dimecres, 22 de novembre del 2017

CRIDA AL DINAR DE NADAL 2017





DINAR DE NADAL 2017

A la trobada que vàrem fer, poc abans de Nadal, l’any passat hom proposà d’ “institucionalitzar” –mentre la salut i la paga extra aguantin-, cada any, el Dinar de Nadal.

Ja tenim un any més “al sac” i, de moment, la salut (tot i que hi ha agut, entre alguns de nosaltres, algun retoc de “xapa i pintura”...) i la paga, perduren. Celebrem-ho doncs !!

En la passada xino-xano en Josep Mª –el nostre mestre i assessor pel que fa a restaurants- suggerí anar a fer aquest festiu tiberi a un lloc ben original: El santuari gastronòmic de Can Mià a Palou de Revardit a la comarca del Pla de l’Estany.

A l’entrada d’aquesta masia hi ha un gran cartell que diu: “Santuari de la pagesia i gastronomia”. Potser el terme santuari sigui una mica pretensiós, però és cert que el que aquí s'honra és el maridatge del món rural amb el culinari. 


Efectivament, Can Mià és un restaurant-granja on, a més de tastar el menjar, es permet veure com crien els animals que després acabaran als plats: senglars, faisans, pintades, porcs, pollastres, conills, ànecs, cabrits... Es pot contemplar el que mengen i constatar lo sans i lluents que estan abans d’ acabar a la cassola...

Can Mià es troba, enmig de camps i bosc, als afores de Palol de Revardit, un petit poble del Pla de l’ Estany. 

El menjador, com correspon al d’una casa de pagès, és rústic i a l' hivern s'escalfa amb el cremar dels troncs d’alzina de les dues llars de foc que hi ha. 



La carta és molt específica i centrada en l'especialitat de la casa: els rostits. No en va el propietari i ànima de la família que porta la casa, en Pere Mià, s’autoproclama el Rei dels Rostits. Aquí tot es cuina en cassola fins que la carn queda tan tendra i melosa que cau de l'os. No es necessita ganivet –ni (atenció avis !!) gairebé dents...- per menjar-la, amb la forquilla n’hi ha prou.

Segur que, als qui no hi heu estat mai, us sorprendrà i –pensem- agradarà.


LA PROPOSTA:

Data de la trobada.- Divendres 15 de desembre.

Programa de la jornada.- Tot i que qui ho desitgi pot anar directament al restaurant on dinarem, proposem aprofitar el matí fent una mica de ruta turística. Així, a les

9h 30’.-  Podem quedar com a punt de trobada dels diferents cotxes a la benzinera de l’hotel “les Quatre carreteres” que hi ha a Tona, al km 58 de la C-17. Un cop hi siguem tots, continuarem per la C-17 i després per la C-37 (túnel de Bracons) fins a Olot on a les

Hotel "Les 4 carreteres" de Tona. A la benzinera
que hi ha al costat és on ens trobarem
10h 30’.- Ens aturarem a la Font Moixina per a esmorzar (amb l’aigua de la font i els entrepans que cadascú portarà de casa seva). Desprès d’esmorzar, per la A-26, ens dirigirem fins a Banyoles


La font Moixina a tocar d'Olot

12h.- Banyoles. Volta a l’estany amb parada i visita a Santa Mª de Porqueres.



13h 30’.- Can Mià, qui ho desitgi, passeig per a conèixer el bestiari que s’hi cria.


14h.- Dinar.
  
Cloïsses

Cargols

16h 30’.- Comiat i retorn als llocs d’origen.

Lloc del dinar.- Can Mià , camí de Can Mià s/n, Palou de Revardit, tel. 972 594 246. https://www.peremia.com/canmia.htm



Hora del dinar.- A les 14h.

Rostit d'ànec
Menú i pressupost.-  A Can Mià tenen carta però gairebé tothom sol demanar, per començar, un “pica pica” on hi ha gairebé de tot: amanida, embotits, cargols, musclos, cloïsses, patates farcides, pebrots del piquillo,... i de segon un plat a escollir entre els que, aquell dia, hi ha a la carta: senglar rostit amb confitura de maduixa, cabrit rostit amb pinyons, espatlla de xai rostida, conill rostit a l’ all i oli, galta de bou rostida, pintada rostida i flamejada al conyac, ànec amb pomes, ànec rostit, ànec collverd rostit amb prunes, oca amb peres, faisà rostit amb botifarra, pollastre rostit, pollastre amb escamarlans... i de postres, a escollir-ne un: pastisseria i gelats de la casa, crema catalana, crema de cafè, crema de xocolata, recuit i mató amb mel.

El preu que estimem, per l’experiència d’altres vegades que hi hem anat (amb begudes i l’IVA inclòs), sol ser d’ entre 25 i 30 euros per persona.

Inscripcions.- Podeu confirmat, aquells que encara no ho hagueu fet, la vostra assistència abans del diumenge 10 de desembre (els dilluns i els dimarts, al restaurant, tenen tancat) contestant al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Josep Maria -el company que coordina aquesta trobada- per tal de poder dir al restaurant el nombre de comensals que serem el divendres 15 a dinar.

Nota important.- Aprofitarem aquesta trobada per a fer el CALENDARI D’ACTIVITATS DEL 2018. Veniu, doncs, amb propostes i idees.

Una abraçada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada