dimarts, 14 de març del 2017

CONVOCATÒRIA DE LA SORTIDA DE PRIMAVERA 2017

La cua del pantà d'Oliana























Un cap de setmana de Romànic, tradicions i paisatge per l’Alt Urgell

Divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7 de maig

Pretenem desgranar l’important rosari d’esglésies Romàniques que constitueixen el patrimoni artístic del municipi de Coll de Nargó i les distribuïdes pels pobles dels voltants. També volem recuperar la memòria del antic ofici dels raiers que baixaven per les aigües del Segre a cavall dels rais per abastir de fusta a les industries a les terres baixes.

Divendres 5 de maig.
Itineraris respectius d’aproximació al “campament base” establert al Hotel Dom d’Organyà. www.hoteldom.es  “Check in” preferiblement abans de les vuit del vespre
Suggerim visita al lloc on es conserven els facsímils de les Homilíes d’Organyà i també a Santa Maria d’Organyà (lloc on es van trobar).
Sopar al restaurant La Vall del Hotel.

Sant Climent de Coll de Nargó
Dissabte
6 de maig.
Visita a Sant Serni de Cabó i en acabant anar a Sant Climent de Coll de Nargó per fer moltes fotos i una visita guiada.
Desplaçar-nos a Sant Serni de Gavarra i tot seguit pujar a Montanisell on dinarem.
Montanisell  Al fons a l'esquerra la serra del Cadí i a la dreta, el Port del Compte


Després de la sobretaula baixarem al Salt de la Pera i Sant Maximí i en acabant anirem al Museu dels Raiers amb una interessantíssima visita guiada.
Sopar al restaurant La Vall del Hotel.


Es recomana fer el “Check out” per evitar la aglomeració del endemà.

Diumenge 7 de maig.
Check out
Sortirem cap a la Seu d’Urgell i pel camí visitarem Els Portarrons una obra viària del segle XI, en arribar a la Seu aparcarem al camí Ral de Cerdanya i visitarem la Catedral de Sta. Maria.
Catedral de Sta. Maria (La Seu d'Urgell)
Després podrem fer compres (els embotits i els formatges tenen molta anomenada) en acabar passarem pel l’Hotel a recollir els equipatges i ens desplaçarem a Coll de Nargó per visitar la Dinosfera, que és el Museu dels dinosaures. A continuació anirem a Valldarques per visitar Sant Romà i com que ja tindrem molta gana baixarem amb els cotxes fins a Oliana per dinar.
Farem el Comiat i cadascú a casa seva.

Això que us he mostrat és el que està previst, encara que parodiant el que dic sempre en les meves incursions meteorològiques en el blog, diria que a dos mesos vista és només un pronòstic. És a dir, la cosa pot canviar. Però poc.

El pressupost d’aquesta sortida és de 316 € per parella en l’estada des del divendres vespre fins el diumenge a la tarda, més les visites guiades que poden pujar a uns 15 € més per persona. Està clar que això no inclou els desplaçaments d’anada i tornada ni les cerveses ni les “gotes”.

Inscripció.
L’hotel disposa de només 10 cambres dobles, d’elles només sis són amb llit de matrimoni i no està prevista la ocupació individual si no és que això calgui per completar la reserva que tenim. Al correu que vaig enviar el 9 de febrer a tota la colla xinoxanaire per poder fer una pre-reserva ja han respost set parelles i tres “singles” tenim doncs vuit cambres confirmades i una que balla per la raó esmentada abans.

És per això que els no heu reservat fins ara, suggereixo que ho feu el més aviat possible abans del dilluns 24 d’abril que és quan acaba el termini de cancel·lació sense càrrec.
Us prego que feu la vostra reserva a: jm.cortes@telefonica.net

Jo contactaré al Hotel per tal que sàpiguen que sou del grup, detall molt important perquè he reservat totes les cambres i els aliens al grup no tindran plaça.
Nota: És molt convenient que us doneu pressa donat que tal com he dit abans només queden tres cambres i encara que està previst un pla B per si cal hostatjar més gent, el pla alternatiu requereix un mínim de temps per executar-lo.

1 comentari:

  1. PROGRAMA SORTIDA DE PRIMAVERA 2017

    Benvolguda colla de “primaverencs”,

    El programa de la sortida de primavera és molt atapeït, per tant us prego que el divendres 5 en tant que us sigui possible, arribeu al Hotel Dom abans de dos quarts de sis, perquè a les sis de la tarda tenim una primera visita concertada a l’església de Santa Maria d’Organyà i al centre d’Interpretació dels manuscrits de les Homilies d’Organyà.

    L’endemà, dissabte 6 a un quart de deu visitarem a Coll de Nargó, el museu dels Raiers i gaire bé a dos quarts d’onze Sant Climent de Nargó. Seguirem després gaudint dels paisatges que ens enfilen cap a Valldarques i visitant pel camí les esglesioles de Sant Romà i Sant Serni de Gavarra.
    Dinarem a Cal Borda de Montanisell
    https://es.foursquare.com/v/cal-borda/4e3d49c6a809ba757c076700
    i tornarem a Nargó per veure la Dinosfera, un museu paleontològic dedicat als dinosaures que van poblar aquestes contrades.

    El diumenge 7 anirem a Cabó per veure Sant Serni de Cabó i de tornada pararem a la Seu d’Urgell per veure la seva catedral Romànica i qui vulgui fer les seves compres d’embotits i formatges de fama ben guanyada. Dinarem a Cal Tahussà de Coll de Nargó.
    http://www.caltahussa.com/

    El pressupost final de l’estada i els àpats serà de:
    336 € per les parelles (entenen per parella els que ocupin una cambra doble).
    203 € pels singulars (no cal que siguin especials ni friquis).

    Tot això apart dels cigalons, gotes i altres especialitats que hom vulgui prendre i també queden apart els cost de les visites que estimem que poden pujar a uns 16 € per persona.

    L’Hotel Dom el trobareu anant per la C-14 vers La Seu d’Urgell, abans d’arribar a Organyà a l’esquerra. Si per la circulació, no us atreviu a fer el gir, podeu anar a fer la mitja volta a Organyà, que serà més fàcil.

    Fins divendres,

    Molta salut.

    Joan Miquel

    ResponElimina