dijous, 15 d’octubre del 2020

SEMBLA QUE ENGUANY HO CONTINUAREM TENINT DIFICIL... PAISATGES DE TARDOR.

Malgrat tot, sempre hi ha un camí que farem plegats... !!!

SEMBLA QUE ENGUANY HO TINDREM DIFICIL... Per a compensar-ho us mostrem alguns
PAISATGES DE TARDOR: 


NOTA DE DIJOUS 15, AL VESPRE

Malgrat que el TSJC no es pronunciarà fins aquest divendres 16, el Govern ha optat per publicar igualment al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la resolució amb totes les mesures per frenar la segona onada a Catalunya.
Ara bé, l'executiu hi afegeix una disposició que deixa en suspens les qüestions que considera que afecten drets fonamentals, l'àmbit que sí que ha de rebre l'aval del TSJC. Quines són? Les mesures sobre reunions de més de sis persones, les classes a la universitat de manera telemàtica (les classes teòriques, però, ja s'estan fent a distància des d'aquest mateix dijous) i la limitació d'aforaments en els centres i activitats de culte. Aquestes no s'activaran fins a rebre l'aval judicial. Tota la resta, entre les quals hi ha l'ordre de tancar bars i restaurants o la limitació d'aforament en comerços, el Govern sí que les manté en considerar que no afecten drets fonamentals.


A rel del notable empitjorament de la situació sanitària a causa de la persistència del Covid-19, el Govern de Catalunya ha anunciat noves mesures dràstiques que entraran en vigor aquesta mateixa nit, de dijous a divendres, i que s'aplicaran -inicialment- durant els pròxims 15 dies per reduir la interacció social i disminuir la mobilitat. Us en fem un resum: 

1 Bars i restaurants tancats.- El Govern ha aprovat tancar bars i restaurants durant almenys quinze dies per frenar la corba de contagis. S'entenen els bars com un espai de socialització, i uns dels reptes dels pròxims dies es reduir aquesta interacció social per mirar de reduir els nous casos. Sí que es permetrà el servei a domicili o per emportar. 

2 Fer teletreball sempre que es pugui.- Es recomana a totes les empreses que puguin fer-ho que tornin al teletreball durant almenys quinze dies. L'objectiu es reduir la mobilitat social dels milers de persones que cada dia van a la feina. 

3 Limitació del comerç i mercats ambulants.- Les restriccions inclouen també limitacions del 30% a l'aforament dels comerços i dels mercats ambulants. Els centres comercials i els establiments de més de 400 metres hauran de controlar l'aforament en temps real, i els espais comuns dels centres comercials s'hauran de tancar. 

4 Serveis de contacte (excepte perruqueries) tancats.- Els serveis amb contacte, com centres de massatges o d'estètica, hauran de tancar. Les perruqueries podran continuar obertes.

5 Universitat a distancia.- Les universitats catalanes faran les classes teòriques a distància a partir d'aquest dijous. Només es faran presencialment algunes pràctiques. L'objectiu, una vegada més, es reduir la mobilitats dels milers d'estudiants que van a classe. 

6 Tancar parcs i jardins a les 20h.- Els parcs i jardins de Catalunya tancaran a partir de les 20h durant els pròxims quinze dies. És una altra de les mesures ordenades pel govern per evitar concentracions de persones i reduir la transmissió. 

7 Ludoteques o establiments privats amb activitats lúdiques infantils a l'interior, tancats.- No poden obrir els establiments privats que ofereixen activitats lúdiques infantils a l'interior. 

8 Ajornament de la competició esportiva no professional.- La Generalitat suspendrà tot l'esport no professional durant 15 dies. La mesura inclou totes les competicions d'àmbit català i vol evitar la mobilitat familiar entre municipis amb motiu dels partits. Els entrenaments continuaran oberts i les instal·lacions esportives continuaran obertes. El Club excursionista al qual pertanyo, a causa d’això, ens ha fet arribar el següent comunicat: Totes les activitats organitzades en el si de les entitats esportives no professionals quedaran suspeses durant 15 dies a comptar a partir d'aquest divendres en què es preveu que es facin públiques aquestes noves restriccions. Per tant, quedaran suspeses totes les activitats del nostre Club (sortides o cursos) aquests 15 dies, si bé mantindrem obertes totes les instal·lacions (el rocòdrom també) i la secretaria del CEG en l'horari habitual, com fins ara.  Nosaltres, com a colla de caminadors, a més de les restriccions en el nombre de persones i les demés mesures de distanciament i protecció, aquesta prohibició també ens afecta. Per tant com dèiem al titular: Enguany ho tenim difícil per a fer les nostres tradicionals activitats. 

9 Tancament de bingos i sales de joc.- El Govern també tancarà durant quinze dies els bingos i les sales de joc. Acostumen a ser espais tancats que poden afavorir la transmissió del virus, i per això durant quinze dies la seva activitat se suspendrà. 

10 Menys aforament als gimnasos.- El Govern també ordena reduir l'aforament de gimnasos. L'aforament dels gimnasos es reduirà al 50%, però continuaran oberts. 

11 Menys aforament als centres culturals.- El Govern també ordena reduir l'aforament de centres culturals, com ara teatres i cinemes. L'aforament s'haurà de limitar al 50% i només es podrà estar assegut i amb seient preassignat. 

12 Límit d’aforament a actes i cerimònies religioses.- Les cerimònies i els actes religiosos s'hauran de limitar a un aforament del 50% arreu del país. 

13 Suspeses fires i congressos.- Els congressos i fires previstos per aquestes properes dues setmanes a Catalunya han quedat suspesos, precisament per evitar aglomeracions de gent de diversos punts del territori o de l'estranger. 

14 Ajuts directes i rebaixes de lloguers a la restauració.- En contraposició a les restriccions, el Govern també ha aprovat línies d'ajut directe als establiments de restauració amb menor facturació amb una dotació inicial de 40 milions d'euros; una línia extraordinària de l'Institut Català de Finances per cobrir necessitats liquiditat a curt termini a partir de 12.000 d'euros; i una modificació del Codi Civil per permetre la reducció automàtica de lloguers en cas de tancament d'activitat per pandèmia. 

Per a compensar-ho us oferim, per a animar-vos uns quants PAISATGES DE TARDOR (alguns d’ells de les nostres sortides xino-xano).

Montseny (Fageda)

Fageda d'en Jordà

Montseny (Castanyers)

Puigcerdà

Pirineu (Vall d'Estaón)

Penedès 

Montseny (Empedrat de Moró)

Montseny (Riera de Santa Fe)

Fageda d'en Jordà

Torrent a la Fageda de la Grevolosa

Vall de Pineta

Montseny (Santa Fe)

Sant Martí del Corb (La Garrotxa)

Vall de Pineta

Fulles

Montseny (Santa Fe)

Fageda de La Grevolosa

Puigsacalm

Sota la boira... Carolina del Nord EEUU (Muntanyes Apalaches)

Collserola

Fageda de La Grevolosa

Barcelona

Temps de bolets...

I ja al plat... Restaurant El Molí, d''Alós de Balaguer.
Sortida Xino-Xano nº 100



3 comentaris:

  1. Molt bé Pep,
    Ara prepara una petita selecció dels nostres 100 XX´s tiberis.
    Salut

    Rebut al correu electrònic.
    Redirigit a comentaris.
    JMC

    ResponElimina
  2. Com sempre, molt documentat Pep.
    Ens ha quedat clar que amb les mesures que ens han imposat no podrem re emprendre les XinoXanos en un termini breu. Mesures que no gosaria discutir perquè han estat basades en criteris tècnics de científics molt valuosos.
    Hem sentit d’altra banda un “mantra” força repetit que diu que “si no morim del virus, morirem de fam” . Jo faig aquesta reflexió: Si morim del bitxo, no caldrà preocupar-se de l’economia. Preservem-nos del virus i després ja ens ocuparem del “jalar”.
    Amb les fotos ens has fet les dents llargues. És a dir, segons la definició: <>
    Un cop més mercès Pep.
    Joan Miquel

    ResponElimina
  3. La definició que faltava:

    "Delir-se, desitjar, sentir desig molt intens de menjar o beure una cosa molt agradable."

    ResponElimina