josep Mª, el nostre bon company i conseller gastronòmic, proposà que pels voltants de Nadal -uns dies abans d’acabar l’any- ens trobéssim de nou per a celebrar plegats aquestes Festes i l’imminent Any Nou.

Recuperem doncs, si us sembla, un motiu i una ocasió més per a retrobar-nos, al voltant d’una taula, i brindar –en unes dates tant assenyalades- per la nostra amistat, tot desitjant-nos salut i felicitat davant el nou any.


Per un altre costat, en aquestes mateixes dates, els vells escoltes celebràvem també l’anomenada: Festa de l’Avet. Una festa nadalenca que, amb aquest nom “neutre”, intentava fer compatible els sentiments o creences de tots els qui aleshores formàvem el nostre agrupament. Recordo que als scouts, en aquella època, hi havia predomini dels catòlics, però també algun protestant i jueu... Cadascún dels participants a la festa, portava un petit obsequi o regal –amb un preu, assumible per tothom, que prèviament s’havia acordat- que lligàvem a l’extrem d’un llarg cordill.  En un racó del local –sota d’un simbòlic avet- hi deixàvem tots els regalets embolicats amb lluents i acolorits papers (algun dins de múltiples i successius embolcalls dins d’una gran caixa... donant l’ impressió de que es tractava d’un voluminós i preuat regal). Els cordills, junts i barrejats, formaven una mena de llarga cabellera... Quan arribava el moment, l’un darrera l’altre agafàvem, a l’atzar, l’extrem d’un dels cordills i l’estiràvem per tal d’aconseguir el regal que ens havia tocat. Si, casualment, era el teu propi regal, no valia i calia repetir l'operació.     
  


En aquesta Festa de l’Avet del 2016 recuperarem també aquesta forma - el regal de l’amic anònim o invisible- d’intercanviar-nos els obsequis.

Preneu-ne nota doncs: 

Data de la trobada.- Divendres 16 de desembre

Lloc.- Restaurant Banys Lluís de Sant Pol de Mar

Hora.- A les 13h 30’.

Dinar i pressupost.- Us proposem un menú com els que ja coneixem tenen en aquesta casa: un primer plat a triar del menú diari (amanida, navalles, cloïsses, verdures a la brasa, peixet fregit,...) i un segon (carn, peix, la paella de peix “de la casa” que te un petit suplement sobre el preu del menú però, ja ho sabeu, val molt la pena o qualsevol altre plat que us vingui més de gust...). El preu que estimem, per l’experiència d’altres vegades que hi hem anat, amb les cerveses “a la recepció”, primer i segon plat, vi, aigua, postres i cafè (amb l’IVA inclòs) sol ser d’ entre 22 i 25 euros per persona.


Regalet de l’”amic invisible”.- Proposem que cadascun de nosaltres porti un petit (o gran regal) d’un cost al voltant de 5 euros. Després de dinar estudiarem la manera d’intercanviar-los.

Inscripcions.- Podeu confirmat la vostra assistència abans del dilluns 12 de desembre contestant al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Josep Maria -el company que coordina aquesta trobada- per tal de poder dir al restaurant el nombre de comensals que serem el divendres a dinar.

Nota important.- Aprofitarem aquesta trobada per a fer el CALENDARI D’ACTIVITATS DEL 2017. Veniu, doncs, amb propostes i idees.

Una abraçada.


1 comentari:

  1. Per aquells que anem a Sant Pol en tren:

    Tenim en compte que el dinar el tenim a les 13h 30’, per als que hi anem des de Barcelona tindríem d’agafar el tren de Rodalies Renfe de la línea R1 que surt de la Plaça de Catalunya a les 11h 51’ i arriba a Sant Pol a les 12h 53.

    O, qui vulgui passejar pel poble, algun d’anterior.

    La Maribel i jo (ens arriscarem) amb el de les 11h 51’. Confiem que, aquest dia, no caigui la catenària....

    ResponElimina