dimarts, 22 de desembre del 2020

UN NOU LLIBRE SOBRE ESCOLTISME


(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


UN NOU I DOCUMENTAT LLIBRE SOBRE ESCOLTISME

Per aquells i aquelles interessats en la temàtica escolta, acaba d’editar-se un nou i documentat llibre que aporta molta informació sobre aquest moviment i, en especial, sobre el seu fundador.

Es tracta de “EL ESCULTISMO DE BADEN POWELL. Una invitación al juego escultista a traves de una colección” d’en Fernando Avelino Rodriguez Mier. (ISBN: 978-84-09-22680-1).


Detall d'unes pàgines
(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


El llibre te un pròleg de l’historiador de l’escoltisme espanyol i generós col·laborador en algunes de les recerques que -sobre els Exploradores i les Guies- hem anat publicant en aquest Blog, en José Maria López Lacárcel -"Jaguar"-.

En López Lacárcel, en un breu comentari a la seva pàgina de Facebook, ha dit sobre aquesta obra: “... Es el mejor libro sobre escultismo que he leido en los últimos años és, sencillamente, un trabajo de esos que dices ¡ Ole ! y que aporta un sinfín de conocimientos sobre Baden Powell que muy pocos hemos tenido la oportunidad de leer...”

En el següent enllaç hi podeu veure un vídeo promocional del llibre:

https://www.facebook.com/fernando.hathi/videos/10224772183995133

Pensem que, per aquells i aquelles a qui el tema interessi, pot ser un molt bon regal (o auto-regal) per aquestes festes i, amb la seva lectura, ajudar a fer passar la melangia que portem arrossegant gairebé tot aquest any.

Ha estat editat -després de més de 10 anys d'investigació per diversos arxius d'arreu del món- pel seu propi autor, el metge oftalmòleg resident a Figueres, Fernando Avelino Rodríguez Mier -scout, fill i net de scouts- d'aquí que al llibre s'hi reculli i mostri una col·lecció, de més de 120 anys, de peces, objectes i referencies escoltistes.

Tot un luxe de llibre...

És una obra de gran format (240 x 170 mm), de 680 pàgines amb moltíssimes il·lustracions a tot color i fotografies. Editada en paper de qualitat i enquadernació amb plecs relligats, és tot un luxe de llibre.

El llibre quan era, encara, a l'impremta
 (Foto Facebook.com/fernando.hathi)

El cost del llibre és de 49 euros + 8 euros més, per despeses de transport, si voleu que us l'enviïn al vostre domicili fora de Figueres. Podeu demanar-lo a la llibreria "La Ploma", carrer la Rutlla, 5 de FIGUERES, correu electrònic llibreria-laploma@hotmail.com

Detall d'unes pàgines.
(Foto Facebook.com/fernando.hathi)


Per les seves característiques, exclusivitat, qualitat d'edició i tirada, és un llibre relativament car, certament -tot i que això és relatiu doncs son molts els llibres, sense la qualitat d'edició ni el gran nombre d'il·lustracions d'aquest, el preu dels quals volta el 25 euros...-. Amb tot no em negareu que, de tant en tant, ens mereixem un "premi" o "alegria" que, alhora, ens ompli de nous coneixements, vivències i satisfaccions.

Si és el cas, bona lectura (i ja ens direu -si pot ser, en un comentari en aquesta mateixa entrada- que us ha semblat).

Molta salut i BONES FESTES !!!

Una forta (i virtual) abraçada.


 

4 comentaris:

  1. Gracias por los halagos, no los merezco. No obstante ¡Moltes gracies!
    Jaguar.

    ResponElimina
  2. Gracias por los halagos, no los merezco, la labor importante la escribió Fernando, yo solo plasmé mis impresiones. No obstante ¡Muchas Gracias! Jaguar.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per la col·laboració i la difusió del llibre.
    Desitjo sigui del vostre gust i sobretot que els permeti mantenir viva la flama Scout, els nostres joves s'ho mereixen.
    Una abraçada i forta salutació amb la mà esquerra, del vostre germà scout.
    Ptaysanwee / Hathi

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a tu, Ptaysanwee / Hathi i moltes felicitats per la bona feina que has fet amb aquesta "obra mestra".

    Una fraternal salutació.

    ResponElimina