dimarts, 2 de maig del 2017

Pronòstic per la Sortida de Primavera

La cua del pantà d'Oliana
























El cap de setmana de Romànic, tradicions i paisatge per l’Alt Urgell
Serà també gastronòmic i un pel rúfol

El divendres a l’hora d’arribar la majoria dels inscrits, el cel estarà ennuvolat però la temperatura serà força agradable, del ordre de 23º tot i que al vespre al sortir de la primera visita ja haurà baixat fins als 18º i ens plourà molt dèbilment ( allò que al baix Empordà en diuen “xim xim marieta”).
Isòbares del divendres 5

Això es previsible que passi perquè la cua de la baixa que encara ens afectarà aportarà la humitat i temperatura procedent de la Mediterrània.


El dissabte el dia es llevarà ennuvolat i amb 15º de temperatura que anirà augmentant fins als 18º a migdia i començarà a ploure feblement a l’hora que estem dinant, situació que ja no variarà fins el vespre moment en que el cel ens mostrarà núvols de canvi de temps.
Mapa de pressió del dissabte 6

El responsable de la menor temperatura és el vent procedent de l’altra banda dels Pirineus, i la continuïtat de la pluja serà deguda a la resta del front que es desplaçarà d’oest a est.


El diumenge ens arribarà el desitjat canvi de temps, un cop esmorzats lluirà el sol, i la temperatura remuntarà des dels 11º fins els 17º o més a migdia.
Les altes pressions ja seran aquí.

Tot i que ja estarem en situació plenament anticiclònica, la temperatura no augmentarà massa per efecte del sol com caldria esperar, perquè el vent encara ens aportarà les baixes temperatures del Pirineu.

La probabilitat d'aquest pronòstic és del 70%. De moment.

Com que poden haver modificacions en moltes variables que intervenen, us faré una actualització el dia abans.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS
J.M 


ACTUALITZACIÓ del dijous 4 de maig
Observareu que en aquesta previsió no indica pluja, però altres mapes ho veuen diferent.
Bones notícies. Demà a l’hora que anirem arribant a Organyà el cel estarà força bé, potser una mica enteranyinat però hi haurà clarianes. La temperatura serà de 22º que anirà baixant fins els 18 al vespre.


El dissabte es llevarà ennuvolat amb un cert risc de pluja feble. Risc del 10% que durarà fins cap allà les deu o onze del matí i seguiran els núvols fins a migdia. A la tarda tindrem un cel enteranyinat amb estones de sol. Les temperatures oscil·laran entre els 11º a la sortida del sol els 17º a migdia i un altre cop 11º a la posta. Això a les muntanyes de Nargó, a la vall segurament 3º més.

Pel que sabem fins ara (“prognòstic”), el diumenge sembla que lluirà un sol gairebé “espatarrant” i la temperatura serà de 10º al matí i pujarà fins els 20º a migdia.

Les nits del divendres i del dissabte seran clares circumstància que afavorirà la radiació tèrmica i per tant el refredament del ambient. És per això que s’esperen matinades amb mínimes de 6º o 7º a la vall.

El vent començarà de ponent però es posarà de tramuntana dissabte i diumenge, prou forta el dissabte per cert.

Conclusió:
Si haguéssim d’anar d’excursió us diria allò típic de “anar vestits amb capes concèntriques per poder anar traient al llarg del dia”, però com que anirem amb cotxes la recomanació és: anem còmodes i portem les parques, anoracs o jerseis al seient del darrera o la safata posterior per l’hora de baixar dels cotxes.


NO S’ADMETEN RECLAMACIONS, PERÒ JA HO SAVIEU, OI?
J.M 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada