dimecres, 12 de setembre del 2018

ONZE DE SETEMBRE 2018. LA MANIFESTACIÓ.







"AQUEST PAÍS, SI S'HA DE SALVAR, EL 
SALVARÀ LA GENT"
Josep Fontana

Un any més hem participat, de forma activa, en la manifestació de l’Onze de Setembre. 

Enguany però, el persistent clam per la llibertat del nostre poble, l’hem focalitzat -amb noms i cognoms- en l’exigència de llibertat per als presos/es polítics, els exiliats/es i els injustament represaliats.

Aquells de la colla (i les seves famílies) que hi han pogut anar, s’han anat repartint -en funció de la proximitat a llurs domicilis o d’altres condicionants, com el d’estar propers a àrees d’esbarjo per als nets...- en els diferents trams de la concentració.

Malgrat la duresa del moment, l’independentisme s’ha mobilitzat de forma persistent, massiva, festiva i pacífica però, alhora, reivindicativa.

Adjuntem algunes fotografies i un anàlisi d’en Vicenç Villatoro que, creiem, sintetitza magistralment el que molts de nosaltres pensem.




PERSISTIR

La manifestació de l’Onze de Setembre (d’ahir) ha superat les expectatives i ha servit exactament per al que havia de servir: per demostrar que l’independentisme no era a Catalunya una moda passatgera i frívola, sinó una dada persistent amb què s’ha de comptar. Que té una enorme capacitat de resistència: un any terrible de repressió no l’ha desinflat, i a sobreviscut a molts dels qui el donaven per liquidat. I que té, a més, l’hegemonia social a Catalunya (només un referèndum permetrà saber si també té la majoria). Perquè l’hegemonia es demostra construint i no arrancant. I les diferències en el volum i les formes de presència al carrer entre l’independentisme i l’unionisme són clamoroses. Si a Madrid es miressin seriosament les imatges de la manifestació (els gabinets d’anàlisi, no tan sols els de propaganda), arribarien a la conclusió que la seva estratègia per desactivar l’independentisme ha fracassat. Gràcies a la repressió i la intransigència no hi ha república, és cert. Però no han aconseguit desmobilitzar gens els sectors més dinàmics de la societat catalana. La manifestació els ha dit això: que la remor persisteix i que no baixa. I que, malgrat tots els patiments, el temps va a favor d’aquesta remor que s’ha sentit a la Diagonal.
Vicenç Villatoro. Diari “ARA” 12.09.2018.









Vídeo d'en Jaume: https://youtu.be/Uk6LL2UrNp4

Gràcies a tots/es per la vostra participació i per enviar les fotos i el vídeo.

Una forta abraçada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada