A la trobada que vàrem fer, poc abans de Nadal, l’any passat hom proposà d’ “institucionalitzar” –mentre la salut i la paga extra aguantin-, cada any, el Dinar de Nadal.
Ja tenim un any més “al sac” i, de moment, la salut (tot i que hi ha agut, entre alguns de nosaltres, algun retoc de “xapa i pintura”...) i la paga, perduren. Celebrem-ho doncs !!
En la passada xino-xano en Josep Mª –el nostre mestre i assessor pel que fa a restaurants- suggerí anar a fer aquest festiu tiberi a un lloc ben original: El santuari gastronòmic de Can Mià a Palou de Revardit a la comarca del Pla de l’Estany.
A l’entrada d’aquesta masia hi ha un gran cartell que diu: “Santuari de la pagesia i gastronomia”. Potser el terme santuari sigui una mica pretensiós, però és cert que el que aquí s'honra és el maridatge del món rural amb el culinari.
Efectivament, Can Mià és un restaurant-granja on, a més de tastar el menjar, es permet veure com crien els animals que després acabaran als plats: senglars, faisans, pintades, porcs, pollastres, conills, ànecs, cabrits... Es pot contemplar el que mengen i constatar lo sans i lluents que estan abans d’ acabar a la cassola...
Can Mià es troba, enmig de camps i bosc, als afores de Palol de Revardit, un petit poble del Pla de l’ Estany.
El menjador, com correspon al d’una casa de pagès, és rústic i a l' hivern s'escalfa amb el cremar dels troncs d’alzina de les dues llars de foc que hi ha.
El menjador, com correspon al d’una casa de pagès, és rústic i a l' hivern s'escalfa amb el cremar dels troncs d’alzina de les dues llars de foc que hi ha.
La carta és molt específica i centrada en l'especialitat de la casa: els rostits. No en va el propietari i ànima de la família que porta la casa, en Pere Mià, s’autoproclama el Rei dels Rostits. Aquí tot es cuina en cassola fins que la carn queda tan tendra i melosa que cau de l'os. No es necessita ganivet –ni (atenció avis !!) gairebé dents...- per menjar-la, amb la forquilla n’hi ha prou.
Segur que, als qui no hi heu estat mai, us sorprendrà i –pensem- agradarà.
LA PROPOSTA:
Data de la trobada.- Divendres 15 de desembre.
Programa de la jornada.- Tot i que qui ho desitgi pot anar directament al restaurant on dinarem, proposem aprofitar el matí fent una mica de ruta turística. Així, a les
9h 30’.- Podem quedar com a punt de trobada dels diferents cotxes a la benzinera de l’hotel “les Quatre carreteres” que hi ha a Tona, al km 58 de la C-17. Un cop hi siguem tots, continuarem per la C-17 i després per la C-37 (túnel de Bracons) fins a Olot on a les
10h 30’.- Ens aturarem a la Font Moixina per a esmorzar (amb l’aigua de la font i els entrepans que cadascú portarà de casa seva). Desprès d’esmorzar, per la A-26, ens dirigirem fins a Banyoles.
12h.- Banyoles. Volta a l’estany amb parada i visita a Santa Mª de Porqueres.
13h 30’.- Can Mià, qui ho desitgi, passeig per a conèixer el bestiari que s’hi cria.
14h.- Dinar.
16h 30’.- Comiat i retorn als llocs d’origen.
Lloc del dinar.- Can Mià , camí de Can Mià s/n, Palou de Revardit, tel. 972 594 246. https://www.peremia.com/canmia.htm
Hora del dinar.- A les 14h.
![]() |
Rostit d'ànec |
El preu que estimem, per l’experiència d’altres vegades que hi hem anat (amb begudes i l’IVA inclòs), sol ser d’ entre 25 i 30 euros per persona.
Inscripcions.- Podeu confirmat, aquells que encara no ho hagueu fet, la vostra assistència abans del diumenge 10 de desembre (els dilluns i els dimarts, al restaurant, tenen tancat) contestant al correu on anunciem l’excursió, trucant o escrivint un correu a en Josep Maria -el company que coordina aquesta trobada- per tal de poder dir al restaurant el nombre de comensals que serem el divendres 15 a dinar.
Nota important.- Aprofitarem aquesta trobada per a fer el CALENDARI D’ACTIVITATS DEL 2018. Veniu, doncs, amb propostes i idees.
Una abraçada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada