dissabte, 13 d’octubre del 2018

CIMS PER LA LLIBERTAT




CIMS PER LA LLIBERTAT: 
També hi hem participat !!!


Avui, dins la campanya "Cims per la Llibertat", prop de 2.000 caminadors pujaran, de forma simultània, al capdamunt de les muntanyes del Principat. Es tracta d’una iniciativa, impulsada originalment per un grup d’excursionistes del Berguedà i el Lluçanès, que consisteix a pujar dalt de divuit cims d’arreu de Catalunya, els quals han estat elegits pels líders independentistes exiliats o que estan, o han estat, empresonats.



Totes les ascensions han començat entre les 6 i les 9 d’aquest matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i la 1 del migdia. Dalt dels cims es llegirà un manifest i en cadascun d’ells intervindrà un familiar d’un dels independentistes empresonats o a l’exili.

La nostra colla, n'hem pujat a tres. Dos dels Joan’s i la Mireia han escollit el cim del Comabona a la Serra del Cadí; alguns membres de la família Cabrol-Pérez, han triat les Agudes al Montseny i la Txell Escobedo, en César i els seus fills Oriol i Júlia, han preferit el Puigmal per a participar en aquesta iniciativa patriòtica i solidària. 

En nom de tots els de la colla, els ho agraïm i ens considerem molt ben representats. 

El Comabona és el cim triat per en Jordi Turull; les Agudes per en Joaquim Forn; mentre que el Puigmal és el cim escollit per en Carles Mundó.

Al Comabona hi hem estat molt ben representats, gràcies valents !!!








I a les Agudes, malgrat la forta pluja, també. Felicitats herois !!!
I dalt del Puigmal, per damunt dels núvols, no hi cap ni una agulla !!!


Ja som al cim del Puigmal !!!. Enhorabona, grans i petits !!!


Tots aquests cims, on els nostres companys hi han pujat avui, son també pics emblemàtics per a la majoria de nosaltres. 

El Clan trià el Comabona, el novembre de 1969, per a commemorar el primer aniversari de l’ESAM (Equip Scout d’Alta Muntanya) i el 15è de la fundació del nostre Agrupament, el Santíssim Redemptor (1), hi col·locàrem una creu amb el seu llibre registre (ho podeu veure a https://clanosgris.blogspot.com/search?q=comabona). 

Triàrem aquest cim de 2548 m d'alt, el més oriental de la Serra del Cadí, perquè és un excel·lent mirador sobre el Pirineu, el Pedraforca, la Serra d’Ensija i de Verd, el Port de Compte, el Moixeró, el Puigllançada, la Tossa d’Alp... i les valls de la Cerdanya i de l’Alt Llobregat. Unes vistes impressionants !!!.

La Creu del Comabona. Novembre de 1969.

Desprès hi anàrem retornant -els anys 1970, 1972, 1976...- per anar veient com estava la creu, recollir i substituint el llibre registre... fins que, anys més tard, algú ens digué que la creu ja no hi era.

Creu del Comabona. Novembre de 1970
Creu del Comabona. Octubre de 1972
Creu del Comabona. Juny de 1976.


















A les Agudes, al cor del massís del Montseny i més proper a Barcelona, hi hem  estat -especialment quan érem més jovenets- en nombroses ocasions. Recordem, amb especial nostàlgia, alguna de les Travesses al Montseny -anant des d’algun lloc de la conca del Congost fins a la del Tordera-. Us en mostrem alguna imatge:


Les Agudes. Març de 1965

Travessa del Montseny. Març de 1965




Les Agudes. Març de 1965

Travessa del Montseny. Abril de 1967


Quelcom semblant passa amb el Puigmal, gairebé sempre assolit des de Núria, per la Coma del Pluviòmetre o per Fontalba.


Puigmal. Gener de 1967


Camí del Puigmal.  Febrer 1967.


Pic de l'Infern. Vall de Núria, desembre de 1968.

Agraïm, a tots aquests companys i companyes de la colla la seva solidària acció i el fet que, des de dalt dels cims hagin cridat -amb tots nosaltres- com una sola veu:

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS !!!, 
VISCA CATALUNYA LLIURE !!!, 
INDEPENDÈNCIA !!!



NOTA 1.- Aquests darrers anys, en converses amb el fundador -en Pedro Beltran- i d'altres antics membres del Grup, hem arribat a la conclusió que el Santíssim Redemptor començà a funcionar cap el juny del 1953 (el segon diumenge de juliol, en motiu de l'Aplec del Matagalls, ja hi efectuaren una sortida del grup). Durant molts anys, però, es pensà -i així ho crèiem l'any 1969- que la data de la creació del grup era en un campament l'agost del 1954.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada